Menu Forum

Musí byť istič k vývodu 380V v kuchyni?

7. mar 2016  • 
 Pridaj príspevok
fotoportrét
fotoportrét
pralinkaaa
Registrovala sa 2. marca 2009 na mojasvadba.sk. Na modrastrecha.sk pridala 178 príspevkov a 2 albumy. Má 3 priateľov. Okres Bratislava.
  • Prestavujem byt
    okres Bratislava
fotoportrét
fotoportrét
pralinkaaa
Registrovala sa 2. marca 2009 na mojasvadba.sk. Na modrastrecha.sk pridala 178 príspevkov a 2 albumy. Má 3 priateľov. Okres Bratislava.
  • Prestavujem byt
    okres Bratislava
 dobry deň, chcem sa spytať - nie celkom som to pochopila, čo znači teda ak mam iba 230V? Nemôžeme si dať vôbec dosku či ako? Ide o to, že plyn dotiahnuty tu nemame....myslela som, že stači kupiť taku, čo pišu, že je na napajanie 230? či to potom nie je efektivne či ako to je?
@durino @lubo_s poradite?
30. máj 2012 o 22:57  •  prestavuje byt  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
ladajaskva
16
Registroval sa 30. decembra 2010 na modrastrecha.sk. Pridal 2800 príspevkov. Má 4 priateľov.
fotoportrét
fotoportrét
ladajaskva
16
Registroval sa 30. decembra 2010 na modrastrecha.sk. Pridal 2800 príspevkov. Má 4 priateľov.
 Dobrý den. Zde jde o jedno velké nedorozumění v pojmech. Indukční desky jsou vyrobeny tak, že pracují na napětí 230 V. Mají většinou 4 zóny, kde celkový výkon je kolem 7.200 W. Z výroby jsou většinou zapojeny tak, že vždy 2 jsou paralelně, čili celkem 2 dvojice po zhruba 3.600 W. Těchto 3.600 W při napájecím napětí vezme
15,65 A proudu. Čili, pokud to zapojíme všechno na jednu fázi, což je v našich končinách unikát, tak to musíme jistit 32 A jističem, což je hodnota vyšší, jak běžný hlavní domovní jistič. Zase na druhou stranu tam musíme přitáhnout měď 3 x 4mm, což je také blbost, protože, kam bychom vrazili troubu. Takže se přitáhne 3 x 380 V a využijí se pouze 2 fáze na indukci a třetí fáze zůstane na el, troubu. Stačí kabel 5 x 2,5mm a jistič 3 x 16 A. Pro úplnost je jasné, že indukce je zapojena na 230 V ( čili mezi fáze a pracovní nulu ). Takže podle mě k té indukci tahat 3 x 380 V , jinak to bude problém.
S pozdravem La´da
30. máj 2012 o 23:50  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
cubica
cubica interiérové štúdio
Martin Bosák PRO

Služby - architekti, projektanti, dizajnéri - Okres Zvolen
PRO Shop: 5 inzerátov
233

“Http://bcove.me/612zmv5o hmm - takže takto sa to robí.”
(Pred 1 rokom)

fotoportrét
fotoportrét
cubica
cubica interiérové štúdio
Martin Bosák PRO

Služby - architekti, projektanti, dizajnéri - Okres Zvolen
PRO Shop: 5 inzerátov
233

“Http://bcove.me/612zmv5o hmm - takže takto sa to robí.”
(Pred 1 rokom)

