Zmena ceny elektriny ZSE pre domácnosť na rok 2017

Zobraz úvodný príspevok
Zdravím! Mám celý dom na elektrinu a dvojtarif DD5.Počul som že sa menia podmienky tarif u ZSE a domácnosti s elektrickým vykurovaním budu musieť priplatiť ročne aj cez 100€ Ma niekto preštudovanú tuto informáciu čo na nás šijú,pripadne nejaké riešenie ako to obísť -zmeniť?.
Odpovedať
@ups ja som to porovnal s najlacnejším dodávateľom v 2016, čiže SPP a v 2017 ELGAS. Keďže ZSE má od veci ceny.
Odpovedať
Dvojtarif (D2) je lacnejší ako jednotarif (D1),ceny sú s DPH. D1 ELGAS - fix 1,20 €/mesačne, 39,06972 €/ MWh D2 A.En. - fix 0,60 € / mesačne, VT 38,42856 €/MWh, NT 33,81708 €/MWh
Odpovedať
Ja som zvedavy, ci mi umoznia zmenu tarify skor, ako po roku. Pretoze moja terajsia D3 (12 hodin NT a 12 VT) sa zmeni na 8h NT a 16h VT. Pokial mam usetrit 5€ mesacne, tak kaslem na cely dvojtarif. Za ten znizeny komfort to nestoji.
Odpovedať
Dnes som bol pozrieť na ZSE elektrovebe Tarifu mám automaticky zmenenú z DD5 na DD3.Integrovaný cenník nemajú. :-(
Odpovedať
Profilova fotka
@stastnyjim ja som len jednoducho prepočítala zmenu v konečnej sadzbe za kwh na %. keďže cena za istič sa pre nás mení minimálne, žiadne zložitejšie prepočty nepotrebujem. a pozerám zásadne zse. už dávnejšie som rezignovala na výber alternatívneho dodávateľa. vždy keď som si to reálne prepočítala na našu spotrebu a sadzbu, tak úspora sa pohybovala v rozmedzí 20-30eur ročne. teraz som si pre zaujímavosť prepočítala porovnanie s elgas. úspora pri minuloročnej spotrebe 26eur. keďže sme kúpili TČ, predpokladám, že by bola ešte menšia. niekde medzi 15-20eur za rok a kvôli tomu sa mi neoplatí s tým babrať. keby išlo o úsporu 50+, tak začnem o tom uvažovať, inak je to strata času...
Odpovedať
@ups aká strata času je jeden email a pár podpisov a nebeháš nikam @jarosujo pri zmene na jednotarif platíš za výmenu elektromera ,odobratie HDO
Odpovedať
Profilova fotka
@duzu minimálne na poštu musíš ísť. aj nájsť na nete referencie na vybraného dodávateľa. pozorne prečítať zmluvu. nebudem predsa podpisovať niečo s čím som sa poriadne neoboznámila. takže mne celý ten proces za ušetreného možno 1,5 eura mesačne fakt nestojí...
Odpovedať
@ups nechodil som nikam poslal som faktúru za prechádzajúce obdobie a podpísanú zmluvu ide poslať po preskenovaní i emal. no pre pár eur sa to neoplatí ja mám vyššiu spotrebu a nový dodávateľ má len nalákať klientov tak zmluvu nedávať na určité obdobie budúci rok bude znovu iný, neoplatí sa meniť dodávateľa hocikedy naj . pri odpise k čomu sú referencie? nový žiadne nemá ,každý poskytuje rovnakú službu
Odpovedať
Profilova fotka
@duzu ak sa dá poslať naskenovaná zmluva, tak je to celkom fajn, no aj tak by úspora u nás bola moc malá. referencie kvôli tomu, že som proste opatrná. moc som sa tomu nevenovala, ale mám pocit že boli nejaké problémy s fakturáciou a pod. . je mi jasné, že elektrina je to stále rovnaká, takže toho sa nebojím ;-)
Odpovedať
@ups s faktúrou problém nemám platím všetko prevodom z účtu , tak mám vždy prehľad a doklad, takmer stále mi opravujú , nikdy sa nemýlia smerom nadol
Odpovedať
@duzu aký pomer VT a NT sa dá dosiahnuť pri sadzbe D2 (16 hodín VT a 8 hodín NT) ? Ak nepoužívaš elektrinu ani na kúrenie ani na ohrev vody? 50%:50% asi nie?
Odpovedať
@stastnyjim vtedy bude ten pomer veľmi zlý, celý deň máš VT , a na NT bude min spotreba, no tá sadzba je určená na akumulačný ohrev a potom je ten pomer možno i 5% VT a 95% NT, ja som nikdy nechcel akumulačný ohrev, jednak je vyššia investícia a nedá sa rovnomerne regulovať teplota , ako pri priamom vykurovaní,, no otvoril som stránku SSE a.s. a ihned reklama ušetríte s nami až 3600 Eur, zaistia ti zariadenie na ohrev , potom sa zaviaš že budeš brať x. r, drahú energiu a preplatíš to i 2x
Odpovedať
@duzu máš pravdu, pozrel som si približné časy, a to je 6 hodín v noci, a 2 hodiny poobede. Takže to sa oplatí najskôr tým čo aspoň ohrievajú vodu elektrinou, resp. elektrinou aj kúria.
