Zmena ceny elektriny ZSE pre domácnosť na rok 2017

Zobraz úvodný príspevok
Zdravím! Mám celý dom na elektrinu a dvojtarif DD5.Počul som že sa menia podmienky tarif u ZSE a domácnosti s elektrickým vykurovaním budu musieť priplatiť ročne aj cez 100€ Ma niekto preštudovanú tuto informáciu čo na nás šijú,pripadne nejaké riešenie ako to obísť -zmeniť?.
Odpovedať
@majkoj veď to ja človek, čo otočí mincu dva krát, veď mám TC od Elizu za 1150€ a počkám, za systém som ochotný dať 3000 hahaha
Odpovedať
@majkoj prečo do C1? ved v C3 bude lacnejši poplatok za OM o 2 Eur ako teraz, tak ešte pri nižšej spotrebe môžeš mať C3 ,ostatné poplatky sú niekde zverejnené? je tam len cena za distribúciu, najlacnejšia NT je v SE predaj pre SSE
Odpovedať
Profilova fotka
@duzu lebo pisu ze do 6MWh je dd3 drahsia ako dd1
Odpovedať
@majkoj ale píšu i pre aký pomer VT-NT? SSE to tam má už veľa rokov, pre môj pomer je výhodnejšia už od 3,6 M
Odpovedať
@jakino ten pomer platí len cez vykurovacie obdobie a to ti ťažko zistia ked sa odpisuje raz ročne, ihned to ale vedia ak máš sadzbu riadenú , tam elektromer komunikuje na diaľku
Odpovedať
Profilova fotka
@duzu doteraz som to nikde nevidel, teraz to tam je napisane. Kedze koncovy cenik nie je, nemam ako overit.
Odpovedať
@majkoj zmena je len za poplatok za OM ,ak by si mal D1 stačí ti len jedna fáza?ak 3 nepotrebuješ a výkonovo ti stačí len na 25A vtedy bude možno taký pomer,ostatné distribučné poplatky sú rovnaké pre každý odber za MWh v každej sadzbe, ja potrebujem 3 fázy pre motory i pre výkon, ak potrebuješ 3 fázy je poplatok za OM rovnaký v každej sadzbe Pozri si v archíve staršie cenníky to upozornenie je v každom, pre môj odber to nikdy neplatilo.
Odpovedať
Profilova fotka
@duzu ono to bude tym, ze ja mam dd6 a pri tej to napisane nebolo :), uvidime ked budu kompletne ceny. Kazdopadne 2h VT denne navyse sa mi tiez vobec nepacia.
Odpovedať
Profilova fotka
@duzu pozeral som cennik slovak energy a pri mojej predpokladanej spotrebe (4500, 700) mi vychadza d1 o nieco lacnejsie
Odpovedať
@majkoj to máš 2x takú spotrebu vo VT ako ja a to mám 4 hod , zrejme používaš veľkých žrútov vo VT, ak ti stačí 1 fáza tak si daj D1, akurát si priplatíš za výmenu elektromera a odobratie HDO, mne vychádza najlacnejšie SE Predaj, Slovak Energy je nástupca po EEE ten mal ešte pred rokom najlacnejšiu NT mal len nahnať zákazníkov
Odpovedať
Profilova fotka
@duzu nemam :), odhadol som kolko bude pri 4h. Jedna faza mi samozrejme nestaci. U nas bezi kopa techniky, pri tych 400kWh rocne co momentalne spotrebujem, sa o velkych zrutoch hovorit urcite neda.
Odpovedať
@majkoj skús obmedziť spotrebu vo VT ja mám blokované i chladničku s mrazničkou pre funkciu to nevadí za 1 hod sa neohreje a na sporáku mám kontrolku, no už dlho tak fungujem tak vieme kedy púšťať napr práčku , žehličku, cez víkend to takmer vôbec neobmedzuje ,cez obed nie je VT, je v noci 1 čas
Odpovedať
Profilova fotka
@duzu ako sorry, pre 10€ rocne naozaj nebudem blokovat chladnicku a mraznicku :-D
Odpovedať
@majkoj stačí deťom vyblokovať sociálne siete + TV a hneď je úspora :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@stastnyjim ale potom miniem vela na upokujuce lieky.
Odpovedať
Dnes som si písal na elektrowebe ZSE.Integrovaný cenník nemajú a pani Janka nevie ako to bude zo zmenami taríf - nemajú inštrukcie.A to máme 12.12.2016
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@djoze no este to, aby si si mohol stihnut vybrat vhodneho dodavatela a vhodnu tarifu, ta to kde sme ? :-D
Odpovedať
@majkoj aj tak nie je vhodné meniť sadzby hocikedy, najlepšie je to pri ročnom vyúčtovaní, príklad vymeníš sadzbu či dodávateľa po vykurovacom období , do ročného vyúčtovania tak môžeš zbytočne preplatiť, vtedy je malá spotreba a neoplatí sa mať vtedy dvojtarif, mne sa to doteraz oplatilo len ak som mal spotrebu vyššiu ako 3,6M a to by som za pol roka nemal.
