Zmena ceny elektriny ZSE pre domácnosť na rok 2017

Zobraz úvodný príspevok
Zdravím! Mám celý dom na elektrinu a dvojtarif DD5.Počul som že sa menia podmienky tarif u ZSE a domácnosti s elektrickým vykurovaním budu musieť priplatiť ročne aj cez 100€ Ma niekto preštudovanú tuto informáciu čo na nás šijú,pripadne nejaké riešenie ako to obísť -zmeniť?.
Odpovedať
@joxe Ja myslim ze urcite pomozu :) @michalkosice123 Diky
Odpovedať
@rillwen ale viac by pomohli, keby boli v diskusii o VSE, nie VSE. Lebo niekoho mozu uplne pomotat. Vobec, taketo prispevky by mali byt podla mna vymazane :-D Admina na vas :-D
Odpovedať
@michalkosice123 Na stranke VSE je kalkulacka kde dostanes uz kompletnu cenu vratane distribucie. https://www.vse.sk/web/sk/domacnosti/...
Odpovedať
A máme tu integr.cenník ZSE https://www.zse.sk/documents/13852674...
Odpovedať
Profilova fotka
@djoze Tak ja som to spočítala na minuloročné odbery a je to zvýšenie cca 4 až 5 %...
Odpovedať
@mama112 Ále čoby, nemôže byť. Predseda hovoreu, že ceny energii budú stabilnie :-D :-D :-D
Odpovedať
@mama112 u mna tiez zdrazenie. Jak fix, tak aj variabil, pretoze som mal DD2 a terz mam DD1. Tiez cca 4,5%
Odpovedať
@supiiik moj odhad je, ze to ani statisticky nemoze byt zlacnenie. Nechce sa mi to nejako dokazovat. Nech to dokaze ten saso z urso.
Odpovedať
Domacnost/vykurovanie (priamovyhrevne), ktora mala DD5 a po novom DD3 sa zvysia naklady, nakolko cena (el. + distr.) isla hore...viď. obrazok. Napr. VT 700 / NT 10000 kW/ rok = zvýšenie nakladov cca 145 eur v roku 2017 (bez prepočtu ceny za istič 3x32A)
Odpovedať
@joxe mne sa zda, ze ten saso povedal, ze na elektrine usetri kazda domacnost. Mne osobne asi elektrina zlacnie (pocital som podla cennik SPP, ktory mi dali na pobocke a bol tam zapocitany aj pocet faz, tak snad bude spravny), ale je to tym, ze mam len 1 fazu. Pocital som to uz davnejsie a presny rozdiel si uz nepamatam, ale bolo to o dost menej nez o kolko mi zdrazie plyn. Tiez si myslim, ze elektrina v priemere zdrazie, pri plyne je to iste a u vody si myslim, ze to tiez bude vyrazne zdrazenie.
Odpovedať
@bebina811 ale zmenila sa cena za istič u Teba z 18€ na 5,9€ čo poníži cenu za rok o 145€ tak to bude na stejno .To čo v lete ušetríš na cene odber.miesta - to zaplatíš v zime za drahú elektrinu.Ja som na tom podobne.
Odpovedať
Ked pozeram cennik za 2016 tak pre sadzbu DD2 boli ceny: Cena za spotrebu elektriny 0,119492 EUR/kWh Mesačná platba za jedno odberné miesto 5,875920 EUR/mes Ceny na rok 2017 su pre DD1 sadzbu: Cena za spotrebu elektriny 0,126053 EUR/kWh Mesačná platba za jedno odberné miesto za1-fázový odber 2,775840 EUR/mes. Mesačná platba za jedno odberné miesto za 3-fázový odber 5,927520 EUR/mes. Cena za istic isla hore o cca 5 centov a cena za kWh o 1 cent cca. Nikde tam nevidim tie 100 eurove zdrazenia, ci to je pre ine sadzby?
Odpovedať
Profilova fotka
@igor211 Myslím, že som to tu uvádzal už 4. januára, keď ešte neboli úplné cenníky. No dnes po ich zverejnení, teda aspoň u môjho dodávateľa ( MagnaEA) to pri plne elektrifikovanej domácnosti vychádza takto : rok 2016 pri odbere 12800 kWh cena 1475,47 Eura rok 2017 pri odbere 12800 kWh cena 1607,12 Eura Takže rozdiel mínus 131,64 Eura. A ako som to spomínal už 4.1., pán Holienčík toto zamlčal i cez to všetko, že si pozval médiá, aby im tiež verejne klamal. Teraz čuší a nič nekomentuje. Takto isto je to aj s vodou a tiež aj s plynom. Hlavná vec, že "Nový rok treba začať dobrými správami: Od 1. januára zlacnie elektrina, plyn aj teplo" https://www.cas.sk/clanok/493147/novy....
