Najlacnejsi a solidny dodavatel elektriny pre VS

Zdravim Minuly tyzden mi skoncila 2 rocna zmluva s VSE /clen Innogy/ a chcel by som sa spytat ku akemu alternativnemu dodavatelovi elektrickej energie prestupit. Mam tarifu DD5 a rocnu spotrebu energie 6000 kw v nizkej tarife a 550 kw vo vysokej tarife /ziadne TC vsetko na elektrinu vratane TUV/. Na internete je viacero stranok ktore vam vypocitaju u ktoreho dodavatela usetrite najviac ale co stranka to iny vysledok 😞 Nakolko elektrina mi pride do domu po tych istych drotoch od VSE ako doteraz tak preco platit viac za ten isty produkt ak nemusim /hoci by som usetril len 50 eur/. Chcel som zmenit dodavatela uz pred 2 rokmi ale nakolko som nenasiel ziadne referencie tu na MS ani inde na nete /resp. ak som nasiel tak len negativne/ tak by som chcel vediet ci sa nieco zmenilo resp. ci by ste mi odporucali niekoho konkretneho /sorry ze otvaram dalsiu diskusiu ale v starych som nic konkretne nenasiel/. Vopred dakujem za vase prispevky.
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@martin118 nezainteresovane ti môžem povedať jednu vec. Tam kde nemáš problém, odtial neodchádzaj. Akákolvek zlava - radovo par eur rocne v prospech maleho dodavatela - ktory si moze dovolit ist s cenou nizsie - lebo nemusi platit take mnozstvo personalu, prevadzky, najmy a podobne, ak tieto nalezitosti ma tvoj dodavatel - je to k nezaplateniu ked potrebujes nieco riesit osobne. Tj. je problem, dvihnem sa a idem na centrum VSE. To mozes spravit pri maloktorom dodavatelovi, ci VSE, SPP... Musis si zvazit ty, ci ti to stoji za tych par eur rocne. Ak hej, tak pouzi online vyhladavac a vyber si toho najlepsieho - najlacnejsieho - lebo o to ide. Osobne ? Vobec by mi taketo laborovanie s dodavatelom EE nestalo za to aby som co i len nad tym premyslal. Ale to som ja. A ty si ty. 👍🏻
Odpovedať
@dominik_galaba s akymi problemami sa chodi na vse? Je nieco co neviem vyriesit cez telefon? Napr v irsku uz nejake desatrocie nemaju ziadne centra. Ani pre plyn ani pre kablovku, vsetko vyriesis cez telefon. Zakaznicke centra su prezitok. @martin118 skus elgas napr. Vsetko vybavia, faktura kazdy mesiac z dialkoveho odpoctu,platim co spotrebujem, nikoho neuverujem preddavkami, tym padom mam kontrolu nad spotrebou kazdy mesiac. Rozdiel premna je jeden mesiac zadara.
Odpovedať
Profilova fotka
@jozefsv to je super, že neexistujú v Írsku pobočky, ale predpokladám že zadávateľ témy sa do Írska neplánuje sťahovať. Možno otázka na teba - evidentne nemáš predstavu koľko ľudí aj v dnešnej dobe chodí na centrá, najmä staršie ročníky ktoré nemajú prístup k internetu alebo k tomu celkovo nemajú vzťah. Sú ľudia ktorí uprednostnia osobný rozhovor. Za ďalšie firemní zákazníci využívajú centrá veľmi často. Ja osobne by som ale pri vykurovaní elektrinou nechcel mať mesačnú fakturáciu, lebo mimo vykurovacej sezóny by som platil 15€ za elektrinu a počas vykurovacej nejaké 3-4 mesiace by som platil aj to čo vykúrim - predpokladám, že je to okolo 700-730€ ročne za silovú zložku + distribučné poplatky. Za 8 mesiacov mimo vykurovacej by zaplatil napríklad dokopy 120€ a potom by 600€ musel rozdeliť na vykurovaciu sezónu. Prečo povedzme tých 800€ za rok (vratane distribučneho poplatku) nerozdelil pekne do zálohových platieb ? Nie pre každého je mesačná fakturácia vhodná 🙂 Aj my chudáci lúzri ktorí nemáme ELGAS máme možnosť mesačnej fakturácie za spotrebovanú energiu z odpočtu cez IMS. Ale pri vykurovacom tarife je rozumnejšie platiť preddavkové platby a mať vyúčtovanie raz ročne ako si nechať mesačne fakturovať za spotrebovanú energiu. To je dobré pre domácnosť ktorá elektrinou nekúri. To len tak na margo toho čo si napísal 🙂 No offense.
