Menu Forum

Musí byť istič k vývodu 380V v kuchyni?

7. mar 2016  • 
 Pridaj príspevok
fotoportrét
fotoportrét
duzu
Registroval sa 16. decembra 2011 na modrastrecha.sk. Pridal 3396 príspevkov. Okres Brezno.
fotoportrét
fotoportrét
duzu
Registroval sa 16. decembra 2011 na modrastrecha.sk. Pridal 3391 príspevkov. Okres Brezno.
 @sysell ked už tak základný je R=U/I a z toho sú odvodené všetke ostatné
25. okt 2015 o 08:54  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
johnyfly1
Registroval sa 2. júna 2014 na modrastrecha.sk. Pridal 292 príspevkov. Má 3 priateľov. Okres Kysucké Nové Mesto.
  • Už bývam v byte
fotoportrét
fotoportrét
johnyfly1
Registroval sa 2. júna 2014 na modrastrecha.sk. Pridal 292 príspevkov. Má 3 priateľov. Okres Kysucké Nové Mesto.
  • Už bývam v byte
 @praoteccech dobry napad s rozdelenim tej fazy indukcie...vyzera ze ta doska ma jednu stranu slabsiu ako druhu tak teoreticky na tu slabsiu by to slo emoticon uvidime ak to bude robit zlobu tak obdalec je dalsi okruh tak nieco slahnem tam aj ked bude vidno kabel ale co uz zvykneme si emoticon
25. okt 2015 o 14:08  •  už býva v byte  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
johnyfly1
Registroval sa 2. júna 2014 na modrastrecha.sk. Pridal 292 príspevkov. Má 3 priateľov. Okres Kysucké Nové Mesto.
  • Už bývam v byte
fotoportrét
fotoportrét
johnyfly1
Registroval sa 2. júna 2014 na modrastrecha.sk. Pridal 292 príspevkov. Má 3 priateľov. Okres Kysucké Nové Mesto.
  • Už bývam v byte
 ta nist v manualy pisu ze doska je rozdelena na 3700w a 3700w..to uz menej ma rura so zapnutym grilom emoticon aj ked neviem ci nastane situacia ze vsetko pojde na plny vykon emoticon
25. okt 2015 o 15:30  •  už býva v byte  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
dominik_boksansky
66
Registroval sa 29. septembra 2013 na modrastrecha.sk. Pridal 1308 príspevkov a 1 album. Má 33 priateľov. Okres Spišská Nová Ves.
fotoportrét
fotoportrét
dominik_boksansky
66
Registroval sa 29. septembra 2013 na modrastrecha.sk. Pridal 1308 príspevkov a 1 album. Má 33 priateľov. Okres Spišská Nová Ves.
 @johnyfly1 nebude to ciste riesenie, ale funkcnost s najvacsou pravdepodobnostou bezproblemova. Indukciu zapoj riadne na 3 fazy. Vhodne by bolo preverit ako su jednotlive fazy zatazovane. Na tie najmenej zatazovane pripoj na jednu ruru a na druhu umyvacku.

Umyvacka neodobera pocas celeho umyv. cyklu plny vykon. To odobera iba ked ohrieva vodu. Rura taktiez nepojde vkuse na plny vykon a o varnej doske ani nevravim. Ak by to v buducnosti sposobovalo problemy da sa cosi vymyslit aj pomocou prednostneho rele.
25. okt 2015 o 15:50  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
johnyfly1
Registroval sa 2. júna 2014 na modrastrecha.sk. Pridal 292 príspevkov. Má 3 priateľov. Okres Kysucké Nové Mesto.
  • Už bývam v byte
fotoportrét
fotoportrét
johnyfly1
Registroval sa 2. júna 2014 na modrastrecha.sk. Pridal 292 príspevkov. Má 3 priateľov. Okres Kysucké Nové Mesto.