 Ja mam 230 V na samostatný 25 A istič s takým veľkým vypínačom vo vedľajšej skrinke, je na to zapojená len varná doska.
31. máj 2012 o 11:46  •  www.cubica.sk  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
durino
Registroval sa 19. marca 2006 na mojasvadba.sk. Na modrastrecha.sk pridal 175 príspevkov.
fotoportrét
fotoportrét
durino
Registroval sa 19. marca 2006 na mojasvadba.sk. Na modrastrecha.sk pridal 175 príspevkov.
 @pralinkaaa
Aku mate dosku (typ), resp. aky maximalny ma odber vo Wattoch? Lebo pri 16A isteni je maximalny odber naozaj len 3680W. Pan ladajaskva to napisal dobre, ale myslim , ze ked je doska napisana ako na 400V (kedysi oznacovanych 380V), aj na 230V, tak ked je zapojena 1 vetva medzi fazy na 400V, tak ma nizsi odber prudu, ako ked je zapojena na fazu oproti nulovaciemu vodicu. Alebo to maju kombinovane, ze zapojenie aj medzi fazy, aj proti nulovaciemu vodicu. Ako to maju vyrobcovia zapojene, neviem. Ak mate teda zapojenie len 230V, tak mate moznosti:
1. podla max. vykonu pouzivat dosku do vykonu 3680W, ak to mate na 16A istici. To znamena, ze nemozete varit sucasne na vsetkych zonach plnym vykonom.
2. Dotiahnut k doske este jednu fazu, ak ma viac vstupov (ma moznost pripojit 2 fazy) na dalsi 16A istic.
2. jún 2012 o 12:58  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
pralinkaaa
Registrovala sa 2. marca 2009 na mojasvadba.sk. Na modrastrecha.sk pridala 178 príspevkov a 2 albumy. Má 3 priateľov. Okres Bratislava.
  • Prestavujem byt
    okres Bratislava
fotoportrét
fotoportrét
pralinkaaa
Registrovala sa 2. marca 2009 na mojasvadba.sk. Na modrastrecha.sk pridala 178 príspevkov a 2 albumy. Má 3 priateľov. Okres Bratislava.
  • Prestavujem byt
    okres Bratislava
 @durino pravdupovediac ja tomu moc nerozumiem. dosku práveže ešte nemáme žiadnu, na rekonštrukciu sa ešte len chystáme a ideme premiestňovaťňovať kuchyňu do uplne inej miestnosti, kde nemame plyn. Myslela som, že to nie je problem kupime indukčnu a hotovo. a teraz toto.
Takže - teraz neviem máme kupovať takú na ktorej píšu že je na tých 230V našla som napr. http://www.andreashop.sk/internetovy-obchod/gorenje/gorenje-it-612-asc


alebo nebodaj dotiahnuť dve fázy? /to sa mi zdá ako dalšia komplikácia/
2. jún 2012 o 22:25  •  prestavuje byt  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
stavatlepsie
Registroval sa 26. apríla 2012 na modrastrecha.sk. Pridal 77 príspevkov. Okres Bratislava.
fotoportrét
fotoportrét
stavatlepsie
Registroval sa 26. apríla 2012 na modrastrecha.sk. Pridal 77 príspevkov. Okres Bratislava.
 @lagozosa pokial sme to my riešili, tak buď dali istič blízko varnej platne (tak aby bol prístupný) alebo môže byť aj v bytovom rozvádzači. Nie je presne stanovené kde má byť len musí byť v byte.
2. jún 2012 o 22:35  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
kamenari
Arabic import
PRO

Interiér - doplnky a dekorácie - Okres Prievidza
fotoportrét
fotoportrét
kamenari
Arabic import
PRO

Interiér - doplnky a dekorácie - Okres Prievidza
 žiadny predpis neurčuje a neprikazuje o existencii ochrany v blízkosti elektrických zariadení.

špeciálne zariadenia sú štandartne vybavené vypínačom rýchleho vypnutia, tzv STOP button, ale to sú prevažne mechanické stroje vykonávajúce prácu !