Odpovedať
Profilova fotka
@martin118 - dôležité je aby stránka cez ktorú vyhľadávaš toho najlacnejšieho dodávateľa mala aktualizované cenníky, nakoľko už pre rok 2021 bol vydaný cenník za EE - respektíve každý dodávateľ ho už musí komunikovať pre budúce obdobie. http://www.menej.sk/elektrina/ správnosť údajov je diskutabilná, nakoľko každá stránka ukazuje niečo iné, a hlavne niektoré sú úplne jednoduché a majú mizivú výpovednú hodnotu. Vytipuj si 3 spoločnosti, a mrkni cenníky. Nemyslím si, že to zaberie extra veľa času, ale ak si chceš byť istý svojim výberom, musíš ísť na to "ručne stručne". 🙂 Držím palce
Odpovedať
@dominik_galaba zvolit si mozes co chces ak ti nevyhovuje mesacna faktura,to nie je podmienka :-) to snad vies. Neviem preco pouzivas mnozne cislo. Nezatahuj do svojho nazoru ostatnych. Ja pisem o sebe. Stale som sa nedozvedel preco by som mal na centrum chodit, nikdy som to doteraz nepotreboval, a ano raz ked som ich chcel zrusit, tak som si musel odsediet na pobocke 2 hodky, to je uplne zmysluplne. Nerozpravaj ze firemny tam chodia castejsie,naco? Vse je len priekupnik elektriny,nic viac.
Odpovedať
Profilova fotka
@jozefsv zbytočne ti budem vysvetlovať niečo, čo proste nepochopíš, pretože si to nezažil a nevieš, nemáš proste páru o tom ako to dnes stále ešte chodí. Nie každý odberatel EE je taký zdatný v internetovej komunikácii, alebo neradi riešia veci telefonicky. Je veľmi veľa ľudí, ktorí chodia ... pretože uprednostnia osobný kontakt, majú tam s niekym dobrú skúsenosť a vždy vybavia viac ako online. 🙂 Ale ako som povedal, to nepochopíš, kým to nezažiješ - z oboch strán ... 😉
Odpovedať
@dominik_galaba do tretice sa pytam co tam mam chodit vybavovat? Ja nikam nechodim,nikde nevolam,nikde nemailujem. Raz sa to nastavilo, pride fa, skontrolujem ci je to real a z uctu stiahnu peniaze. Co mi unika? Co som nepochopil? Za niekolko rokov som nic vybavovat nepotreboval. Co tam maju pre babky potraviny?
Odpovedať
Profilova fotka
@jozefsv ale veď tu nejde o teba ? alebo snáď hej ? inak vôbec ... neviem načo to tu riešime. Martin tu aj tak odpisuje sporadicky ... strácame obaja čas ... radšej pivo.
Odpovedať
@dominik_galaba A ake problemy by mali nastat? Ved ked mi nepojde prud alebo bude nieco poruchove v elektrickej skrini tak budem kontaktovat VSE nakolko oni maju vsetok ´´hardware´´ na starosti alebo sa mylim? Alternativnemu dodavatelovi budem len platit peniaze za to co spotrebujem. Zijem v tom ze ak si vyberiem napr. Elgas tak ich budem kontaktovat 2x a to v den ked budem chciet ku nim prestupit a v den ked bude na trhu niekto lacnejsi a budem chciet od nich odist po skonceni zmluvy. Maximalne ich budem kontaktovat ak napr. suma na fakture nesedi s hodnotami na elektrometri ale v tom pripade si myslim ze mi povedia aby som kontaktoval VSE lebo oni nevlastnia ziadny ´´hardware´´ len predavaju elektrinu. Takisto pri vypadkoch prudu budem kontaktovat zas len VSE. Preco su Slovaci taki konzervativni a zostavaju pri monopoloch ked nemusia? A pritom nemaju problem zmenit zdravotnu poistovnu len preto ze im poskytne prispevok na zuby 100 eur pricom tam mozu nastat ovela vacsie problemy v pripade choroby alebo operacie????
Odpovedať
@martin118 teraz sa snazis predvedcit seba, ci niekoho ineho ?