  • Už bývam v byte
 @dominik_boksansky no do indukcie ani 3fazy nemozem zapojit lebo nema 3tiu svorku emoticon
a ako funguje to prednostne rele? pri velkej zatazi uprednostni jeden spotrebic a druhy vypne? lebo neviem si predstavit ze mi v strede "cyklu" vypne spotrebic...to asi radsej by som spravil nejaky prepinac na tvrdo kde by siel bud jeden spotrebic alebo druhy emoticon
27. okt 2015 o 14:29  •  už býva v byte  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
dominik_boksansky
66
Registroval sa 29. septembra 2013 na modrastrecha.sk. Pridal 1308 príspevkov a 1 album. Má 33 priateľov. Okres Spišská Nová Ves.
fotoportrét
fotoportrét
dominik_boksansky
66
Registroval sa 29. septembra 2013 na modrastrecha.sk. Pridal 1308 príspevkov a 1 album. Má 33 priateľov. Okres Spišská Nová Ves.
 @johnyfly1 tak tu indukciu zapojis na 2 fazy a na tu tretiu daj ruru. Umyvacku pripoj k indukcii. Prednostne rele by mohlo robit neplechu ked tak nad tym uvazujem. Ani nie tak z dovodu ze by vyplo spotrebic (napr. umyvacke by prestoj 10-15 minut nevadil), ale v zavislosti od zatazenia by mohlo viackrat vypinat a zapinat spotrebic a to uz nie je v poriadku.
27. okt 2015 o 16:09  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
nikulka2
3
Registrovala sa 27. marca 2014 na mojasvadba.sk. Na modrastrecha.sk pridala 4 príspevky. Má 6 priateľov.
fotoportrét
fotoportrét
nikulka2
3
Registrovala sa 27. marca 2014 na mojasvadba.sk. Na modrastrecha.sk pridala 4 príspevky. Má 6 priateľov.
 nejak mi to cele hlava nebere. kupili sme indukciu http://www.bosch-home.com/cz/produkty/vareni-a-peceni/varne-desky/indukcni-desky/PIE645B18E.html#tab2 a z nej ide kabel s troma dratmi. ako to teda zapojit na 380V?
elektriku mame privedenu do bytu 380V s tym problem nie je
podla toho si myslm ze indukcia bude zapojena len na jednu fazu (240V), takze mozeme zapojit indukciu na zvlast fazu a ostatne spotrebice a byt rozhodit na druhu fazu
28. nov 2015 o 20:36  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
megdesign
14
Registroval sa 2. októbra 2015 na modrastrecha.sk. Pridal 2223 príspevkov. Má 10 priateľov. Okres Hlohovec.
fotoportrét
fotoportrét
megdesign
14
Registroval sa 2. októbra 2015 na modrastrecha.sk. Pridal 2221 príspevkov. Má 10 priateľov. Okres Hlohovec.
 @nikulka2 presne tak. Doska je len na 230V. /jedna faza/ Bude tam treba zvlast istenie 25A.
28. nov 2015 o 20:57  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
sappa
5
Registroval sa 8. februára 2015 na modrastrecha.sk. Pridal 202 príspevkov. Má 3 priateľov. Okres Trnava.
fotoportrét
fotoportrét
sappa
5
Registroval sa 8. februára 2015 na modrastrecha.sk. Pridal 202 príspevkov. Má 3 priateľov. Okres Trnava.
 je na 230V a pripaja sa na bezpecnostny vypinac preto su tam tri draty istenie minimalne 20A isticom este trebapozriet ci B alebo C (niekde to bude v navode) takze skontrolujte aj aky istic mate namontovany aby nahodou ked zapnes vsetky 4 platne naplno neostalo doma ticho a tma emoticon

a ano da sa privod 380 do kuchyne rozhodit na ostatne spotrebice tiez som to tak robil na byte
28. nov 2015 o 21:03  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
nikulka2
3
Registrovala sa 27. marca 2014 na mojasvadba.sk. Na modrastrecha.sk pridala 4 príspevky. Má 6 priateľov.
fotoportrét
fotoportrét
nikulka2
3
Registrovala sa 27. marca 2014 na mojasvadba.sk. Na modrastrecha.sk pridala 4 príspevky. Má 6 priateľov.
 elektrika je naplanovana tak aby indukcia mala vlastny istic 3x20 akurat teraz bude musiet elektrikar prepojit istic a dat indukciu na jednu fazu.
islo mi len o to ci sa da takto urobena indukcia zapojit na 400V, ale asi nie.je ale divne ze bosch indukcie su robene na 240V (co som pozerala tak vsetky)
28. nov 2015 o 21:07  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
megdesign
14
Registroval sa 2. októbra 2015 na modrastrecha.sk. Pridal 2223 príspevkov. Má 10 priateľov. Okres Hlohovec.
fotoportrét
fotoportrét
megdesign
14
Registroval sa 2. októbra 2015 na modrastrecha.sk. Pridal 2221 príspevkov. Má 10 priateľov. Okres Hlohovec.
