Menu Forum

Musí byť istič k vývodu 380V v kuchyni?

7. mar 2016  • 
 Pridaj príspevok
fotoportrét
fotoportrét
kriloter
1
Registroval sa 24. júna 2011 na modrastrecha.sk. Pridal 1807 príspevkov. Má 2 priateľov. Okres Bratislava.
fotoportrét
fotoportrét
kriloter
1
Registroval sa 24. júna 2011 na modrastrecha.sk. Pridal 1807 príspevkov. Má 2 priateľov. Okres Bratislava.
 @duzu aaale to je blbost, napisal som to zjednodusene, neries odpory spiral. Pri rovnakom 3f vykone kotla ci uz so spiralami do hviezdy alebo trojuholnika potecie isticom rovnaky prud. 400V moze mat vyznam akurat pre 2 fazy, tam pochopitelne pri rovnakom vykone tecie mensi prud. 3f zdruzene napatie je pre motory, nie odporove zariadenia. Daj link na kotol so spiralami do trojuholnika.
29. nov 2015 o 23:01  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
kriloter
1
Registroval sa 24. júna 2011 na modrastrecha.sk. Pridal 1807 príspevkov. Má 2 priateľov. Okres Bratislava.
fotoportrét
fotoportrét
kriloter
1
Registroval sa 24. júna 2011 na modrastrecha.sk. Pridal 1807 príspevkov. Má 2 priateľov. Okres Bratislava.
 @duzu ono, keby to ma aj fungovat na 2fazy, aj tak je lepsie zapojit 2 spiraly medzi fazy a N ako jednu spiralu medzi dve fazy
29. nov 2015 o 23:10  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
duzu
Registroval sa 16. decembra 2011 na modrastrecha.sk. Pridal 3414 príspevkov. Okres Brezno.
fotoportrét
fotoportrét
duzu
Registroval sa 16. decembra 2011 na modrastrecha.sk. Pridal 3412 príspevkov. Okres Brezno.
 @kriloter zapája sa každá špirála medzi 2 fázy, ten typ už nepamätám , to bolo pri začiatkoch kúrenia niekedy v 92r. lepšie je zapájať na 230v ide i na jednu fázu aj ked 2 vypadnú
29. nov 2015 o 23:26  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
duzu
Registroval sa 16. decembra 2011 na modrastrecha.sk. Pridal 3414 príspevkov. Okres Brezno.
fotoportrét
fotoportrét
duzu
Registroval sa 16. decembra 2011 na modrastrecha.sk. Pridal 3412 príspevkov. Okres Brezno.
 @kriloter skús vypnúť 2 fázy, jednu ktorá napája HDO ovládač, a druhú ktorou sa posiela signál a pozri sa na elektromer, aká pôjde sadzba na tú tretiu fázu, tá musí ovládať i kotol,
30. nov 2015 o 00:06  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
praoteccech
3
Registroval sa 9. novembra 2014 na modrastrecha.sk. Pridal 1041 príspevkov. Má 1 priateľa.
fotoportrét
fotoportrét
praoteccech
3
Registroval sa 9. novembra 2014 na modrastrecha.sk. Pridal 1041 príspevkov. Má 1 priateľa.
 @nikulka2 Ahoj. Všechny indukční desky jsou na 230 V. Napětí 230 voltů je na každé fázi třífázového rozvodu proti nulovému vodiči. Ty sis nějakým záhadným omylem zakoupila indukční desku na jednofázové připojení. Čili, ta není pro tvé potřeby vhodná. Musíš si pořídit indukční desku, která bude určena na připojení na třífázovou přípojku. Pak se bude napájet ze dvou fází a vždy tam bude napětí 230 V, protože bude připojena na fáze a nulu. Kdybys ji připojila na 400 V ( což je napětí mezi dvěma fázemi ) , tak se okamžitě spálí a bude dobrá akorát do šrotu. Volná třetí fáze se použije na připojení elektrické trouby. Omlouvám se, že jsem přehlédl, že máš tu třífázovou přípojku již nataženou. Řešením je pouze nová indukční deska, nebo se smířit s naprostým diskomfortem při používání té stávající indukce. emoticon
30. nov 2015 o 00:27  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
duzu
Registroval sa 16. decembra 2011 na modrastrecha.sk. Pridal 3414 príspevkov. Okres Brezno.
fotoportrét
fotoportrét
duzu
Registroval sa 16. decembra 2011 na modrastrecha.sk. Pridal 3412 príspevkov. Okres Brezno.
