Menu Forum

Musí byť istič k vývodu 380V v kuchyni?

7. mar 2016  • 
fotoportrét
fotoportrét
lagozosa
4
Registrovala sa 5. januára 2010 na modrastrecha.sk. Pridala 76 príspevkov a 4 albumy. Okres Bratislava.
fotoportrét
fotoportrét
lagozosa
4
Registrovala sa 5. januára 2010 na modrastrecha.sk. Pridala 76 príspevkov a 4 albumy. Okres Bratislava.
 Ahojte modraci emoticon,
neviete mi poradit s elektroinstalaciou do kuchyne? Nas developer tvrdi, ze nie je standard k vyvodu 380V v kuchyni davat istic so spinacom - momentalne to v byte (viac menej holobyt) nemame ... Na druhej strane kuchynske studio - resp. ich elektrikar nam tvrdil, ze by to malo byt, lebo oni inak nemozu napojit sklokeramicku dosku... emoticon emoticon emoticon

Neviete ci to tam musi byt, alebo nie?
Dakujem za radu emoticon.
17. jan 2010 o 17:54  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
 Pridaj príspevok
1 2 3 ... 6
fotoportrét
fotoportrét
lagozosa
4
Registrovala sa 5. januára 2010 na modrastrecha.sk. Pridala 76 príspevkov a 4 albumy. Okres Bratislava.
fotoportrét
fotoportrét
lagozosa
4
Registrovala sa 5. januára 2010 na modrastrecha.sk. Pridala 76 príspevkov a 4 albumy. Okres Bratislava.
 Uz som si nasla na nete, ze to tam musi byt podla normy stn 33 2130 (inak super clanok -> http://www.ssagitarius.sk/pdf_dokumenty/dolezitost_instalacii_v_kuchyni.pdf) ... len teraz neviem ci to musi zabezpecit developer (ti co stavali byt) alebo az kuchyniari ... emoticon
17. jan 2010 o 20:46  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
danulienka7
10
Registrovala sa 28. októbra 2008 na modrastrecha.sk. Pridala 68 príspevkov a 2 albumy. Má 1 priateľa.
fotoportrét
fotoportrét
danulienka7
10
Registrovala sa 28. októbra 2008 na modrastrecha.sk. Pridala 68 príspevkov a 2 albumy. Má 1 priateľa.
 My mame v dome pripojenie na varnu dosku,ale väčšina kvalitnych varnych dosiek ma možnost pripojenia aj na 230V,a to je aj naš pripad,tak prajem dobry vyber.
17. jan 2010 o 22:29  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
lagozosa
4
Registrovala sa 5. januára 2010 na modrastrecha.sk. Pridala 76 príspevkov a 4 albumy. Okres Bratislava.
fotoportrét
fotoportrét
lagozosa
4
Registrovala sa 5. januára 2010 na modrastrecha.sk. Pridala 76 príspevkov a 4 albumy. Okres Bratislava.
 Pravdu ty mas emoticon ... aj nasa vybrata doska sa da... tak nas domylil ten kuchyniar... mozno nam to teda netreba, hej? emoticon
17. jan 2010 o 22:40  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
danulienka7
10
Registrovala sa 28. októbra 2008 na modrastrecha.sk. Pridala 68 príspevkov a 2 albumy. Má 1 priateľa.
fotoportrét
fotoportrét
danulienka7
10
Registrovala sa 28. októbra 2008 na modrastrecha.sk. Pridala 68 príspevkov a 2 albumy. Má 1 priateľa.
 My mame pripojenie aj na 380V,ale kedže ta doska bola aj na 230V,tak sme to dali na 230V,ale je to na Vas,my sme ju mali už v projekte domu tak už sme to nechali tam.
18. jan 2010 o 10:19  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
lagozosa
4
Registrovala sa 5. januára 2010 na modrastrecha.sk. Pridala 76 príspevkov a 4 albumy. Okres Bratislava.
fotoportrét
fotoportrét
lagozosa
4
Registrovala sa 5. januára 2010 na modrastrecha.sk. Pridala 76 príspevkov a 4 albumy. Okres Bratislava.
 Ano da sa to, ale som pocula, ze to je lepsie predsalen to dat na tych 380 ... uvidime, ako dopadneme emoticon
18. jan 2010 o 10:48  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
dodog
116
Registroval sa 6. marca 2009 na modrastrecha.sk. Pridal 2111 príspevkov. Má 19 priateľov.
fotoportrét
fotoportrét
dodog
116
Registroval sa 6. marca 2009 na modrastrecha.sk. Pridal 2111 príspevkov. Má 19 priateľov.