Mám za to , že ste sa stali obeťou dajakého mudráka, je to až smiešne že Vás niekto k tomuto núti
Jediné čo Vám musia doporučiť a čo je nutné z Vaše strany dodržať je prierez vedenia, resp. dodržanie dimenzie vedenia. Ak chcete, môžete si tento samostatný "silový" okruh istiť priamo v RIS-ke

Ak aj takéto inštrukcia existuje v návode na používanie je doporučujúca a nie príkazová !
3. jún 2012 o 16:41  •  už býva v byte  •  www.mramor.kamenari.info  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Príspevok bol upravený adminom, lebo nespĺňal pravidlá fóra. Poznámka admina: “Poprosim vas nevkladat kontaktne udaje na vas, ak si zelate poslat link, tak priamo na vas cez nase stranky. V pripade potreby ma kludne kontaktujte. Prajem vam pekny den, Barbora”
fotoportrét
fotoportrét
kamenari
Arabic import
PRO

Interiér - doplnky a dekorácie - Okres Prievidza
fotoportrét
fotoportrét
kamenari
Arabic import
PRO

Interiér - doplnky a dekorácie - Okres Prievidza
 @durino

ak by aj dotiahli "novú" žilu bol by to asi urobil len šialenec keby tento vodič nevyviedol spod svorkovnice v RISke a to práve z dôvodu určenia dimenzie predošlého napojenia .. a vôbec, toto sa proste NEROBÍ !!!
Mám za to že ,toto by žiadny normálny elektrikár neurobil !

Takže ak 380 tak zo svorkovnice v RISke + ochranný vodič ! a nie ponúknuť niekomu pritiahnuť ďaľšie fázu odniekadiaľ !!! Prečo radíte takú somarinu preboha ?
Asi nebudete od fachu ale ste laik !!!!
3. jún 2012 o 16:47  •  už býva v byte  •  www.mramor.kamenari.info  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Príspevok bol upravený adminom, lebo nespĺňal pravidlá fóra. Poznámka admina: “Poprosim vas nevkladat kontaktne udaje na vas, ak si zelate poslat link, tak priamo na vas cez nase stranky. V pripade potreby ma kludne kontaktujte. Prajem vam pekny den, Barbora”
fotoportrét
fotoportrét
ladajaskva
16
Registroval sa 30. decembra 2010 na modrastrecha.sk. Pridal 2800 príspevkov. Má 4 priateľov.
fotoportrét
fotoportrét
ladajaskva
16
Registroval sa 30. decembra 2010 na modrastrecha.sk. Pridal 2800 príspevkov. Má 4 priateľov.
 Dobrý den. I když nejsem elektrikář, tak jsem si zapojoval celkem 4 ks varných desek. 2 sklokeramiky a 2 indukce. Výrobci kašlou na nějaké barevné značení a spousta vyučených elektrikářů si nepřečetla návod a zapojili barvu na barvu a deska krásně shořela. Shořela proto, že tam jednoduše pustili 3 x 400 V. Já jsem zapojoval desky, které byly připraveny z výroby na zapojení na 2 fáze, čili k desce vede kabel 5 x 2,5. Třetí fáze se použije na troubu. Z přiloženého nákresu by to mohlo být jasné každému. Nicméně je potřeba si uvědomit, že na káblu vedoucího z desky jsou spojeny vodiče modrý ( znamená střední ) a šedý ( normálně znamená fázi ), ale zde se z něho jaksi stává také vodič střední. I když se to zdá zamotané, tak stačí zapojit podle dodaného návodu a nemůže být problém. A co se týká přívodu k desce, tak rozhodně je lepší tam přivést třífázový kabel, protože potom tam teče poloviční proud.
S pozdravem Laďa
3. jún 2012 o 18:42  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
durino
Registroval sa 19. marca 2006 na mojasvadba.sk. Na modrastrecha.sk pridal 175 príspevkov.
fotoportrét
fotoportrét
durino
Registroval sa 19. marca 2006 na mojasvadba.sk. Na modrastrecha.sk pridal 175 príspevkov.
 @kamenari
Ja som pisal:
"Dotiahnut k doske este jednu fazu, ak ma viac vstupov (ma moznost pripojit 2 fazy) na dalsi 16A istic."
Ak ma doska moznost pripojit 2 fazy, cize ta doska moze pripojit 2 fazy. Neviem, ci taka je. Taketo existuju prietokove ohrievace. A samozrejme, laik si asi nebude tahat k doske iba fazovy vodic. Preto som ani nepisal, odkial. Idealne je mat dosku na klasiku 3x400V a zapojit ju podla navodu, resp. aby som bol presny, dat si ju zapojit podla navodu vyskolenej osobe s patricnym opravnenim. Mimochodom, vy ste profik, ked pisete 380V a nie 400V? emoticon
4. jún 2012 o 22:45  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
durino
Registroval sa 19. marca 2006 na mojasvadba.sk. Na modrastrecha.sk pridal 175 príspevkov.
fotoportrét
fotoportrét
durino
Registroval sa 19. marca 2006 na mojasvadba.sk. Na modrastrecha.sk pridal 175 príspevkov.
 @pralinkaaa