Odpovedať
@shadowmilan Nie mam prilis malo volneho casu aby som spamoval na internete. Zadal som temu ze akeho najlacnejsieho ale solidneho dodavatela elektrickej energie by mi ludia odporucali. Preto ocakavam ze mi odpisu ludia ktori zmenili dodavatela a nie ti ktori zostali pri monopoloch a platia viac za komodity len preto ze su lenivi zmenit dodavatela. Ci uz to budu pozitivne alebo negativne skusenosti ale hlavne chcem pocut konkretne NAZVY FIRIEM inak je to len mlatenie prazdnej slamy a strata mojho casu.
Odpovedať
@martin118 čo je solídny dodávateľ? provnaj podľa kalkulačky z úradu vlády tu:http://www.urso.gov.sk:8088/CISRES/Agenda.nsf/KalkulackaElektrinaWeb2018?OpenForm&Seq=3, následne na www.vyhodnaenergia.sk zatiaľ som ešte nepozeral do 10 by mali mať všetci nový cenník kedže je až 18 dodávateľov , každý má inú cenu pre ten či onen produkt ináč by sa neuživil , každý sa snaží nalákať na začiatku ak poznáš svoju spotrebu zadaj do tých 2 a vyhodnoť , vždy sa oplatí nájsť toho najvhodnejšieho pre svoju spotrebu zvlášť pri vyššom odbere @dominik_galaba teda tebe sa čudujem , vysvetli mi čo môže mať bežný smrteľník za problém ak je pri tom , či onom dodávateľovi, každý jeden má za úlohu po uzavretí zmluvy jedine správne vyhotoviť ročnú faktúru, dohodneš si mesačné zálohy ,poruchu riešiš vždy len u distribúcie na poruchovej linke menil som už viackrát a nikdy i nikoho problém treba si len dohodnúť správnu zmluvu
Odpovedať
Článok sa načítava...
@duzu Solidny je ferovy cize ziadne mikropismenka na 100 a viac stranovej zmluve a pomohlo by aj zopar pozitivnych referencii a ak by nastal nejaky problem tak normalne riesenie problemu. Nic viac nic menej. Ak sa mozem spytat u akeho konkretneho dodavatela si aktualne a co ta viedlo k tomu ze si ho zmenil uz viackrat? Cena? Ja osobne som zatial menil dodavatela len v Anglicku a v dome byvam nieco vyse 2 rokov.
Odpovedať
@martin118 jedine cena rozhoduje,mal som dohodnutú od energie2 po telefone nižšiu ako podľa cenníka predtým EE, zanikol a následne SE enr.sl., v práci som mal kolegu ktorý vždy všetko prekutral od bánk, cez rôznych operátorov, poisťovne, dodávateľov, hovorí že prečo platiť niekde viac za rovnakú službu, radčej ideme na pivo, vždy ak sa dá uzatvor zmluvu na neurčito alebo max na 1 rok, ináč sa môže stáť že budeš platiť nasledujúci rok viac ako u iných
Odpovedať
@duzu Diky
Odpovedať
Tak pozeral som cenniky na rok 2021 a najlacnejsie mi vychadza Elgas tak prestupujem k nim.
Odpovedať
@jozefsv Tiez mi vysla uspora v sume jednomesacnej platby ale kto chce platit monopolom viac nech sa paci. Po roku napisem osobne skusenosti. Este by som privital konkurenciu aj u vodarov nakolko tam je tiez priestor na znizovanie cien hlavne to stocne ked polievam v lete zahradu ma dost irituje.
Odpovedať
@martin118 najlacnejší pre r. 2021 pre DD5 je Conte Energy cez spol. výber je najnižšia cena v NT 45 Eur/MWh, no VTaž 60 mám už inteligentný EM VT len 2x po jednej hodine cez deň a 2 hod od 00-02 vtedy nemám nič zapnuté, u vodárov máme zatiaľ prevažne monopol francúz Veolia , len niektoré obce majú vlastný vodovod, i u nás platil som len pár Eur ročne a bez vodomera do r. 2000 od vtedy vodomer a Veolia, stočné neplatím, no musím dávať vyberať septik, na polievanie mám nádrže zo striech ,daj si koreňovú čističku ak máš priestor, ja ho mám bohužiaľ len nad domom
Odpovedať
@martin118 do 15-teho je posledný deň výpovede pre nesúhlas s cenou , môže prestúpiť každý kto má pre tento rok nový cenník, prestúpiť nemôže len ten kto má platný cenník z predchádzajúceho obdobia i na tento rok podľa zmluvy
Odpovedať
@duzu Spolocnosti ktore nemaju oficialny cennik na ich stranke ako napr. Conte energy vyvolavaju vo mne pochybnosti plus nakolko som do dnes o nich v zivote nepocul tak predsa len pojdem do elgasu nakolko mam na nich aj referencie. Co sa tyka polievania tak aj ja mam sudy ktore zachytavaju dazdovu vodu len problem je ze vtedy ked to najviac potrebujem su sudy prazdne nakolko neprsi a zas nemam tolko miesta aby som zachytil vsetku vodu na jar aby som ju mohol pouzivat v lete, ale zas na polievanie nie je nic lepsie ako dazdova voda to je pravda.