 Ano je to lepšie na 380...nie je to také preťažené pri zapnutí všetkých platní naraz.No a to istenie určite áno.malo by byť v poistkovej skrini zvlášť na všetky spotrebiče nad 1500 watov.My máme istené zvlášť pračku.umývačku chladničku a dve dvojité zásuvky v linke na kuch spotrebiče tiež zvlášť.(kávovar, mikro, kuch robot, rýchlovarná, hriankovač,fritéza) to sú kilowaty a keď povedzme máme návštevu a raňajkujeme na raz 6-8 osôb tak sa používa skoro všetko naraz...Istiť to treba a poriadne.Stalo sa mi v predošlom dome že mi začala horieť v stene krabica lebo šiel sporák na 230 v + rýchlovarná + pračka...
18. jan 2010 o 11:21  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
majitom
Registroval sa 26. augusta 2009 na modrastrecha.sk. Pridal 182 príspevkov. Okres Žilina.
fotoportrét
fotoportrét
majitom
Registroval sa 26. augusta 2009 na modrastrecha.sk. Pridal 182 príspevkov. Okres Žilina.
 Na elektricku varnu dosku jednoznacne 380V emoticon
18. jan 2010 o 17:18  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
danulienka7
10
Registrovala sa 28. októbra 2008 na modrastrecha.sk. Pridala 68 príspevkov a 2 albumy. Má 1 priateľa.
fotoportrét
fotoportrét
danulienka7
10
Registrovala sa 28. októbra 2008 na modrastrecha.sk. Pridala 68 príspevkov a 2 albumy. Má 1 priateľa.
 Ale my mame indukčnu varnu dosku.
18. jan 2010 o 22:51  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
leelu (35 r.)
Registrovala sa 12. januára 2009 na modrastrecha.sk. Pridala 194 príspevkov. Stupava, okres Malacky.
  • Už bývam v byte
    Stupava, Slovensko
fotoportrét
fotoportrét
leelu (35 r.)
Registrovala sa 12. januára 2009 na modrastrecha.sk. Pridala 194 príspevkov. Stupava, okres Malacky.
  • Už bývam v byte
    Stupava, Slovensko
 my máme tiež indukciu a na stene v kuchyni máme istič k 380V, pokiaľ viem, tak indukcia sa pripája iba na 380, 230V nestačí .. a možno nie je ten istič úplne estetický, ale radšej ho tam budem mať emoticon .. inak elektrikár sa ma ako prvé pýtal, čí tam máme na 380 istič, keď som mu volala, aby nám to prišiel zapojiť
19. jan 2010 o 00:43  •  už býva v byte  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
majitom
Registroval sa 26. augusta 2009 na modrastrecha.sk. Pridal 182 príspevkov. Okres Žilina.
fotoportrét
fotoportrét
majitom
Registroval sa 26. augusta 2009 na modrastrecha.sk. Pridal 182 príspevkov. Okres Žilina.
 to danulienka7: a indukcna varna doska ide na aky zdroj energie??? Na naftu???????? emoticon
19. jan 2010 o 16:51  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
dodog
116
Registroval sa 6. marca 2009 na modrastrecha.sk. Pridal 2111 príspevkov. Má 19 priateľov.
fotoportrét
fotoportrét
dodog
116
Registroval sa 6. marca 2009 na modrastrecha.sk. Pridal 2111 príspevkov. Má 19 priateľov.
 no istič nie je pekný...ale keď ho šupneš za linku... emoticon
19. jan 2010 o 17:02  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
leelu (35 r.)
Registrovala sa 12. januára 2009 na modrastrecha.sk. Pridala 194 príspevkov. Stupava, okres Malacky.
  • Už bývam v byte
    Stupava, Slovensko
fotoportrét
fotoportrét
leelu (35 r.)
Registrovala sa 12. januára 2009 na modrastrecha.sk. Pridala 194 príspevkov. Stupava, okres Malacky.