Odpovedať
@stastnyjim A kde si nasiel tie casy ? Ja som mal doteraz DD3 a asi mi to teraz prehodia prave na D2.
Odpovedať
@jarosujo musíš kuknúť na stránke tvojho distribútora časy prepínania vysokej a nízkej tarify. https://www.sse-d.sk/odberatelia-elek...
Odpovedať
@stastnyjim No pozeram, ale vidim tam len stare casy. D3 je tam NT 20:00-8:00. Po novom to uz je D2, ale taku tam nevidim.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@jarosujo oni to ešte nestačili premenovať. Takže ten čas stále platí.
Odpovedať
Mna hodili zse z DD2 na DD1, ale co z toho vyplyva sa diva svina nedopatra, toto vlastne mozu robit len tak, ako sa im zachce? By som chcel vela keby sa unuvali poslat aspon mejla, doteraz ste platili tolkoto, odteraz budete platit tolkoto ......
Odpovedať
Profilova fotka
@kriloter zmenili sa sadzby tak ta preradili do tej co jej odpoveda. DD2 je teraz DD1, moja DD6 je teraz DD3, ale ruky dolamat k tomu kto tento chaos vyrobil...
Odpovedať
@majkoj ok ... a budem platit viac ci menej? 😀
Odpovedať
Profilova fotka
@stastnyjim mne HDO funguje zatial po starom.
Odpovedať
Profilova fotka
@kriloter mne dnes tu chalani spocitali vsetky tie ceny dokopy a u mna to vychadza pri SSE cca na rovnako u teba neviem. Ale ak poprosis @stastnyjim mozno to spocita aj tebe :)
Odpovedať
@majkoj na základe čoho to spočítali? je už niekde zverejnený kompletný cenník za distribúciu?, ja viem len to že budem mať niečo nižší poplatok za OM
Odpovedať
@duzu chceš počítať, nech sa páči ;-) SSE-D, ceny sú s DPH mesačne 1-fáz. istič 3,39 € mesačne 3-fáz. istič 10,17 € VT a NT - 0,05914560 €/ kWh + cena tvojho vybraného dodávateľa a máš celkovú cenu P.S. v D1 je najlacnejší Elgas, v D2 má napríklad A.En. lacnejšiu elektrinu vo VT aj NT ako v D1 Elgas.
Odpovedať
Profilova fotka
@kriloter ak si v zse tak mesacne za trojfazovy istic 5,92752 a za spotrebovanu el. 0,12605 za kwh. narast ceny za spotrebu je cca o 5,5%...
Odpovedať
@ups dik
Odpovedať
@stastnyjim tieto údaje sú známe už od 26.11.16 k kde je cenník ostatných položiek??? tie sú síce rovnaké pre každú sadzbu no ak ich neviem , nemôžem porovnať celkovú cenu oproti r. 2016, pre mňa je nevýhodné meniť dodávateľa či sadzbu hocikedy ani od nového roka , za pol roka mám iný pomer VT-NT ako za rok, pre mňa je stále najvýhodnejší dvojtarif doteraz D5 teraz D3 a tam mal pre moju spotrebu a pomer najvýhodnejšiu cenu SE Predaj
Odpovedať
@majkoj Všimol som si že píšeš že máš dvojtarif. Keď máš TČ tak sa ti to opláca? U ZSD sa to neoplácalo.
Odpovedať
Profilova fotka
@ups dakujem aj ja pekne. toto je uz konecna cena vratane vsetkych poplatkov hej (istic 5,92752 + 0,12605/kWh)? Pretoze v cenniku maju DD1 -> fix za odberne miesto 1,20€ + 0,0431€/kWh.
Odpovedať
@duzu to sú všetky položky, už si len zoberieš cenník dodávateľa a pripočítaš. tu máš SE Predaj od 1.1.2017 D3 celková cena s DPH. mesačne 1-fáz. istič 4,41 € mesačne 3-fáz. istič 11,19 € VT 0,1251456 €/kWh NT 0,0915456 €/kWh a takto môžeš pokračovať aj s cenami ostatných dodávateľov. Na integrované cenníky dodávateľov si ešte mesiac počkáš, keďže rozhodnutia ešte nenadobudli právoplatnosť. a najvýhodnejší bude v D3 asi Elgas mesačne 1-fáz. istič 4,59 € mesačne 3-fáz. istič 11,37 € VT 0,11634024 €/kWh NT 0,09100092 €/kWh
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?