Presun elektroinštalácie v kuchynskom kúte bytu

Ahojte, navrhujem kuchynský kút (IKEA) v byte v novostavbe. Rozmiestnenie skriniek a spotrebičov mi takto vyhovuje najviac. Avšak 3-fázový prívod elektriky na indukčnú varnú dosku by sa nacházal za umývačkou riadu a 230V zásuvka na el. rúru by sa  nacházala za samotnou rúrou. Je teda zrejme nutné presekať / premiestniť elektrické rozvody a zásuvky na iné miesto, aby boli dostupné zo skrinky. V mojom prípade je asi jediná možnosť umiestniť ich niekde do 80cm drezovej skrinky!? Prípadne ako to spraviť tak, aby to bolo podľa normy resp. ako sa takéto presuny štandardne riešia? Medzi linkou a stenou (vľavo) mi síce ostáva ešte cca 12cm, ale to je zrejme na umiestenie týchto zásuviek/prívodov veľmi málo.
Odpovedať
tie zasuvky sa ok k spotrebicu pohyblivy privod a a ftam asi vypinacna dosku ved linka asi nejde hned na stenu a mas tam tri fazy?
Odpovedať
@vrajmantak Ok, vďaka. Áno, mali by tam byť 3 fázy.
Odpovedať
Profilova fotka
@vrajmantak ikea linka ide az po stenu len pre info. @galielo ked su privody ukoncene v omietkovej krabici tak presekaj smerom dole v mieste sokla potiahni v liste a potom zasekaj dohora. Kabel nasvorkujes a krabicu zavries.
Odpovedať
@wolodymyr Vďaka za tip.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?