  • Už bývam v byte
    Stupava, Slovensko
 no ja som ho mala na stene medzi doskou a hornými skrinkami presne v strede emoticon no a ked mi prerabalil elektriku, tak som to nejako neriesila a nechala ho tam .. hlavne ale ten jeho tvar je ako pred 50 rokmi, taky smiesny mi pride emoticon
19. jan 2010 o 19:56  •  už býva v byte  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
danulienka7
10
Registrovala sa 28. októbra 2008 na modrastrecha.sk. Pridala 68 príspevkov a 2 albumy. Má 1 priateľa.
fotoportrét
fotoportrét
danulienka7
10
Registrovala sa 28. októbra 2008 na modrastrecha.sk. Pridala 68 príspevkov a 2 albumy. Má 1 priateľa.
 majitom: samozrejme ,že na naftu!!!!!,ale mne to v pohode stači
19. jan 2010 o 20:15  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
majitom
Registroval sa 26. augusta 2009 na modrastrecha.sk. Pridal 182 príspevkov. Okres Žilina.
fotoportrét
fotoportrét
majitom
Registroval sa 26. augusta 2009 na modrastrecha.sk. Pridal 182 príspevkov. Okres Žilina.
 danulienka7: nemas doma smrad z tej nafty??? emoticon
19. jan 2010 o 21:13  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
katka0210
45
Registrovala sa 6. novembra 2007 na modrastrecha.sk. Pridala 48 príspevkov a 4 albumy. Má 29 priateľov. Okres Martin.
  • Už bývam v byte
    okres Martin
fotoportrét
fotoportrét
katka0210
45
Registrovala sa 6. novembra 2007 na modrastrecha.sk. Pridala 48 príspevkov a 4 albumy. Má 29 priateľov. Okres Martin.
  • Už bývam v byte
    okres Martin
 Nám keď elektrikár robil pripojenie na varnú dosku, tak jednoznačne že 380, lebo rýchlejšie sa zohreje a celkovo je to silnejšie ako 230. ?y sme prerábali komplet byt v 50 ročnej bytovke a bola tu možnosť 380, tak je mi divné, prečo by to mal byť problém v novostavbe? Možno elektrikár si chce zjednodušiť robotu?? Istič máme samozrejme samostatný k varnej doske taký trojitý emoticon
20. jan 2010 o 14:04  •  už býva v byte  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
dudika
28
Registrovala sa 22. januára 2008 na modrykonik.sk. Na modrastrecha.sk pridala 118 príspevkov a 3 albumy. Má 18 priateľov.
fotoportrét
fotoportrét
dudika
28
Registrovala sa 22. januára 2008 na modrykonik.sk. Na modrastrecha.sk pridala 118 príspevkov a 3 albumy. Má 18 priateľov.
 Ahojte mi uz mame po čiastočnej prerabke, už chcem len vymeniť linku + spotrebiče. Chcem poloindukcnu (2 x indukcne, 2 x elekticke ) Nechcem uz opat sekat do steny kable, poradite resp. opisete ako sa zavadza tych 380. Este na linke mam "trafo", za plnynovým sporakom zasuvku s novymi rozvodmi, nove zastrcky ....
21. feb 2010 o 15:00  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
malydom
12
Registroval sa 12. októbra 2010 na modrastrecha.sk. Pridal 538 príspevkov. Má 3 priateľov.
fotoportrét
fotoportrét
malydom
12
Registroval sa 12. októbra 2010 na modrastrecha.sk. Pridal 538 príspevkov. Má 3 priateľov.
 a jejej co to tu citam. ja chcem indukcnu dosku vstavanu ale len s 2 varnymi zonami. myslel som ze to ma klasicky kabel ktory strcim do zastrcky ako beznu elektricku dvojplatnicku.
to budem musiet koli tomu v byte spravit co /stara bytovka-cca 30-40 rokov/? tahat novy kabel a robit novy istic? vybavovat povolenie, platit reviziu?
24. mar 2011 o 18:16  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal pravidlá fóra. Poznámka admina: “Na reklamu slúži profil Profesionála”
24. mar 2011 o 21:02 • rytram
fotoportrét
fotoportrét
andika79
Registroval sa 4. januára 2012 na modrastrecha.sk. Pridal 1 príspevok. Okres Nové Zámky.
fotoportrét
fotoportrét
andika79
Registroval sa 4. januára 2012 na modrastrecha.sk. Pridal 1 príspevok. Okres Nové Zámky.
 vie mi niekto poradit prosim pri kupovani sklokeramickeho sporaku... pomozte mi,co presne znamena napatie 230/400V....to akoze mozem zapojit sporak aj na 230 aj na 400V?
4. jan 2012 o 18:58  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
nikabrunc
7
Registrovala sa 23. septembra 2010 na modrastrecha.sk. Pridala 539 príspevkov. Má 10 priateľov.
fotoportrét
fotoportrét
nikabrunc
7
Registrovala sa 23. septembra 2010 na modrastrecha.sk. Pridala 539 príspevkov. Má 10 priateľov.
 kabel musí byť zaistený v rozvádzači, pri sporáku musí byť vypínač
@andika79
4. jan 2012 o 19:13  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
nikabrunc
7
Registrovala sa 23. septembra 2010 na modrastrecha.sk. Pridala 539 príspevkov. Má 10 priateľov.
fotoportrét
fotoportrét
nikabrunc
7
Registrovala sa 23. septembra 2010 na modrastrecha.sk. Pridala 539 príspevkov. Má 10 priateľov.
