Zdravím!
Mám celý dom na elektrinu a dvojtarif DD5.Počul som že sa menia podmienky tarif u ZSE a domácnosti s elektrickým vykurovaním budu musieť priplatiť ročne aj cez 100€
Ma niekto preštudovanú tuto informáciu čo na nás šijú,pripadne nejaké riešenie ako to obísť -zmeniť?.
@lailusa
Ja som ich zákazníkom od príchodu na slovenský trh a môžem Vám jedine odporučiť. Síce nemajú podľa porovnávok úplne najnižšie ceny, ale na druhej strane majú rôzne bonusy, ktorými Vám konečnú vyúčtovaciu cenu znížia. Trebárs Vám odpustia mesačný poplatok za elektromer alebo preplatok zúročia ako v banke apod. Ja som spokojný a myslím, že meniť v najbližšej dobe nebudem.
@stevig Dakujem za odpoved:)Kupili sme pred rokom dom a byv.majitelia boli v magme tak sme tam ostali aj my..Tak som bola len zvedava,ci sa oplati alebo nie.Skoda,ze nam pride dost vysoky nedoplatok:(Este tapame v spotrebe a v zalohach...
@stevig , @lailusa mesačný poplatok za OM je od dodávateľa silovej len symbolický 1 Eur, no podstatnú časť si účtuje distribúcia, výber najvýhodnejšieho dodávateľa je možné zistiť len pri známej spotrebe a pri dvojtarife zvlášť, dnes je úrok takmer na nule, viac získaš ak máš nízke mesačné poplatky , máš tak pôžičku bez úroku a viac doplatíš pri faktúre, ak platíš vyššie zálohové platby dávaš bezúročnú pôžičku ty . zmena sa oplatí len pri vyššej spotrebe, ináč je rozdiel medzi najdrahším a najlacnejším len symbolický, podstatnú časť ceny tvoría distribučné poplatky
Súhlasím. Lenže ak máš celý dom na elektriku, tak moc na výber nemáš. A keď porovnám ceny v D1 pri 10000 kWh, tak rozdiel medzi mojim dodávateľom - Magnou a najlacnejším BCF, je zhruba 30 eur. Za minulý rok som dostal vrátené cca12 eur za elektromer a cca 12 eur za dobrú a pravidelnú platbu. Takže ak porovnám týchto dvoch, tak mi to vychádza rozdiel nejakých 6 eur za rok. A to sa mi za to oplatí meniť dodávateľa? Alebo si iného názoru? Nehovoriac o tom, že v Magne EU už mám nejakú pozíciu a u nového by som začínal zasa od nuly. Možno ak by to bol rozdiel viac ako 50 eur, tak by sa dalo o tom uvažovať. Zatiaľ však zostávam. Uvidíme ešte, čo prinesú zmeny v stredu. Či sa to vráti do starých čísiel alebo sa to bude týkať iba pre SSE.
Ako poznamenal Fico, Západoslovenská energetika neeviduje reklamácie zo strany spotrebiteľov. "Ak sa však vyskytnú nejaké reklamácie, budú okamžite individuálne rokovať a naprávať stav," dodal. Východoslovenská energetika eviduje ojedinelé reklamácie. "Tieto riešia individuálne," povedal Fico. Preto cenové rozhodnutie v prípade elektriny, ktoré ÚRSO podpíše, sa bude týkať len Stredoslovenskej energetiky.
Joj bavim sa :)
Toto je riadne divadlo.
Akože aké rozhodnutie chce ÚRSO vydať? Aj tak to bude nezákonné.
Hlavne že štát vlastní 51% v SSE-D, Západoslovenskej distribučnej aj Východoslovenskej distribučnej a takisto aj v SPP - Distribúcia.
Stačilo zmeniť cenníky a nie to robiť protizákonne, a potom nech to riešia odborníci, ale nie politici.
Netreba zostať ticho a riešiť to, toto je diskriminacia, ževraj neevidujú žiadne sťažnosti od odberatelov zo ZSE a len zopár z VSE, ludia este poriadne nevedia čo ich čaka pri vyučtovani juli príp. auguste.
Mne napriklad klesnu fixne poplatky (3x32A) po starom DD5 18,06eur, po novom D3 5,927520 eur. Ano cena za kWh stupne, ale ak nemam extra velku spotrebu, tak stale celkovo zaplatim menej.
@mcdog ako to môže vychádzať menej v D1 ZSE keď zdraželi obe súčasti konečnej ceny.
(Paušálny poplatok aj sadzba za kWh)
U mna pri spotrebe cca 11000 kWh za rok je to zdraženie o cca 8%
@mcdog mám tiež D1, a je to zdraženie, kedže mesačný poplatok ostal plus-mínus-autobus rovnaký, ale cena za kWh išla hore.
Na Západe pri D1 a 1-fázovom ističi a spotrebe do cca 1500 kWh je to zlacnenie, Pre tých čo majú 3-fáz istič je to zdraženie už od spotreby 0 kWh.
A tí čo majú dvojtarifné sadzby, tak to tiež asi nevychádza na zlacnenie.
Vyrazne sa zvysila variabilna zlozka tarify pri distribucii o cca 500%,kazdy nech si to prepocita oodla svojej spotrebyuvediem priklad: spotreba 10000kw, rok 2016 platba za var. zlozku distribucie: 10000x0,004323=43,23e, rok 2017: 10000x0,02758=275,8e
@stastnyjim ???????