Odpovedať
Profilova fotka
pre zaujímavosť http://energia.dennikn.sk/dolezite/el... berte z rezervou, majú tam napr. chybu v tabuľke aj texte, domácnosť patriaca pod ZSE za trojfázový istič nebude platiť 1,3132, ale trojnásobok tejto sumy... inak je fascinujúce, že je polka decembra a urso dáva vyjadrenia, že je predpoklad, že tarifa za prevádzkovanie vzrastie... asi to chcú schvaľovať na silvestra :-D
Odpovedať
@ups SSE má nové sadzby na nete....celkom dobre to vypadá...pre mňa teda... ;-)
Odpovedať
@vitacit ako dodávateľ silovej? ved ju má takmer najdrahšiu v každej sadzbe, a SSE -D ešte nemá koncový cenník má tam len poplatok za OM a za pripojenie + straty za MWh , ostatné položky chýbajú
Odpovedať
@duzu ohľadom distribučných spoločností sú všetky ceny v cenníku. Ostávajú tri položky, ktoré ešte nevieme: - odvod do národného jadrového fondu (nečítal som že by mala dôjsť k zvýšeniu) - tarifa za prevádzkovanie systému (pôjde hore, ale výšku ešte ani srnka netuší :-) ) - systémové služby (to neviem čo je, to je poplatok pre SEPS alebo OKTE???) @ups distribučka s nami na Západe zasa vytoto. Jediný komu trocha zlacnie budú domácnosti s 1-fázou a so spotrebou do 2000 kWh, všetci ostatní čo máme 3-fázy a buď tarifu D1 alebo D2 tak zaplatíme viac. A ÚRSO furt mele svoje že zlacnie.
Odpovedať
@stastnyjim no to len preto že ste mali doteraz najlacnejšiu distribúciu,mala byť jedna pre celé SK ,ako niekedy pre ČS, vtedy bola jedna cena spolu za všetko , mne niečo zlacnie poplatok za OM a znova majú domácnosti rovnaký za všetke 3-fázové ističe, podľa hodnoty majú len pre firmy , zlacnie mi i silová, ale nezbohatnem pre to. koncové ceny pre domácnosti majú byť známe 30 dní pred účinnosťou, je už pol dec. a cenník nikde
Odpovedať
@duzu chýba ešte TPS (to je to kde sa všetci odberatelia elektriny skladajú na Hornonitrianske bane a spaľovanie uhlia v Novákoch, a plus doplatky za OZE) ÚRSO teraz nemá čas na takéto ptákoviny riešiť tu na Slovensku, idú pomáhať Lotyšsku a najnovšie aj Kube pri reforme. :-)
Odpovedať
@stastnyjim doma to nevedia mali by sa ísť naučiť a nie robiť daľší guľáš
Odpovedať
Profilova fotka
@stastnyjim 1-fázové domácnosti sú asi hlavne byty v panelákoch, kde varia na plyn. možno je ich dosť veľa, a teda pre týchto ele zlacnie celkom pekne. nám ostatným s jednotarifnou sadzbou nie. bude drahší paušál aj suma za odobraté kwh. čo už. hlavne keby konečne zverejnili tie ceny nech vieme na čom sme. jediné čo vnímam pozitívne, je zníženie tých príšerných fixných poplatkov pri dvojtarifoch. naši majú DD5 a mesačný paušál ich stojí tuším vyše 20eur, pritom majú spotrebu že by im lepšie vychádzala DD2. výmena hodín by ich vyšla na cca 500e, a to nechceli dať. možno teraz konečne ušetria :-)
Odpovedať
, štátna regulácia vytvára komplikovaný systém. Príkladom môžu byť vzorové všeobecné obchodné podmienky. „Človek nemá šancu ich pochopiť, rovnako ako samotnú faktúru. Tá musí obsahovať veľmi veľa informácií, ktoré sú len naoko dôležité pre zákazníka“ približuje. Podľa Baránka by sa to dalo zjednodušiť. „Vyzerá to tak, akoby štát ani nezastupoval samotných spotrebiteľov, ale skôr veľkých dodávateľov na trhu,“ tvrdí. Časť tarify za prevádzku systému, konkrétne podpora ťažby uhlia v Handlovej, je vraj ťažko odôvodniteľná. Keby išlo len o udržanie zamestnanosti, tak by ju štát vedel zabezpečiť aj za nižší objem prostriedkov. V konečnom dôsledku by daňoví poplatníci ušetrili. „Je to čisto politické rozhodnutie, ktoré je ťažko pochopiteľné,“ hodnotí odborník.
Odpovedať
@ups tak áno, to bola tiež anomália platiť za hodiny podľa veľkosti ističa. My keď sme kúpili dom tak tu bola D3, čiže dvojtarif. Keď prišla vyúčtovacia faktúra, tak som si to porovnal s D2, a zmenili sme na jednotarif D2 a hneď aj dodávateľa. Prišli zo Západoslovenskej distribučnej, vymenili za jednotarifné hodiny a nič sme neplatili.
Odpovedať
@duzu tá podpora baní a držanie pri živote tej starej elektrárne v Novákoch, je riadna pakovina. Od roku 1989 prišlo o zamestanie státisíce Slovákov a museli zmeniť profesie, tak nechápem, prečo by mal štát držať nad vodou pár stoviek baníkov, ostatní museli meniť profesie, tak sa prispôsobia aj baníci. Ináč ak som dobre zachytil tak bola podaná sťažnosť na ústavný súd, lebo nie je možné aby sme platili v účte za elektrinu dotáciu na spaľovanie uhlia. A nedávno už niekto žaloval aj Slovensko kvôli tomuto pred Európskou komisiou. A tak či tak bude schválená nová smernica EÚ čo sa týka energetiky a tam majú uhoľné elektrárne STOP, takže dotácie budú postavené mimo zákon. http://energia.dennikn.sk/dolezite/el... http://energia.dennikn.sk/dolezite/el...
Odpovedať
@stastnyjim pokial viem, nejde o zachranu bannikov preto, ze su bannici, ale ide o snahu zachranit pracovne miesta v lokalite. Ide tam o 4000+ pracovnych miest v bani a do 500 v novakoch.. (neobhajujem, vysvetlujem)
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?