No to je presne te pripad 1, co som pisal - podla max. vykonu pouzivat dosku do vykonu 3680W, ak to mate na 16A istici. To znamena, ze nemozete varit sucasne na vsetkych zonach plnym vykonom.
Na stranke je napisane:
Platňa je ideálnym riešením do panelákových bytov, pretože je možné napojiť ju aj na 1 fázu. Platňa má funkciu obmedzovača celkového výkonu, ktorý umožňuje zvyšovať výkon len do tej doby, aby sa neprekročila hranica 16 A.

Radsej by som ale siel do niecoho, co je na 400V z dovodu vyssieho dosiahnutelneho vykonu, ale iba za predpokladu, ze mozte k doske priviest 3 fazy z rozvadzaca (3x400V 16A), ked budete rekonstruovat (treba mat na to nadimenzovane privodne vodice a istice do bytu).
4. jún 2012 o 23:18  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
durino
Registroval sa 19. marca 2006 na mojasvadba.sk. Na modrastrecha.sk pridal 175 príspevkov.
fotoportrét
fotoportrét
durino
Registroval sa 19. marca 2006 na mojasvadba.sk. Na modrastrecha.sk pridal 175 príspevkov.
 @pralinkaaa
A len pre uplnost, stiahol som si manual k podobnej doske zo stranky gorenje pre model "indukčný IT614ASC", a je tam aj moznost cislo 2, co som napisal (aj ked nie uplne presne, ale nepredpokladal som, ze fazu dotiahnete osobne vy), ze sa da pripojit k doske aj druha faza 230V (s nulovacim vodicom). Je to pod oznacenim Schéma napájania 2x230V 2L+2N ~ - 16A. Este raz pisem, ze taketo dosky by mal pripajat clovek z prislusnou kvalifikaciou a opravnenim.
4. jún 2012 o 23:37  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
kamenari
Arabic import
PRO

Interiér - doplnky a dekorácie - Okres Prievidza
fotoportrét
fotoportrét
kamenari
Arabic import
PRO