V 2016 bola cena ca OM 2,355 €s DPH a cena za 1 kWh 0,152202€
V 2017 je to za OM
1 fáza 2,7758€ a za 1kWh 0,126053€
3 fazy 5,927€ a za 1 kWh 0,126053€
Spotrebu mam 2700-3000 kWh rocne
voda v ZSVS mi isla takisto dole a plyn by mi siel tiez dole keby Ficko....
@mcdog tak si mal do 31.12.2016 zlú sadzbu.
D1 sa oplatila do spotreby cca 1200 kWh. Od tejto spotreby sa oplatila mať D2.
Takže pri tvojej spotrebe si platil viac ako si mal, ale svojou vinou. Alebo je tu možnosť, že porovnávaš neporovnateľné.
do 31.12.2016 sme mali D1, tá sa oplatila do cca 1200 kWh a D2 nad túto spotrebu. Od 1.1.2017 sa D1+D2 zmenili na D1.
@mcdog v pohode, však musíme si to prediskutovať. ;-)
ja sa divím že neboli sťažnosti zo Západu, keďže nám tu zdražela elektrina najviac, a máme najdrahšiu elektrinu na Slovensku a ceny sa jedným šmahom vrátili na úroveň spred 10 rokov. A pritom na trhu je cena elektriny stále na 10-ročných minimách.
Takto nejako nám zlacnie elektrina na Západnom Slovensku oproti roku 2016.
Porovnanie cien z cenníka ZSE Energia z 1.9.2016 a 1.1.2017 a jednotarifnej sadzby D1, ktorú má väčšina domácností, keďže dvojtarify si na Západnom Slovensku do spotreby 10.000 kWh ani neoplatili.
Čiže elektrina zlacnie tým odberateľom čo majú iba 1-fázový istič a spotrebu od 248 kWh do 2331 kWh.
Všetkým ostatným zdražie.
@kriloter
1) môžeš začať od Západoslovenská energetika a.s., ktorú vlastní z 51% štát a štát má aj 51% hlasovacích práv. http://www.skupinazse.sk/sk/O-spolocn...
Táto spoločnosť vlastní 100% Západoslovenskú distribučnú - čiže distribútora elektriny na západnom Slovensku a aj 100% ZSE Energia - najväčšieho dodávateľa elektriny na Západnom Slovensku.
V dozornej rade sú nanominovaný pajáci z politických strán. http://www.skupinazse.sk/sk/O-spolocn...
A títo pajáci to mohli zastaviť, než sa to dostalo na schválenie pre ÚRSO.
Predsedníčka dozornej rady ZSE Ing. Eva Milučká je za SNS, kandidovala aj na poslanca
kontakt: https://www.facebook.com/eviiik1http://www.evamilucka.sk/kontakt.html
Ing. Lucia Veselská - kandidovala na starostku Rače, členka SNS
https://www.facebook.com/people/Lucia...
Mgr. Tomáš Galbavý - bývalý SDKÚ, teraz MOST-HÍD,
https://www.facebook.com/tomas.galbavy.5
Silvia Šmátralová - tá je dosadená za E.ON
Markus Kaune - ten je za E.ON
A ešte by tam mali byť 2 pajáci, ktorých tam dosadil štát.
2) Potom môžeš napísať na Ministerstvo Hospodárstva, prečo tam dosadilo takých pajácov.
3) Potom hlavnému pajácovi Ficovi, nech sa opýta toho pajáca na Ministerstve Hospodárstva, prečo sú v dozornej rade takí pajáci, a nech nehrá to divadlo, že za to môže Dzurinda.
4) Potom na ÚRSO, predsedovi Holjenčíkovi, nominatovi Smeru, že prečo schválil pre Západoslovenskú distribučnú také zvýšenie ceny za distribúciu, že či na Západe vyrástli nejaké nové pohoria, že by som si išiel zalyžovať. Keďže v minulosti bola na Západe najnižšia cena za distribúciu vďaka tomu že je to rovina a nemá taký členitý terén ako Stredné a Východné Slovensko, kde bola cena vždy vyššia.
5) A potom ešte raz hlavnému pajácovi Ficovi, že Holjenčík je jeho pajác, tak nech neskáče jak hovno v tráve.
vdaka tomuto megalupu ktory prebieha v Mochovciach pojdu ceny elektriny hore a hore....prispievame a skladame sa organizovanej zlocineckej skupine...
http://www.idemvolit.sk/873-kauza/naj...
cauko.s tym zlacnenim el.energie je to poriadny podfuk.kazdy zakaznik zsdi bude platit mesacne viac ako doteraz.mne ja po novom zaplatim o 60 eur rocne viac,lebo zvysili cenu za 1 kwh.zmrdi
@stastnyjim Správu sa nepodarilo doručiť nasledujúcim príjemcom alebo skupinám:
Poštová schránka príjemcu je plná a momentálne neprijíma žiadne ďalšie správy. Pokúste sa správu odoslať znova neskôr alebo kontaktujte priamo príjemcu.
@stastnyjim
podla mna mas ale v tabulke chybu.
Cena v D2 za KWh v 2016 bola 0,119€
Ale aj tak to nemeni nic na tom, ze pre tych co maju 3fazy bude elektrika drahsia.
@mcdog
Preco si myslis, ze voda isla dole?
Pribudol fixny poplatok min. 2€ za mesiac
To znamena, ze ak ,minies menej ako 194m3 vody vyjde Ta voda po novom drahsie