Zmena ceny elektriny ZSE pre domácnosť na rok 2017

Zobraz úvodný príspevok
Zdravím! Mám celý dom na elektrinu a dvojtarif DD5.Počul som že sa menia podmienky tarif u ZSE a domácnosti s elektrickým vykurovaním budu musieť priplatiť ročne aj cez 100€ Ma niekto preštudovanú tuto informáciu čo na nás šijú,pripadne nejaké riešenie ako to obísť -zmeniť?.
Odpovedať
Profilova fotka
@igigi mozno cakaju, kym stihnu prelepit plagaty so sudruhom precedom kde drzi stabilne ceny energii :)
Odpovedať
@majkoj To sú predvolebné bilboardy, nie? asi sa k niečomu chystá ......
Odpovedať
@igigi i DAnko chcel niečo a má akurát hambu, jeden väčší škandál ako druhý , všetko zakázať nabudúce navrhne zakázať dýchať a predčasné voľby zajtra
Odpovedať
@majkoj Nemusia prelepovať - ta banda si zobrala príklad z podomových ponúkačov lacnej elekriny.Lebo elektrina ako taká lacnejšia bola,ale nik nesľuboval tím oklamaným ľudom najme dôchodcom že zatajili cenu za distribúciu.Takže áno Ficko má pravdu cena elektriny je rovnaká,alebo lacnejšia.Distribúciu zatiaľ taja - ešte chcú dopriat voličom pokojné sviatky. x-)
Odpovedať
Tí energetici si z nás snáď robia srandu. SSE cenník stále nie je zverejnený...
Odpovedať
Profilova fotka
@jakino za toto by mali padat hlavy....
Odpovedať
@jakino https://www.sse.sk/domacnosti/elektri... hned druhy odkaz...
Odpovedať
@majkoj minimálne hlava vlády ;-)
Odpovedať
@radog Napíš mi sem, prosím, koľko budem platiť celkový mesačný poplatok za istič a celkom za kWh v sadzbe DD1, ja to tam nevidím.
Odpovedať
Profilova fotka
@radog to su len ceny za silovej elektriny, to je len jedna polozka asi z 5 z celkovej ceny . Od 1.1.2017 sa menia komplet ceny ale 28.12 nikto nevie co bude platit...
Odpovedať
@radog To zranitelny dodavatel ? To je co :-) Ja tiez nevidim kompletny cennik. Ale ako tak pozeram, tak moja doterajsia sadzba DD3 (nizka tarifa od 20:00 do 8:00) uz asi vobec ani nebude.
Odpovedať
@jarosujo @majkoj @jakino - ano je to cena za elektrinu, cenu za distribuciu je mozne najst na sranke distributora (SSE-D - https://www.sse-d.sk/buxus/docs/dokum... ), odvod do jadroveho fondu sa zvykne menit k 1.7., DPH sa tiez nemeni, noa s TPS a TSS sa caka na URSO...
Odpovedať
@jakino SSE a.s. má cenník pre silovú energiu už takmer mesiac, zaspali ale v SSE-Distribúcia je uvedený len poplatok za OM a za distribúciu za MWh no ostatné poplatky chýbajú, za straty, za správu, podpora zel , baní , odpad atd. takže už teraz si môžeš vybrať dodávateľa silovej i sadzbu, ostané položky na to nemajú vplyv, sú rovnaké
Odpovedať
Ak sa tie ostatné poplatky oproti roku 2016 nezmenia, mohol by cenník SSE vyzerať pre trojfázový istič v domácnosti nejako takto:
Odpovedať
Profilova fotka
@radog ani z toho sa nedozvies celkovu cenu :)
Odpovedať
@jakino nemas to dobre - fix je 2.825€ (SSE-D distributor - a pre trojfaz sa nasobi 3x) + 1€ (SSE - obchodnik) a variabil 7,7604€/MWH (SSE-D distributor - rovnaky pre vsetky tarify) + obchodnikov variabil (podla tarif) + ostatne sadzby (ktore sa asi zmenia - okrem jadroveho fondu)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@majkoj nedozvies, ale nie je to "chyba" sse, ani sse-d... :-S
Odpovedať
@jakino prepac - pozeram, ze to mas len pre trojfaz - tak ok, tam ten fix sedi (je to uz aj s dph) - ten sa nebude menit. variabil este sa moze zmenit ako pises: -)
Odpovedať
Profilova fotka
@radog a koho ? Vsetky ostatne polozky su distribucii zname. Niekto musi dat ale dokopy integrovany cennik.
Odpovedať
@majkoj urso (svoje rozhodnutia zverejnuje o.i. na svojej stranke). o tps/tss este nerozhodol. aj minuly rok to bolo 29.12.2015 - http://www.urso.gov.sk:8088/CISRES/Ag...
Odpovedať
Profilova fotka
@radog tak to je teda ina haluz....
Odpovedať
@jakino Keby to tak bolo, tak nema vyznam si davat DD3 (terajsie DD5). To uz rovno nechat DD1. To asi tak nebude.
Odpovedať
Ešte jedna vec je zaujímavá. Cena elektriny od SSE aj rozhodnutie URSO o cene za distribúciu elektriny sú platné na najbližších 5 rokov. Plnia sľuby - stabilné ceny energií :-D
Odpovedať
@jakino prečo práve SSE a.s.? majú takmer najdrahšiu energiu, pre každý pomer VT NT vyjde výhodnejšie iná sadzba i dodávateľ, D1 bude mať vyšší poplatok za OM, D3 málo nižší oproti terajšiemu ,budú rovnaké, posledné roky boli vždy zmeny silovej a distribúcii i 3x do roka, no konečne budeme mať najlacnejšiu distribúciu, v ZSE najdrahšiu , VSE takmer 2x toľko ako my.
Odpovedať
@jakino ak odvod do jadrového fondu sa mení až v júni či júli, tak už sú všetky poplatky známe.
Odpovedať
Profilova fotka
ak som dobre rátala a ak sa odvod do jadrového fondu naozaj mení až v júli, tak koncová cena pre ZSE v tarife DD1 pre tých čo mali doteraz DD2 bude vyššia o 5,5%... v DD3 (pre tých čo mali doteraz DD5) sa cena NT zdvihne o 13,6% a VT o 3,8%, budú mať však podstatne lacnejší mesačný poplatok. na poplatku ušetria hlavne tí, ktorí majú silný istič...
Odpovedať
Ja som prave volal na SSE, preco nemaju koncovy cennik. Povedali mi, ze cakaju na cennik od distribucie, ktory zatial nemaju.
Odpovedať
Profilova fotka
@jarosujo od koho cakaju cennik ? Vsak je to (takmer) jedna firma a cennik za distribuciu maju schvaleny od 25.11.2016. Odoberam elektrinu a neviem za kolko, to sa moze stat snad len na SK.
Odpovedať
Profilova fotka
@jarosujo @majkoj rozhodnutie o zostávajúcich (doteraz neschválených) poplatkoch bolo vydané 29.12., takže všetky zložky koncovej ceny by mali byť známe, ale pokiaľ si dobre pamätám, tak aj vlani integrovaný cenník zverejňovali trochu neskôr a nebol vyvesený hneď 1.1.. aspoň teda u ZSE. rozdiel je akurát v tom, že vlani okolo toho nebolo toľko kriku, lebo zmeny neboli také veľké a rôznorodé.
Odpovedať
@ups áno na Západe pre tých čo mali D2, a trojfázový istič, čiže rodinné domy, tak je to čisté zdraženie. ináč je zvláštne že dvojtarif (D2) teraz vyjde lacnejšie od 0 kWh ako jednotarif (D1).
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?