Interiér - doplnky a dekorácie - Okres Prievidza
 @durino

Súhlasím s Vami. S elektrikou nie sú žarty, mal by prácu vykonať minimálne človek znalý
5. jún 2012 o 09:21  •  už býva v byte  •  www.mramor.kamenari.info  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
metlonka
Registrovala sa 12. januára 2007 na mojasvadba.sk. Na modrastrecha.sk pridala 1 príspevok. Má 7 priateľov. Petržalka, okres Bratislava.
fotoportrét
fotoportrét
metlonka
Registrovala sa 12. januára 2007 na mojasvadba.sk. Na modrastrecha.sk pridala 1 príspevok. Má 7 priateľov. Petržalka, okres Bratislava.
 zdravim vas, pisem pod manzelkynim menom...
chcem len doplnit vase domnienky, myslienky. som elektrikar...
varne dosky maju uz v drvivej vacsine dve moznosti zapojenia.. na 400V, ale aj 230V. kedze vo vacsine bytov u nas je len 230V rozvod. KED by sa niekto uz rozhodol pre 400V (3fazovy) privod pre sporak, alebo varnu dosku, je potrtebne vymenit istic (poplatok za zamenu istica + ina tarifa) a dotiahnutie 3fazoveho kabla k sporaku. Kedze v sucastnosti technicke predpisy urcuju pre byty (komplet, nie len kupelne) prudovy chranic, tak dalsia investicia je spominany prudovy chranic. Revizny technik, ktory vam spravi na to reviznu spravu (potrebne pri akejkolvek zmene elektroinstalacie) vam doporuci (ked je uz prudovy chranic v rozvadzaci) spravit cely byt na ten chranic. to znamena vymena elektrickych rozvodov k zasuvkam, svetlam.
ako to tu bolo uz spomenute, ze s elektrikou niesu zarty, je pravda. nedavajte si to robit hocikomu, kto vie drzat srobovak v ruke a mysli si ze elektrika sa zapaja lahko.... "sak tam su len dva draty"
ak mate nejake otazky, kludne sa pytajte.

zdeno
6. jún 2012 o 20:53  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
fuhrich
Registroval sa 10. mája 2012 na modrastrecha.sk. Pridal 296 príspevkov. Okres Komárno.
fotoportrét
fotoportrét
fuhrich
Registroval sa 10. mája 2012 na modrastrecha.sk. Pridal 296 príspevkov. Okres Komárno.
 @durino Legrand zaspal dobu 10A kontakty síce postačujú na zapínanie a vypínanie bez záťaže, ale pri záťaži ich môžeš odpáliť /sporák používajú ženy emoticon/, to už radšej dať ABB so 16A kontaktami a je pokoj.
ABB 1011-0-0816 CZ
6. aug 2012 o 12:33  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
zmrzlina_sk
Registroval sa 2. decembra 2012 na modrastrecha.sk. Pridal 10 príspevkov. Okres Bratislava.
fotoportrét
fotoportrét
zmrzlina_sk
Registroval sa 2. decembra 2012 na modrastrecha.sk. Pridal 10 príspevkov. Okres Bratislava.
 @lagozosa Dobry den.Co sa tyka zapojenia holobytov a predpriprava na pripojenie varneho bloku v kuchyni ma veru pravdu Vas developer.Do kuchyn sa robi predpriprava vo väcsine instalovanim privodu Cyky-J 3x2,5 isteny samostatnym isticom 16A pripadne 20A s vyvodom ukoncenim v instalacnej krabici v kuchyni vo vyske 60 cm na predpokladanom mieste osadenia spotrebica.Dalsiu instalaciu si robi zakaznik na vlastne naklady,aby vyhovel norme CSN.Je to zo strany developerov "znizovanie nakladov" pri vystavbe holobytov.
Akekolvek elektricke ci indukcne varne dosky do vykonu max 3,6 Kw sa daju pripojit na rozvod 230 V.

Väcsie vykony bohuzial potrebuju pripojenie na 400V a tym aj prerabku privodu 230V v byte na 400V ak nie je prevedena.Tieto varne dosky sa pripajaju na 2 alebo 3 fazy kôli rovnomernemu zatazeniu faz..
Da sa pripojit aj 7kw na 230V rozvod,ale potom istenie by muselo byt aspon 40A . Teda by sa musel prerobit privod do bytu na dane zatazenie+ovela väcsie poplatky elektrarnam za tak velky istic .Je to neekonomicke riesenie a pre spotrebitela nevyhodne.Standartne sa to preto riesi 400V rozvodom.
8. dec 2012 o 01:13  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
tyli
315
Registrovala sa 30. júna 2008 na modrastrecha.sk. Pridala 804 príspevkov a 4 albumy. Má 89 priateľov.
fotoportrét
fotoportrét
tyli
315
Registrovala sa 30. júna 2008 na modrastrecha.sk. Pridala 804 príspevkov a 4 albumy. Má 89 priateľov.
 @metlonka ahoj Zdeno, možno mi poradíš. vybrala som si indukciu AEGHK654200XB. V návode ma uvedené napájanie 220-240V. robili sme novú elektriku pre napájanie 380V. bude možné rúru napojiť na 380V , alebo musím hľadať rúru, ktorá ma v popise označenie napájanie na 380V? pozerala som rôznych výrobcov a väčšina má značenie 220-240V, len Gorenje píše 400V. som z toho jeleň. vôbec tomu nerozumiem.