 @nikulka2 nie neda sa zapojit na 400V. Istenie 20A bude malo. I=4600/230... Bude to na hrane... Nech tam elektrikar da 25A istenie.
28. nov 2015 o 21:15  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
sysell
19
Registroval sa 22. júna 2014 na modrastrecha.sk. Pridal 2918 príspevkov. Má 5 priateľov. Okres Martin.
fotoportrét
fotoportrét
sysell
19
Registroval sa 22. júna 2014 na modrastrecha.sk. Pridal 2918 príspevkov. Má 5 priateľov. Okres Martin.
 @nikulka2 Ak sa pytas ci sa da zapojit na 380V - ak myslis na ten kabel tak da sa napojit na tu 380V pripojku na jednu fazu, nemusis kvoli tomu davat dalsi kabel alebo co
28. nov 2015 o 22:17  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
duzu
Registroval sa 16. decembra 2011 na modrastrecha.sk. Pridal 3396 príspevkov. Okres Brezno.
fotoportrét
fotoportrét
duzu
Registroval sa 16. decembra 2011 na modrastrecha.sk. Pridal 3391 príspevkov. Okres Brezno.
 @nikulka2 všetke indukčné sú väčšinou konštruované na 230V , napájanie 400V-3x25A sa dáva len preto, aby sa jednotlivé zony nezapájali na jednu fázu, vtedy by musel byť istič i 35A len na indukciu.na 16A istič sa môže pripojiť spotrebič najviac do 4,7kW
29. nov 2015 o 09:07  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
sysell
19
Registroval sa 22. júna 2014 na modrastrecha.sk. Pridal 2918 príspevkov. Má 5 priateľov. Okres Martin.
fotoportrét
fotoportrét
sysell
19
Registroval sa 22. júna 2014 na modrastrecha.sk. Pridal 2918 príspevkov. Má 5 priateľov. Okres Martin.
 @duzu 4,7kw hmm zaujimave
29. nov 2015 o 09:15  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
duzu
Registroval sa 16. decembra 2011 na modrastrecha.sk. Pridal 3396 príspevkov. Okres Brezno.
fotoportrét
fotoportrét
duzu
Registroval sa 16. decembra 2011 na modrastrecha.sk. Pridal 3391 príspevkov. Okres Brezno.
 @sysell koľko je 230x16
29. nov 2015 o 09:24  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
praoteccech
3
Registroval sa 9. novembra 2014 na modrastrecha.sk. Pridal 1041 príspevkov. Má 1 priateľa.
fotoportrét
fotoportrét
praoteccech
3
Registroval sa 9. novembra 2014 na modrastrecha.sk. Pridal 1041 príspevkov. Má 1 priateľa.
 @nikulka2 Ahoj. Podle toho návodu je to celé nějak zmatené. Jedno je ale jisté. Připojení je pouze na jednu fázi o napětí 230 V. Celkový výkon varné desky je omezen na 4.600 W, z čehož ale jednoznačně vyplývá, že nebudeš moci současně použít všechny varné zóny na plný výkon. To podle mě tím pádem ztrácí základní výhodu indukčního ohřevu - rychlost. Každý jistič jistí přívodní vodiče ke spotřebičům. Čili 20 A jistič bude v větně případů vyhovovat vodiči o průřezu 2,5 mm2. Jistič 20 A přenese max. výkon 20 x 230 V = 4.600 W. Dá se předpokládat, že to přenese dlouhodobě. Nicméně, jednofázové zapojení bude způsobovat problémy u ostatních spotřebičů a je otázka, jak velký bude muset být hlavní jistič, aby při vaření fungovaly i ostatní spotřebiče jak pračka, myčka, mikrovlnka, vysavač, mixer, počítač, televize osvětlení atd... Kdo si pořizuje indukci, ten by si to měl předem rozmyslet a zkusit si nechat připojit třífázovou přípojku. Ono ale na druhou stranu to vždy bude nějak fungovat, ale nebude to žádný komfort a budete si muset zvyknout na hlídání souběhu různých spotřebičů. emoticon
29. nov 2015 o 10:03  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
megdesign
14
Registroval sa 2. októbra 2015 na modrastrecha.sk. Pridal 2223 príspevkov. Má 10 priateľov. Okres Hlohovec.