 @rytram je to mimo normy
4. jan 2012 o 19:21  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
jano2011 (34 r.)
4
Registroval sa 14. júna 2011 na modrastrecha.sk. Pridal 119 príspevkov. Má 3 priateľov. Okres Bratislava.
fotoportrét
fotoportrét
jano2011 (34 r.)
4
Registroval sa 14. júna 2011 na modrastrecha.sk. Pridal 119 príspevkov. Má 3 priateľov. Okres Bratislava.
 @andika79 Presne tak ako pises.Ak to pripojis na 230v pozri ci tam mas istic C/16A.
Ak to bude niekoho zaujimat ten vypinac na 400v je dostupny aj v takomto prevedeni http://www.hagard.sk/elektroinstalacny-material-a-pristroje/spinace-vypinace-stmievace/valena-774403-spinac-trojpolovy-10a-400v-radenie-3.html?page_id=8799&page=2
4. jan 2012 o 20:01  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
duzu
Registroval sa 16. decembra 2011 na modrastrecha.sk. Pridal 3399 príspevkov. Okres Brezno.
fotoportrét
fotoportrét
duzu
Registroval sa 16. decembra 2011 na modrastrecha.sk. Pridal 3399 príspevkov. Okres Brezno.
 každý el. sporák sa dá pripojiť na 230V t. j. na jednu fázu, no má odber asi 7 kw na komplet, čo ale ide málo kedy a na 400V to sú 3 fázy tým sa to rozdelí a nezaťažuje sieť nerovnomerne a pripojený na pevno, pri sporáku stačí mať vypínač a v rozvode na jeden istič samostatne.
5. jan 2012 o 11:16  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
goralenka (36 r.)
Registrovala sa 6. apríla 2010 na modrastrecha.sk. Pridala 1 príspevok. Má 2 priateľov. Okres Bratislava.
fotoportrét
fotoportrét
goralenka (36 r.)
Registrovala sa 6. apríla 2010 na modrastrecha.sk. Pridala 1 príspevok. Má 2 priateľov. Okres Bratislava.
 musi... tiez tu ostaru mam v kuchyni ale nepomozem si, bez toho by som nemala reviznu spravu a poistovna by mi neschvalila poistku na domacnost a poziar...
5. jan 2012 o 11:43  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
lauretta
4
Registrovala sa 9. septembra 2005 na mojasvadba.sk. Na modrastrecha.sk pridala 403 príspevkov a 2 albumy. Má 3 priateľov. Okres Košice.
fotoportrét
fotoportrét
lauretta
4
Registrovala sa 9. septembra 2005 na mojasvadba.sk. Na modrastrecha.sk pridala 403 príspevkov a 2 albumy. Má 3 priateľov. Okres Košice.
 @lagozosa naozaj super článok
5. jan 2012 o 12:02  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
lubo_s
Registroval sa 21. januára 2012 na modrastrecha.sk. Pridal 1 príspevok. Okres Košice.
fotoportrét
fotoportrét
lubo_s
Registroval sa 21. januára 2012 na modrastrecha.sk. Pridal 1 príspevok. Okres Košice.
 Už dlhšie hladam a doposiaľ som nenašiel žiadnu relevantnú informáciu o zapojení 7,2kW indukčnej varnej dosky na 230V
Výrobcovia to uvádzajú, že sa dá. Matematika a norma že nie.
Viem o jednom technickom riešení, kde to možné je, avšak výrobcovia to neuvádzajú takto. Len napíšu, že áno aj 230. Ba dokonca v montážnom návode Siemens sa ani neuvádza potrebné istenie a prierez.. Nič. Takže ja inštalujem pre istotu 5×2,5ku, ale zatiaľ len jedna fáza pobeží a 16A istenie.. teda štandard a ak to nestačí a bude mu to vyhadzovať, tak si užívateľ dotiahne ku rozvádzaču novú trojfázovú prípojku. Viac neriešim.
Ozaj. To spomínané technické riešenie je jednoduché.