prípadne ak mi niekto poradí, vysvetlí ako to je, budem rada.
30. dec 2012 o 13:42  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
ojmajster
12
Registroval sa 19. novembra 2010 na modrastrecha.sk. Pridal 348 príspevkov. Má 9 priateľov.
fotoportrét
fotoportrét
ojmajster
12
Registroval sa 19. novembra 2010 na modrastrecha.sk. Pridal 348 príspevkov. Má 9 priateľov.
 @tyli 380V je pre napojenie varnej dosky, pre rúru ti stačí 22OV. A z toho 380V dopojenia ti elektrikar napojí aj platňu 380V aj rúru 220V.
30. dec 2012 o 14:13  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
tyli
315
Registrovala sa 30. júna 2008 na modrastrecha.sk. Pridala 804 príspevkov a 4 albumy. Má 89 priateľov.
fotoportrét
fotoportrét
tyli
315
Registrovala sa 30. júna 2008 na modrastrecha.sk. Pridala 804 príspevkov a 4 albumy. Má 89 priateľov.
 @ojmajster díky za odpoveď emoticon takže aj ak má výrobca pri indukcii napísané 220-240V, napája sa na 380V a tým pádom je to O.K. ?
30. dec 2012 o 14:15  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
tyli
315
Registrovala sa 30. júna 2008 na modrastrecha.sk. Pridala 804 príspevkov a 4 albumy. Má 89 priateľov.
fotoportrét
fotoportrét
tyli
315
Registrovala sa 30. júna 2008 na modrastrecha.sk. Pridala 804 príspevkov a 4 albumy. Má 89 priateľov.
 @ojmajster túto som vybrala http://www.aeg-electrolux.sk/Products/Varenie/Varn%C3%A9_panely/Induk%C4%8Dn%C3%A9_varn%C3%A9_panely/HK654200XB
30. dec 2012 o 14:18  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
ojmajster
12
Registroval sa 19. novembra 2010 na modrastrecha.sk. Pridal 348 príspevkov. Má 9 priateľov.
fotoportrét
fotoportrét
ojmajster
12
Registroval sa 19. novembra 2010 na modrastrecha.sk. Pridal 348 príspevkov. Má 9 priateľov.
 Ked je na 220V tak sa aj musí na 220V napojiť.Akurát ti elektrikár urobí čari mari emoticon a z 380V kde vedu tri fazy ti zapojí iba jednu fázu a máš 220V.
30. dec 2012 o 14:27  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
stanley099
Registroval sa 27. marca 2011 na modrastrecha.sk. Pridal 11 príspevkov.
fotoportrét
fotoportrét
stanley099
Registroval sa 27. marca 2011 na modrastrecha.sk. Pridal 11 príspevkov.
 @danulienka7 : väčšina kvalitných indukčných a sklokeramických dosiek ide na 400V 3 fázy ;)
Dôvod je, že na kábel 3x2,5 a 16A istič môžeš dať max. 3,7 kW na 3x2,5 25A to je väčšinou hlavný istič môžeš dať 5,7 kW, a doska má 7,2 kW, takže 3 fáza, čiže tvoja kvalitná superdoska ide na polovičný výkonn
12. jan 2013 o 11:11  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
kabba
92
Registrovala sa 22. júla 2011 na mojasvadba.sk. Na modrastrecha.sk pridala 59 príspevkov. Má 3 priateľov.
fotoportrét
fotoportrét
kabba
92
Registrovala sa 22. júla 2011 na mojasvadba.sk. Na modrastrecha.sk pridala 59 príspevkov. Má 3 priateľov.
 Ahojte, ja mám skôr opačný problém.