fotoportrét
fotoportrét
megdesign
14
Registroval sa 2. októbra 2015 na modrastrecha.sk. Pridal 2221 príspevkov. Má 10 priateľov. Okres Hlohovec.
 @duzu jeden 16A istic udrzi 16A.... Cize pri 230V je to 3680W....
29. nov 2015 o 11:14  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
megdesign
14
Registroval sa 2. októbra 2015 na modrastrecha.sk. Pridal 2223 príspevkov. Má 10 priateľov. Okres Hlohovec.
fotoportrét
fotoportrét
megdesign
14
Registroval sa 2. októbra 2015 na modrastrecha.sk. Pridal 2221 príspevkov. Má 10 priateľov. Okres Hlohovec.
 @praoteccech ona 3f pripojku ma v byte. Dokonca pripraveny istic na indukciu /3x20A/... Ale kúpila 1f dosku....
29. nov 2015 o 11:17  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
duzu
Registroval sa 16. decembra 2011 na modrastrecha.sk. Pridal 3396 príspevkov. Okres Brezno.
fotoportrét
fotoportrét
duzu
Registroval sa 16. decembra 2011 na modrastrecha.sk. Pridal 3391 príspevkov. Okres Brezno.
 @megdesign to áno ,len sa tu nedá neskôr opraviť príspevok,alebo áno?
29. nov 2015 o 12:37  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
megdesign
14
Registroval sa 2. októbra 2015 na modrastrecha.sk. Pridal 2223 príspevkov. Má 10 priateľov. Okres Hlohovec.
fotoportrét
fotoportrét
megdesign
14
Registroval sa 2. októbra 2015 na modrastrecha.sk. Pridal 2221 príspevkov. Má 10 priateľov. Okres Hlohovec.
 @duzu da, ale len urcitu dobu. "opravit preklepy" emoticon
29. nov 2015 o 12:47  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
duzu
Registroval sa 16. decembra 2011 na modrastrecha.sk. Pridal 3396 príspevkov. Okres Brezno.
fotoportrét
fotoportrét
duzu
Registroval sa 16. decembra 2011 na modrastrecha.sk. Pridal 3391 príspevkov. Okres Brezno.
 @megdesign to tam nemuseli ani dávať, v iných forach je možnosť opraviť svoj príspevok kedykoľvek.
29. nov 2015 o 12:49  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
sysell
19
Registroval sa 22. júna 2014 na modrastrecha.sk. Pridal 2918 príspevkov. Má 5 priateľov. Okres Martin.
fotoportrét
fotoportrét
sysell
19
Registroval sa 22. júna 2014 na modrastrecha.sk. Pridal 2918 príspevkov. Má 5 priateľov. Okres Martin.
 @duzu neda sa opravit, opravit to treba v hlave najme ked na to poukazem a ty bez zavahania zopakukes tu chybu.
29. nov 2015 o 16:18  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
duzu
Registroval sa 16. decembra 2011 na modrastrecha.sk. Pridal 3396 príspevkov. Okres Brezno.
fotoportrét
fotoportrét
duzu
Registroval sa 16. decembra 2011 na modrastrecha.sk. Pridal 3391 príspevkov. Okres Brezno.
 @sysell pripomeniem ked sa to stane tebe, malo byť 3,7 a nie 4,7, dakujem za upozornenie.
29. nov 2015 o 16:39  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
megdesign
14
Registroval sa 2. októbra 2015 na modrastrecha.sk. Pridal 2223 príspevkov. Má 10 priateľov. Okres Hlohovec.
fotoportrét
fotoportrét
megdesign
14
Registroval sa 2. októbra 2015 na modrastrecha.sk. Pridal 2221 príspevkov. Má 10 priateľov. Okres Hlohovec.
