Zmena ceny elektriny ZSE pre domácnosť na rok 2017

Zobraz úvodný príspevok
Zdravím! Mám celý dom na elektrinu a dvojtarif DD5.Počul som že sa menia podmienky tarif u ZSE a domácnosti s elektrickým vykurovaním budu musieť priplatiť ročne aj cez 100€ Ma niekto preštudovanú tuto informáciu čo na nás šijú,pripadne nejaké riešenie ako to obísť -zmeniť?.
Odpovedať
@stastnyjim Asi mas pravdu. Pan Michal zo ZSDis mi napisal vyslednu sumu, ktoru uviedol ako s DPH, ale s velkou pravdepodobnostou ma aj v tomto zaviedol a bola to cena bez DPH. Cize ak priratam k cene distribucie DPH, tak by to malo byt dokopy 0,1221104 Eur. To je cca 10% zdrazenie oproti vlanajsku, uz rozumiem, preco otalaju so zverejnenim, len mi je zvlastne, ze nejdu volby. Ci budu s tym cakat do najblizsich volieb????
Odpovedať
takze ak tomu rozumiem správne,aktuálne sa vobec neoplati isť do dvojtarifu,však. hlavna vec,ze clovek,ktorý ma trojfazovy istic, co asi vacsina ludi v rodinnych domoch ma,tak zaplati len na fixnych poplatokoch rocne 165€. s DPH,minuly rok to bolo len 69€ s DPH. Kazdy z nas zaplati teda skoro 100€ navyse na fixnom poplatku? rozumiem tomu spravne? Ale na druhej strane mi cena elektriny v tarife D1 klesne z 0,13783 na 0,10939€/kwh s DPH. hovorim o VSE. dufam,ze som to spocital spravne.
Odpovedať
@pircuk Na chate mám spotrebu 700kWh rok niečo usetrim na nižšej cene energie ale prerobim na fixnom poplatku z a 3f istic 12.5 eur mesacne. De facto 2016 faktúra s DPH 130eur a 2017 cca 230eur co je nárast pri rovnakej spotrebe o cca 70perc v dobe ked máme infláciu na úrovni 0.
Odpovedať
@supiiik cena pre Západné Slovensko vrátane distribúcie + ostatných poplatkov, vrátane DPH. fix 1-fáz. istič: 1,57584 € / mesačne fix 3-fáz. istič: 4,72752 € / mesačne za kWh: 0,08297292 € k tomuto si pripočítaj cenu od toho ktorého dodávateľa a máš konečnú cenu. @mariaroha určite áno. rovnaké teda nie sú vôbec.
Odpovedať
Profilova fotka
@stastnyjim tych 0,0829 neni nejak malo sa doteraz bolo 0,1194 teda terifa d2 cize aktualne d1
Odpovedať
@stastnyjim skoda, ze je volno. Idem jej napisat. Nesedelo mi to s cennikom zse-d ale to je uz druhy mail od nej a cifry su rovnake. Uvidim ako zareaguje. Tebe dakujem.
Odpovedať
pekný guľáš v jednom vlákne 3 distribúcie, 11 dodávateľov silovej ,k tomu 4-8 sadzieb a to všetko za jednu energiu na SK , nech žije Kocúrkovo,
Odpovedať
Profilova fotka
@stastnyjim precital som si este raz a zisitl ze tam chybaju poplatky od dodavatela
Odpovedať
Profilova fotka
@stastnyjim Cena od ZSE na komplet potom bude pre D1 fix 1-fáz. istič: 2,77584 € / mesačne fix 3-fáz. istič: 5,92752 € / mesačne za kWh: 0,12607292€ Narast o 5,5 perc. za kW
Odpovedať
@duzu Korúrkovo je podľa mňa aj to aby štát vlastnil dodávateľov energie ako je ZSE, SSE, VSE a SPP, ktorý majú aj tak najvyššie ceny a vlastne týmto spôsobom drbú ceny energií pre domácnosti a firmy na Slovensku.
Odpovedať
@majkoj myslíš že tieto ceny zo SE sú už konečne pre spotrebiteľa?