Máme v kuchyni pripravenú zásuvku na 400V, do bytu máme natiahnutú trojfázu. Kúpili sme si indukčnú dosku no nenapadlo nás spýtať sa v predajni, či to je na 400 V, brali sme to ako samozrejmosť. Odbalili sme to a zistili, že je to na 230V, aj kábel je tam len na 230. Dá sa teda vymaniť kábel a zapojiť dosku na 400 V? Bude mi potom platiť aj záruka na dosku? Či zmenou kábla automatický zaniká právo na reklamáciu?

ďakujem za odpoveď!!!

Konkrétne máme túto dosku: http://www.philco.sk/varne-dosky/phd-647

@stanley099
@ojmajster
@zmrzlina_sk
@metlonka
4. feb 2013 o 15:50  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
ojmajster
12
Registroval sa 19. novembra 2010 na modrastrecha.sk. Pridal 348 príspevkov. Má 9 priateľov.
fotoportrét
fotoportrét
ojmajster
12
Registroval sa 19. novembra 2010 na modrastrecha.sk. Pridal 348 príspevkov. Má 9 priateľov.
 @kabba No ty si ten lepší prípad... emoticon Horšie by bolo naopak... varná doska 400V a príprava 230V... emoticon .ale dnes už prevažne výrobcovia vyrabajú varné platne na 230V...
KeĎže píšeš že máš v kuchyni zavedených 400V, predpokladám tým, že bude to ukončené pravdepodobne sporákovým spínačom.
Z tohoto spínača treba vyviesť jednu fázu a dva nuláky a vedla urobiť zásuvku (najlepšie nadomietkovú - netreba nič sekať) a do tohoto zapojíš varnú dosku....
Netreba prerábať koncovku na varnej doske...lebo tam by určite problém v prípade reklamacie bol...
Treba ale skontrolovať istič...na ktrorý ju napájate...aby zodpovedal požiadavke varnej dosky.
4. feb 2013 o 19:00  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
iveta140
Registroval sa 13. februára 2013 na modrastrecha.sk. Pridal 1 príspevok. Okres Sobrance.
fotoportrét
fotoportrét
iveta140
Registroval sa 13. februára 2013 na modrastrecha.sk. Pridal 1 príspevok. Okres Sobrance.
 @lagozosa
@lagozosa tak tarda nemusi bit 380w na sklokeramiku mozedit aj 220 a bude fugovat velmi dobre garantujem mam skusenos sti nebojtesa a dajteto na220v akurat reba prepojit to sklokeramiku nemusibit ani eletrikar trochu sikovni ktosa trcha rozumi v eletrike to spravi hravo
13. feb 2013 o 19:03  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
miskoo3 (35 r.)
Vladimír
Vladimír PRO

Elektroinštalačný materiál - Okres Senec
fotoportrét
fotoportrét
miskoo3 (35 r.)
Vladimír
Vladimír PRO