 @kriloter čo je lepšie? ak zapojíš 2 rovnaké špirály do série, pôjde polovičný prúd a výkon tak bude polovičný
ak sa zapoja paralelne , potečie 2x vyšší prúd a výkon tak bude 2x taký
lepšie tak nie je nič , vždy budeš potrebovať istič s inou hodnotou a výkon bude tiež vždy iný.
30. nov 2015 o 00:47  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
gmork
Registroval sa 12. februára 2016 na modrastrecha.sk. Pridal 3 príspevky. Okres Trnava.
fotoportrét
fotoportrét
gmork
Registroval sa 12. februára 2016 na modrastrecha.sk. Pridal 3 príspevky. Okres Trnava.
 co si myslite o tejto doske?
http://www.hej.sk/indukcna-varna-platna-bosch-pia-611b68e-cierna/
pasuje na moju situaciu kedze mam v byte len 1 fazu, je príkon: 3,68 kW dostatocny ?
Ci ak si kupim dosku s vacsim prikonom 6 - 7 Kw tak 16 A istic ma aj tak na viac ako 3,68 kW nepusti (16*230 = 3680), je ta uvaha spravna ?
dakujem
3. mar o 23:36  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
peterkob
Registroval sa 21. februára 2014 na modrastrecha.sk. Pridal 69 príspevkov. Má 1 priateľa. Okres Nitra.
fotoportrét
fotoportrét
peterkob
Registroval sa 21. februára 2014 na modrastrecha.sk. Pridal 69 príspevkov. Má 1 priateľa. Okres Nitra.
 Citujem z uvedenej stránky: "Plug and play: pro připojení do 220 V zásuvky na samostatný elektrický obvod - jištěno 16 A jističem." Takže by to malo sedieť, len sa uistite, že tam tú 16ku máte.
3. mar o 23:47  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
dedo758 (33 r.)
1
Registroval sa 1. augusta 2012 na modrastrecha.sk. Pridal 1791 príspevkov. Má 1 priateľa. Okres Bratislava.
  • Prestavujem dom
    okres Senica
fotoportrét
fotoportrét
dedo758 (33 r.)
1
Registroval sa 1. augusta 2012 na modrastrecha.sk. Pridal 1788 príspevkov. Má 1 priateľa. Okres Bratislava.
  • Prestavujem dom
    okres Senica
 @gmork 6-7 kW tam nedáš, lebo nieže istič viac "nepustí", ale ani "nezapne"...
4. mar o 06:34  •  prestavuje dom  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
catscan
44
Registroval sa 14. apríla 2013 na modrastrecha.sk. Pridal 1229 príspevkov. Má 18 priateľov. Okres Nitra.
fotoportrét
fotoportrét
catscan
44
Registroval sa 14. apríla 2013 na modrastrecha.sk. Pridal 1220 príspevkov. Má 18 priateľov. Okres Nitra.
 @gmork A ako casto sa ti stava, ze varis na vsetkych zonach naraz na plnom vykone?
4. mar o 06:45  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
peterkob
Registroval sa 21. februára 2014 na modrastrecha.sk. Pridal 69 príspevkov. Má 1 priateľa. Okres Nitra.
fotoportrét
fotoportrét
peterkob
Registroval sa 21. februára 2014 na modrastrecha.sk. Pridal 69 príspevkov. Má 1 priateľa. Okres Nitra.
 Otázka neznie, ako často on varí na všetkých zónach... ale jeho manželka emoticon . Tá teda nemusí vedieť, že na 6-7 kW varnej doske to nemôže vypeckovať nad nejakých 60%. Ak tak spraví a vyhodí jej istič, ktorý už nemusí vedieť nahodiť, tak pána čaká nedovarený obed/večera.
4. mar o 08:16  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
gmork
Registroval sa 12. februára 2016 na modrastrecha.sk. Pridal 3 príspevky. Okres Trnava.
fotoportrét
fotoportrét
gmork
Registroval sa 12. februára 2016 na modrastrecha.sk. Pridal 3 príspevky. Okres Trnava.
 Chapem to tak ze uz samotna doska ma v sebe 16 A istic a funkciu PowerManagement tak hadam ak niekto zapne 3 platnicky sucasne tak sa automaticky znizi vykon u vsetkych do spominanych 3,68 kW a nebude vyhadzovat moj 16 A istic na chodbe.
problem ale vidim v nasledovnom:
Hlavny istic pred hodinami je 25 A co je max 5750W - varna doska naplno 3680W + el truba 2500W = 6180 a je vybavene emoticon kdeje svetlo chladnicka tv pc atd atd...
7. mar o 10:50  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Choď na stranu:   Zruš