 @duzu
@sysell

Chlapi klud emoticon Nikto nieje neomylny....
29. nov 2015 o 18:45  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
nikulka2
3
Registrovala sa 27. marca 2014 na mojasvadba.sk. Na modrastrecha.sk pridala 4 príspevky. Má 6 priateľov.
fotoportrét
fotoportrét
nikulka2
3
Registrovala sa 27. marca 2014 na mojasvadba.sk. Na modrastrecha.sk pridala 4 príspevky. Má 6 priateľov.
 diky za postrehy. este sa spytam - vyrabaju sa vlastne indukcie na 400V? co som pozerala od BOSCH tak vsetky su na 230V (inu znacku nechcem)
29. nov 2015 o 21:32  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
pzad
Registroval sa 3. decembra 2012 na modrastrecha.sk. Pridal 261 príspevkov. Má 1 priateľa.
fotoportrét
fotoportrét
pzad
Registroval sa 3. decembra 2012 na modrastrecha.sk. Pridal 261 príspevkov. Má 1 priateľa.
 @nikulka2 230 V ale dve fazy.
Bosch (Siemens) indukcie to maju pri dodani takto
https://static.4nets.sk/photo/38/645238/forum/30027903_1600.jpg
pricom ten hnedy s ciernum sa daju rozdelit a zapojit na zvlast fazu.
Polka indukcie ide na jednu fazu, druha na druhu, ale stale na 230 V.
29. nov 2015 o 21:52  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
kriloter
1
Registroval sa 24. júna 2011 na modrastrecha.sk. Pridal 1805 príspevkov. Má 2 priateľov. Okres Bratislava.
fotoportrét
fotoportrét
kriloter
1
Registroval sa 24. júna 2011 na modrastrecha.sk. Pridal 1805 príspevkov. Má 2 priateľov. Okres Bratislava.
 @nikulka2 neries, vsetky indukcky su rovnake, vacsina ak nie vsetky sa pripajaju na 2 fazy, cize 2x230V, domace spotrebice na zdruzene napatie (400V) hadam nie su, aj 3f kotol alebo bojler su 3x230V. Na 400V su asynchronne motory.
29. nov 2015 o 21:57  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
duzu
Registroval sa 16. decembra 2011 na modrastrecha.sk. Pridal 3396 príspevkov. Okres Brezno.
fotoportrét
fotoportrét
duzu
Registroval sa 16. decembra 2011 na modrastrecha.sk. Pridal 3391 príspevkov. Okres Brezno.
 @kriloter na 400V sú niektoré typy el. kotla , špirály sa zapájajú do trojuholníka, každú tak napája 2 fázami a tam je 400V, stačí tak istič s nižšou hodnotou,
ostatné spotrebiče len na 230V, teda okrem motora
29. nov 2015 o 22:10  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
kriloter
1
Registroval sa 24. júna 2011 na modrastrecha.sk. Pridal 1805 príspevkov. Má 2 priateľov. Okres Bratislava.
fotoportrét
fotoportrét
kriloter
1
Registroval sa 24. júna 2011 na modrastrecha.sk. Pridal 1805 príspevkov. Má 2 priateľov. Okres Bratislava.
 @duzu no neviem, pride mi to trosku proti logike, ze pri rovnakom vykone zmenou zapojenia spiral z hviezdy do trojuholnika staci mensi istic, pide mi to nejake perpetummobiloidne. Nesce sa mi to pocitat ☺
29. nov 2015 o 22:38  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
duzu
Registroval sa 16. decembra 2011 na modrastrecha.sk. Pridal 3396 príspevkov. Okres Brezno.
fotoportrét
fotoportrét
duzu
Registroval sa 16. decembra 2011 na modrastrecha.sk. Pridal 3391 príspevkov. Okres Brezno.
 @kriloter nestačí zmena zapojenia, špirála musí byť na 400V, na 230V by pri zapojení na 400V zhorela, výkon je U*I, tak pri vyššom napätí stačí nižší prúd, pre rovnaký výkon, tak isto ako na motore pri prepínaní hviezda-na rozbeh, a pri trojuholníku stačí nižší prúd, na udržanie otáčok.
29. nov 2015 o 22:47  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Choď na stranu:   Zruš