Elektroinštalačný materiál - Okres Senec
 @lagozosa nechapem v prvom rade ci mas kabel len ti chyba vypinac alebo tam vobec 400V nemas...
co sa tyka indukcie ci sklokeramockej tak pokial je mozne riesit 400V urcite to treba riesit. pokial nie tak ja by som do 230 nesiel s indukciou. aj ked to vyrobca umoznuje. pise konkretne ake istenie?? je to vysoky vykon na to aby to slo na 1 fazu. co sa tyka indukcie tak ta by mala mat uz pripraveny kabel 5x4 a nie 5x2,5. jednak je to indukcna zataz tak vraj koli tomu ale aj koli tomu ze by tam na ten vykon mal ist istic 3x20 charakteristika B. Ccko nema vyznam.. to sa dava na motory.
co sa tyka vypinaca v kuchyni tak to nieje istenie. je to vypinac a to je rozdiel. istic je v rozvodni. vypinac sa dava v pripade poziaru.. ale da sa to riesit ako bolo spomenute vypinacom Valena ktory vyzera ako standardne vypinace aj ked moc to nemam rad. jednak je na max 16A ked mam istenie 20A je to slabe a na druhej strane zapajat tam hruby kabel, ziadna vyhra. bud riesit klasicky stary typ vypinaca niekam kde to nieje vidiet alebo potom jedno z rieseni je aj to ze dam si tam obycajny vypinac ktory bude ovladat stykac v rozvodnej skrini a viem to potom lahko vypnut a viem s tym popripade vypnut vsetky spotrebice v kuchyni centralne. tot mmoj nazor.. no neviem ci je nutne davat vypinac. bavl som sa s revizakmy a oni nebaziruju ze to byt musi. pokial to nieje zhromazdiste ludi. ako nejake kuchyne v restauraciach a poobne. tam to samozrejme byt musi ale da sa aj to riesit a velakrrat sa to tak aj projektuje a to je cez stop tlacidlo...
tot moj nazor emoticon
13. feb 2013 o 19:29  •  už býva v dome  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
ojmajster
12
Registroval sa 19. novembra 2010 na modrastrecha.sk. Pridal 348 príspevkov. Má 9 priateľov.
fotoportrét
fotoportrét
ojmajster
12
Registroval sa 19. novembra 2010 na modrastrecha.sk. Pridal 348 príspevkov. Má 9 priateľov.
 @iveta140
@miskoo3
No možno lagozosa bude potrebovať túto informáciu, nakolko už hadam čoskoro kúpi aj novú varnú dosku, pretože odvtedy už uplynuli 3 roky.... emoticon emoticon
13. feb 2013 o 20:25  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
miskoo3 (35 r.)
Vladimír
Vladimír PRO

Elektroinštalačný materiál - Okres Senec
fotoportrét
fotoportrét
miskoo3 (35 r.)
Vladimír
Vladimír PRO

Elektroinštalačný materiál - Okres Senec
 @ojmajster developer este taha kabel.. emoticon
13. feb 2013 o 20:29  •  už býva v dome  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
lagozosa
4
Registrovala sa 5. januára 2010 na modrastrecha.sk. Pridala 76 príspevkov a 4 albumy. Okres Bratislava.
fotoportrét
fotoportrét
lagozosa
4
Registrovala sa 5. januára 2010 na modrastrecha.sk. Pridala 76 príspevkov a 4 albumy. Okres Bratislava.
 Ahojte, ahojte! Dakujem za nazory, som rada, ze sa tu rozprudila takato diskusia. Pre mna je tato tema uz neaktualna, nakolko v tom byte uz ani nebyvam :D :D :D.
4. apr 2013 o 12:05  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
biene
121
Registrovala sa 29. decembra 2006 na mojasvadba.sk. Na modrastrecha.sk pridala 456 príspevkov, 5 albumov a 5 inzerátov. Má 13 priateľov. Okres Senec.
fotoportrét
fotoportrét
biene
121
Registrovala sa 29. decembra 2006 na mojasvadba.sk. Na modrastrecha.sk pridala 456 príspevkov, 5 albumov a 5 inzerátov. Má 13 priateľov. Okres Senec.
 Spravne som prispevkov vyssie pochopila, ze ak mam v kuchyni pod linkou vyvedene kable na 400V na zapojenie indukcie, tak je nutne, aby elektrikar dorobil vypinac? Ide o novostavbu. V prvom byte (tiez novostavba) sme to tak automaticky mali. Pytala som sa developera a vraj uz sa tie vypinace nedavaju, elektrikar tvrdi opak.
14. dec 2013 o 22:17  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Choď na stranu:   Zruš