Odpovedať
Profilova fotka
@vitacit konecne nie, kedze SE je len dodavatel nie distributor. Musis k nom pripocitat 0,05914560 €/ kWh
Odpovedať
priatelia, ja som dalsi z amaterov. ZSE zatial jasne uvadza podla tabulky (ak dobre pozeram), ze cena za NT a VT v byvalom DD5-teraz DD3 je nizsia. Ostatne poplatky su ale zjavne aj u nich este poriadne kocurkovo. Ovce v pocte cca 23 percent slovenska by toto ocenili, kedze pocuju slovo "lacnejsie". Mna ale zaujima, ci to bude fakt vyrazne drahsie na poplatkoch za istič a pod. mam 3x25A, za zimne mesiace miniem do 1000kWh/mesiac v NT. Nazory? Vypocty? :) dik za kazdy poznatok, ak niekto vie doplnit moje info.
Odpovedať
@autoholik daj tvoju celkovú ročnú spotrebu v NT a VT. A dám ti výpočet, lebo ma to zaujíma či aj tým čo majú dvojtarif na Západe elektrina zdražie, tak ako nám čo máme jednotarif a 3-fázový istič.
Odpovedať
@stastnyjim Ahoj, myslim, ze o novych cenach na vychode sa este na fore nepisalo, vedel by si mi prosim ta vypocitat aj koncovu cenu za 1kwh NT a VT + mesacny poplatok za 3 fazovy 25A istic? Dodavatel VSE, distribucia VSD, tarifa DD3 (byvala DD5). Vdaka!
Odpovedať
@stastnyjim no byvam len pol roka. takze za 6 mesiacov presne mam 3630kwh v NT. Ak to vynasobim dvoma+ nejaka rezerva (zly odhad), povedzme 8000 v NT. VT by malo byt do 500 aj s rezervou (tiez mam menej ako polovicu spotrebovane) Dakujem!
Odpovedať
Článok sa načítava...
@rillwen Východ všetky poplatky s DPH + si musíš k tomu dopočítať cenu dodávateľa a máš koncovú cenu. Dodávateľ VSE patrí k najdrahším a navyše je vlastnený štátom, takže to odmietam počítať. :-D 1-fáz. istič mesačne: 4,20384 € 3-fáz. istič mesačne: 12,61152 € cena za kWh: 0,06369252 € @autoholik takže Západné Slovensko, všetky poplatky s DPH, bez cien dodávateľa. 1-fáz. istič mesačne: 1,57584 € 3-fáz. istič mesačne: 4,272752 € cena za kWh: 0,08297292 € síce ZSE Energia je tiež polo štátno-mafiánsky dodávateľ, ale urobím výnimku. Takže Západné Slovensko, D3 (do 31.12.2016 D5) istič 3x25A, VT 500 kWh, NT 8000 kWh mesačne za odberné miesto: 2016 - 171,36€, 2017 - 71,13€ NT - 2016 0,089217 € * 8000 = 713,74 €, 2017 0,11777292 * 8000 = 942,18 € VT - 2016 0,116797 € * 500 = 58,40 €, 2017 0,14297291 * 500 = 71,49 € celkovo 2016 - 943,50 €, 2017 1.084,80 € Takže aj tebe zlacnela elektrina od 1.1.2017.
Odpovedať
@autoholik tak podľa tvojej modelovej spotreby je to zdraženie o 15%. Takže na Západe nám to pekne zdraželo aj dvojtarif.
Odpovedať
@stastnyjim dakujem, dakujem ale este otazka: "mesačne za odberné miesto: 2016 - 171,36€, 2017 - 71,13€" .........to 171 je preklep?! Ako si prisiel k sume napr. v NT - 0,11777292 x kwh? v cenniku cisto za elektriku (bez distribucie) predsa zlacneli: "ceny za odobranú elektrinu v NT [€/kWh] 0,0290 0,0348"
Odpovedať
@autoholik kukni ešte raz môj príspevok, tam máš cenu za všetko okrem ceny dodávateľa, takže si vieš spočítať každého dodávateľa a sadzbu. No však NT 0,0348 + 0,08297292 € máš celkovú cenu za kWh v NT Nie, nie je to preklep. od 1.1.2017 sa platí mesačný poplatok podľa toho či máš 1-fázový istič alebo 3-fázový istič. Na veľkosti už nezáleží. :-D A platí to pre všetký sadzby, čiže D1,D2,D3 aj D5. Do 31.12.2016 si napríklad ty v tvojej sadzbe platil podľa veľkosti ističa mesačný poplatok.