Odpovedať
@martin118 referencie tu môžeš mať tak od trolov ktorý robia niekomu reklamu pozri https://conte-energy.sk/wp-content/up... cenník samozrejme majú ,prišli z CZ, akurát ja ho mám od daľšej spoločnosti ktorý sa živí výberom o niečo lacnejší, to je niečo ako pre výber poistenia napr, netfinancie.sk,alebo klik.sk od nich je to tiež lacnejšie ako od konkrétnej poisťovne i jeden a ten istý produkt je od každého za inú cenu alebo porovnanie pre najvýhodnejšiu banku pre tvoje potreby napr. financnahitparada.sk, a mnohé daľšie pre iné odvetvia napr. heureka , naj pre internetové predajne konkrétny produkt je všade za inú cenu hlavne teraz ,stačí sa všade raz zaregistrovať a máš stále výhodnejšie produkty
Odpovedať
@duzu pozeram nieco zle? Elgas vsd koncova cena ee 10,8 centov nt a conte 11,4.
Odpovedať
@jozefsv ificiálne cenníky pozeráš dobre, no skús si cenu dojednať osobne a potom porovnaj
Odpovedať
@duzu pochval sa kolko sa da vybavit zlava
Odpovedať
@jozefsv musíš mať šťastie natrafiť na dobrého predajcu , ktorý je platený za získanie každého nového klienta,ten vybaví za teba všetko stačí mu podpísať splnomocnenie, v mnohých je ale baba ktorá tak platená nie je a s takou sa nedojednáš,tak veľa šťastia, občas je zľava i z niektorých bánk mal som i cez Mbank, no všade platí len pre klientov a účty nebudeš mať všade kde ho nemôžeš mať zdarma ale pár ich mám a z každého využívam len čerešničku na torte
Odpovedať
@jozefsv viac sa hovorí o podomových predajcoch ktorý chcú zarobiť za každú cenu a neznalého prehovoria i na drahšieho dodávateľa a tak vzniká všeobecný odpor ku zmene, môj strýko má tak stále toho najdrahšieho dodávateľa , najdrahšiu banku, lebo všetci ostatný sú podvodníci
Odpovedať
@duzu jaj, no tak to tazko budem volat na linku a pytat zlavu ;-) , v zivote som to neurobil. Cakal som nieco realne, nie take nahodicky za par euro. Takze realne je elgas asi najlacnejsi, pozeram ze zisli z VT dole o 8 centov a z nt asi o 4. Kazdy ma co chce.
Odpovedať
Sranda s utylisom je, ze ziadal som od nich nejake informacie 3 dni dozadu a nedostal som ziadnu informaciu... cize ked sa daco stane, podla mna toto je velmi zla vizitka pre nich kolko im trva kontakt so zakaznikom. Kontaktoval som ich mailom, skusim zajtra telefon.
Odpovedať
@marekjahoda ja som to pozrel už vlani na stránke bol odkaz , že sa viac orientujú na malé firmy a domácnosti len z vyššou spotrebou nad 10MWh/ročne, a to ja nemám, teraz som ich ani nepozeral ak máš z niektorým zmluvu , pokiaľ nedávaš výpoved ty alebo oni nemáš ich prečo kontaktovať, pri poruche voláš vždy len poruchovú linku svojej distribúcie @jozefsv rozdiel medzi DD2 v SSE bol mojim dodávateľom od začiatku pokiaľ bol jediný a najlacnejším v DD5 bol u mňa viac ako 100 Eur a rozdiel v DD5 o 50 Eur, sú stále dominantný majú takmer všetko z minulosti, ale už pár krát som dostal od nich ponuku ak mali akciu i 8% , no i tak boli drahší
Odpovedať
uz je kalkulacka na elektrinu na 2021 takze sa tam mozte pokukat... co je ale zaujimave, ze plyn je rovnako drahy u vsetkych (v mojej tarife) - velmi velmi divne...
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?