Káždá varná doska používa PWM reguláciu. Na vstupe elektonika podla fázových posunov hravo zistí, či beží na jednu, alebo dve fázy. Ak dve super, nič sa nedeje, všetko beží ako má. Ak len na jednu tak spustí obvody, ktoré zabránbia zvýšenému odberu. V čase ak PWMko reguluje obyčajným časovým multiplexom rozdeľuje výkon. Užívateľ teda dokáže normálne používať naraz všetky dosky. akujrát, že nejdú na plný výkon. avšak indukčný ohrev má tak veľkú účinnosť, že ani štandardne nemusia ísť na full výkon a PWM regulácia obmedzuje výkon aj pri prevádzke hoci len jednej dosky. Teda užívateľ nemusí postrehnúť stratu výkonu pri prevádzke všetkých dosiek naraz. A tým sa vlastneiba účinnejšie rozdelí zataženie fázy pri pulznej šírkovej modulácii výkonu. Tot. technické riešenie je na svete už dávno, nič nové pod slnkom avšak- fungujú dnešné varné dosky na 230V presne takto???? To je to že to nikto nikde neuvádza. Ak áno, tak naozaj s kľudným srdcom pripojím varnú dosku 7,2kW na 230V/16A...
21. jan 2012 o 11:52  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
durino
Registroval sa 19. marca 2006 na mojasvadba.sk. Na modrastrecha.sk pridal 175 príspevkov.
fotoportrét
fotoportrét
durino
Registroval sa 19. marca 2006 na mojasvadba.sk. Na modrastrecha.sk pridal 175 príspevkov.
 Vidim, aki ste tu odbornici...

Rozhodne neodporucam pripajat na 10A vypinac indukcnu dosku, ktora ma trojfazove istenie 3x16A!!!:
Valena - 774403 - spínač trojpólový 10A/400V - (radenie: 3)

lubo_s: Ked to pripojis na 230V/16A, tak ti to pojde na cca polovicny maximalny vykon, to si rovno kup indukcnu dvojplatnicku. Alebo to pripoj podla navodu na 230V/32A istic, ale taky asi mat v byte/dome nebudes. Potrebujes ale kabel minimalne 4mm2, zalezi to aj od ulozenia kabla.

Vseobecne:
Nechapem, co tu spekulujete. Napajanie treba riesit este pred kupou dosky, a nie, ze kupim dosku a potom to nemam kam pripojit. Alebo potom vyberat taku, aku mozem pripojit na existujuce napajanie.
Vyrobca by mal jasne uviest v tabulke, ako a na ake napatie a prud moze byt vyrobok pripojeny. Malo by to byt sucastou dodavky dosky.
21. jan 2012 o 13:41  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
durino
Registroval sa 19. marca 2006 na mojasvadba.sk. Na modrastrecha.sk pridal 175 príspevkov.
fotoportrét
fotoportrét
durino
Registroval sa 19. marca 2006 na mojasvadba.sk. Na modrastrecha.sk pridal 175 príspevkov.
 A dalsia vec, pripajat indukcne dosky by mal clovek s odbornym skolenim, resp. vzdelanim s prislusnou vyhlaskou. Predpokladam, ze ti, co si to pripajaju, take veci maju.
21. jan 2012 o 13:45  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
jano2011 (34 r.)
4
Registroval sa 14. júna 2011 na modrastrecha.sk. Pridal 119 príspevkov. Má 3 priateľov. Okres Bratislava.
fotoportrét
fotoportrét
jano2011 (34 r.)
4
Registroval sa 14. júna 2011 na modrastrecha.sk. Pridal 119 príspevkov. Má 3 priateľov. Okres Bratislava.
 http://obchod.edison.sk/index.php?act=viewProd&productId=1215&ccSID=b5cf6a33dacce2acae8c437e29f3d790
http://www.obzor.cz/cz/19-eshop/1-/18-/237-spinac-sporakovy-otocny-trojpolovy-komplet.html
http://www.iqmarket.sk/sk/Produkty/Vypinace-a-zasuvky/Spinace/3-polove-mechanizmy/Spinac-trojpolovy-skrutky-rad-3-16A-AC400V.alej
Su aj ine typy to som tam vlozil len tak aby ti co to nepoznaju vedeli ze su aj krajsie prevedenia emoticon
21. jan 2012 o 15:51  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
durino
Registroval sa 19. marca 2006 na mojasvadba.sk. Na modrastrecha.sk pridal 175 príspevkov.
fotoportrét
fotoportrét
durino
Registroval sa 19. marca 2006 na mojasvadba.sk. Na modrastrecha.sk pridal 175 príspevkov.
 jano2011
Ak to bola len ukazka, tak potom je to OK. emoticon
21. jan 2012 o 16:57  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Choď na stranu:   Zruš
1 2 3 ... 6