Odpovedať
Profilova fotka
@stevig Ospravedlňujem sa za preklep ( dostal sa škriatok do výpočtu ) správne má byť : rok 2016 pri 12 800 kWh 1540,11 eura rok 2017 pri 12800 kWh 1672,32 eura Rozdiel mínus 132,21 eura.
Odpovedať
Profilova fotka
@stevig skor plus ? :)
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj Správne plus, ale ja som myslel mínus pre mňa.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Tak? Primatori a starostovia celého Slovenska, berte si príklad. Práca pre občanov je poslanie. Jozef Simko, klobúk dole Vojna vyhratá - výška poplatku za ističe sa nemení ! Vláda cúvla pod tlakom primátorov a starostov ! . Ako som už dnes avizoval, Vláda SR sa na dnešnom svojom zasadnutí /18.1.2017/ zaoberala aj s rozhodnutím URSO, ktorým sa od 1.1.2017 mali rapídne zvýšiť platby za jedno či trojfázové ističe. Pod tlakom primátorov miest a starostov obcí, ktorí dali najavo svoj jasný nesúhlas s takýmto opatrením, bol predseda URSO prinútený zrušiť svoje predchádzajúce rozhodnutie ohľadom nových cien za energie, elektriny a plynu a vyhlásil, že poplatky za plyn a elektrinu ktoré mali ľuďom zdvihnúť ceny, zostanú v r. 2017 rovnaké ako vlani a meniť sa nebudú. . Som osobne presvedčený, že i náš boj prispel k tomuto rozhodnutiu, čo sa v konečnom dôsledku pozitívne odzrkadlí v rozpočtoch rodín i podnikov ! . Z uvedeného dôvodu už nie je aktuálne, aby sa zajtra vo štvrtom 19.1.2017 uskutočnilo na radnici nášho mesta stretnutie s primátormi a starostami, ktoré bolo zvolané za účelom jednotného postupu voči pôvodným opatreniam URSO !
Odpovedať
@majkoj to som prave cital na FB, apropo mio sa zatial neozval
Odpovedať
Profilova fotka
@14054 odkial mas toto info?
Odpovedať
http://www.ta3.com/clanok/1098203/fix... Robert bude za zachrancu sveta zas :-)
Odpovedať
https://m.facebook.com/home.php?sk=h_.... Je to z toho profilu, myslím, že to celé inicioval.
Odpovedať
Profilova fotka
@14054 fajn, mne po novom klesla cena za istic a zvysila sa cena elektriny :). Takze mi zostane nova vyssia cena za elektrinu a stara vyssia za istic...
Odpovedať
@majkoj fuu ja ešte zapojený nie som, tiež som Sse, takže to lepšie nebude?
Odpovedať
@majkoj ja som nikde nezachytil info, ze by malo ist len o fixne sadzby, ale ze sa rozhodnutie zrusi a bude to ako minuly rok. Ci sadzby za kWh su mimo toho?
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan "Predseda regulačného úradu nám oznámil, že je pripravený obidve rozhodnutia stiahnuť, aj pokiaľ ide o fixné poplatky týkajúce sa ističov, aj pokiaľ ide o fixné poplatky pri odbere plynu. V praxi to bude znamenať, že tento rok bude fungovať na tých istých základoch a princípoch ako rok 2016. Žiadne vyššie zálohové platby nebudú, budú sa s tým musieť vysporiadať distribučné spoločnosti,“
Odpovedať
@majkoj no ved to, ze vsetci riesili konkretne tie fixne poplatky, takze oznamenie odpoveda na tieto otazky... ale rozhodnutia sa predsa tykaju aj ceny za kWh, nie? Zaujima ma to kvoli plynu, lebo tam zdvihli fix ale znizili cenu za kWh, v elektrine zvysili oboje.
Odpovedať
@majkoj Este ma teda zaujima, ci ostane jednotarifa v SSE-D uz len D1 alebo to vratia na D1 a D2 ako to bolo. Len tam boli aj rozdielne ceny elektriny. No som zvedavy ako sa to vsetko vyvrbi.
Odpovedať
Profilova fotka
@danculd mne robi vacsie starosti skutocnost ze urso robi rozhodnutia, pri ktorych nie je schopny spocitat dosah. A k tomu skutocnost, ze dneskom bola zrusena aj fiktivna nezavislost urso.
Odpovedať
Ahojte.Ako je to s dd2 v ZSE? Mal by som mat 3x25A Plati sa teda iba fix za odb.miesto cca 5€+spotreba?Ci ako je to?
Odpovedať
@djoze Kiež by si mal pravdu.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?