Odpovedať
@stastnyjim Ahoj. Skúsila som to dnes cez ZSE-D a na infolinke mi poskytli tieto sumy 3-fáz. istič mesačne: 3,9396 € ( asi bez DPH - zabudla som sa opýtať) cena za distribúciu za kWh: 0,065842 € bez DPH
Odpovedať
@mariaroha ano je to bez DPH. Ta cena za distribuciu nejako nesedi. Podla cennika je to 0,027580 eur/kWh straty: 0,005102 eur/kWh vsetko bez DPH.
Odpovedať
@joxe cena za distribúcia je myslené všetko vrátane poplatkov za jadro a všetky ostatné, teda už iba pripočítaš silovú energiu. Sorry za nesprávne vyjadrenie.
Odpovedať
@mariaroha cena za kWh je zle. správne je 0,08297292 € / kWh S DPH + si k tomu dopočítaš tú "silovú" podľa cenníka svojho dodávateľa a máš konečnú celkovú cenu za kWh.
Odpovedať
Profilova fotka
Tu som sa stretla prvýkrát so zmienkou o zvýšení ceny elektriny. Čítam o zvýšení cien v ZSE a SSE, o VSE som nenašla nič, ale, ako čítam, bude to celoplošné, aj keď Fico avizoval zníženie cien plynu a elektriny - veď potrebuje dotovať svoje populistické sľuby nerentabilným uhoľným podnikom. Prechod napr. k SPP, resp. vypovedanie zmluvy VSE je finančne náročné? Zorientúvam sa, privítam každú radu.
Odpovedať
@riama276 môžeš si vybrať s dodávateľov schválených na úrade vlády tu https://totalmoney.sk/elektrina/ môžeš si vybrať hociktorého dodávateľa ,tak isto pre plyn , sú výhodné 2 dodávky od jedného, najpresnejšie ak vieš svoju spotrebu, zmena je zdarma, najskôr pozri ale zmluvu u súčasného dodávateľa kedy môžeš vypovedať, stačí osloviť emailom nového dodávateľa vybavi všetko stojí ťa to len pár podpisov
Odpovedať
@stastnyjim Takto mi to povedala a ak mi to posle aj pisomne, uvediem ti to tu. Niekto si asi vymysla, uz na to nemam nervy, co telefonat, mail, stale ina suma😫
Odpovedať
Po asi mesacnom mailovani s VSE som konecne dostal koncove ceny elektriny. Nakolko kvoli tomu, ze mam indukcnu dosku v kuchyni a dalsie spotrebice uvazujem, ze zmenim sucasne pripojenie z 1fazoveho na 3 fazove. Preto som od VSE pozadoval nejaku kalkulaciu (co to pre mna financne znamena). Mozno niekomu pomozu tieto cisla.... V prehľade je uvedená koncová cena elektriny, vrátane poplatkov za distribúciu.
Odpovedať
@michalkosice123 tato diskusia je uz dost domotana. Nazov znie: Zmena ceny elektriny ZSE pre domácnosť na rok 2017 ZSE = ZAPADOSLOVENSKE elektrarne :) Nemyslim si, ze niekomu v tomto vlakne pomozu cisla VSE ;)
Odpovedať
@yuri66 ako si vypocital ten narast o 5,5% za kW (asi si mal na mysli kWh)? Pretoze ak narastol fix a klesla cena za kWh, zmena ceny za kWh je zavysla od skutocneho odberu. Narast/pokles nie je konstanta ale linearna fcia spotreby.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?