Menu Forum

Musí byť istič k vývodu 380V v kuchyni?

7. mar 2016  • 
 Pridaj príspevok
fotoportrét
fotoportrét
madyyyyy
Registroval sa 3. apríla 2013 na modrastrecha.sk. Pridal 269 príspevkov. Má 2 priateľov. Kozárovce, okres Levice.
fotoportrét
fotoportrét
madyyyyy
Registroval sa 3. apríla 2013 na modrastrecha.sk. Pridal 269 príspevkov. Má 2 priateľov. Kozárovce, okres Levice.
 @biene Poviem ti to inac...
ked si kupis nejaku znackovu indukciu, ktoru ti bude musiet zapojit servisny technik a nebude tam vypinac tak sa otoci a vrati sa ked ho tam budes mat.
Ja ho tam bezne montujem a nevidim dovod aby tam nebol...
vypinac treba namontovat za skrinku kde je dobry pristup.
15. dec 2013 o 20:42  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
biene
121
Registrovala sa 29. decembra 2006 na mojasvadba.sk. Na modrastrecha.sk pridala 456 príspevkov, 5 albumov a 5 inzerátov. Má 13 priateľov. Okres Senec.
fotoportrét
fotoportrét
biene
121
Registrovala sa 29. decembra 2006 na mojasvadba.sk. Na modrastrecha.sk pridala 456 príspevkov, 5 albumov a 5 inzerátov. Má 13 priateľov. Okres Senec.
 @madyyyyy ja ten vypinac tam chcem, aj indukciu bude zapajat elektrikar, nie my. ale chcela by someste vediet, ci je nejaky argument, preco by to mal spravit developer
15. dec 2013 o 21:55  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
dedo758 (33 r.)
1
Registroval sa 1. augusta 2012 na modrastrecha.sk. Pridal 1783 príspevkov. Má 1 priateľa. Okres Bratislava.
  • Prestavujem dom
    okres Senica
fotoportrét
fotoportrét
dedo758 (33 r.)
1
Registroval sa 1. augusta 2012 na modrastrecha.sk. Pridal 1783 príspevkov. Má 1 priateľa. Okres Bratislava.
  • Prestavujem dom
    okres Senica
 Ráta sa za vypínač aj samostatný istič v rozvádzači pre tú indukciu?
15. dec 2013 o 22:47  •  prestavuje dom  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
duzu
Registroval sa 16. decembra 2011 na modrastrecha.sk. Pridal 3396 príspevkov. Okres Brezno.
fotoportrét
fotoportrét
duzu
Registroval sa 16. decembra 2011 na modrastrecha.sk. Pridal 3391 príspevkov. Okres Brezno.
 indukciu môže pripojiť každý elektrikár, ktorý má platnú vyhlášku aby platila záruka
vypínač musí byť pri sporáku z bezpečnostných dôvodov, samostatný istič v rozvádzači musí byť tiež
16. dec 2013 o 01:09  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
madyyyyy
Registroval sa 3. apríla 2013 na modrastrecha.sk. Pridal 269 príspevkov. Má 2 priateľov. Kozárovce, okres Levice.
fotoportrét
fotoportrét
madyyyyy
Registroval sa 3. apríla 2013 na modrastrecha.sk. Pridal 269 príspevkov. Má 2 priateľov. Kozárovce, okres Levice.
 @biene nech ti ukaze projekt elektro...ak to tam je tak je to dost velky argument....
ak sa nedohodnes tak si ho kup za 10€ a nasadruj...usetris si vela nervov...
16. dec 2013 o 22:51  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
pit77
Registroval sa 21. mája 2013 na modrastrecha.sk. Pridal 101 príspevkov. Okres Trenčín.
  • Už bývam v byte
    okres Bánovce nad Bebravou
fotoportrét
fotoportrét
pit77
Registroval sa 21. mája 2013 na modrastrecha.sk. Pridal 101 príspevkov. Okres Trenčín.
  • Už bývam v byte
    okres Bánovce nad Bebravou
 @madyyyyy ; @biene ; @dedo758 ; @duzu ; @ergaerga13

dovolim si ktomu iba tolko, ze sporakove vypinace sa pouzivali kedysi, ked boli 3f rozvody v domoch istene jednym isticom resp. poistkami. Dnes je prax - ina kazdy obvod ma vlastne istenie teda aj sporakovy. Istic je možné podla platnych noriem a predpisov považovať za plnohodnotny spínací prvok.

Nepouzite sporakoveho vypinaca (pokial je obvod isteny samostatnym isticom) nie je mozne povazovat za bezpecnostne riziko alebo zavadu. (ak ma niekto na tuto vec iny nazor - rad sa necham poucit, ktora norma alebo predpis nariaduje pouzitie sporakoveho vypinaca)
Skor povazujem za velku chybu ak niekto takyto vypinac umiestni pod alebo nad sporak, kde je riziko vniknutia tekutin a mastnoty.

Ak ho tam naprojektuje projektant je to vec medzi projektantom a investorom. Moze ho vyzadovať aj vyrobca v navode na obsluhu, ale pochybujem o tom ze tam bude napisane, kde ma byt umiestneny. Ak je tam len podmienka, ze obvod musi byt vypinatelny pre pripad opravy, udzby, atd ..., tak ten vypinac moze byt aj v rozvadzaci ... nevidim v tom ziaden problem.
18. dec 2013 o 17:14  •  už býva v byte  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
majkoj
105
Registroval sa 29. augusta 2013 na modrastrecha.sk. Pridal 9628 príspevkov a 15 albumov. Má 36 priateľov. Okres Zvolen.
fotoportrét
fotoportrét
majkoj
105
Registroval sa 29. augusta 2013 na modrastrecha.sk. Pridal 9618 príspevkov a 15 albumov. Má 36 priateľov. Okres Zvolen.
 @pit77 presne takto mi to povedal elektrikar, ked som sa na to pytal. Navod vyzaduje vypinanie s min 3mm medzerou medzi kontaktami a to istic splnuje.
18. dec 2013 o 17:27  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
dedo758 (33 r.)
1
Registroval sa 1. augusta 2012 na modrastrecha.sk. Pridal 1783 príspevkov. Má 1 priateľa. Okres Bratislava.
  • Prestavujem dom
    okres Senica
fotoportrét
fotoportrét
dedo758 (33 r.)
1
Registroval sa 1. augusta 2012 na modrastrecha.sk. Pridal 1783 príspevkov. Má 1 priateľa. Okres Bratislava.
  • Prestavujem dom
    okres Senica
 @pit77: presne to si aj ja myslím... ak je na ten jeden obvod zapojený len sporák, doska a pod., žiadny ďalší vypínač netreba - nad kuch. doskou by špatil a pod doskou by časom k nemu aj tak nebol prístup... emoticon
18. dec 2013 o 17:30  •  prestavuje dom  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
madyyyyy
Registroval sa 3. apríla 2013 na modrastrecha.sk. Pridal 269 príspevkov. Má 2 priateľov. Kozárovce, okres Levice.
fotoportrét
fotoportrét
madyyyyy
Registroval sa 3. apríla 2013 na modrastrecha.sk. Pridal 269 príspevkov. Má 2 priateľov. Kozárovce, okres Levice.
 @pit77 Ja plne s tebou suhlasim...
Vypinac montujem z jedneho dovodu...
niektore varne dosky maju vyvedeny 3F pohyblivy privod bez ukoncenia.
treba ho niekam zapojit...teraz co das?vaga?nejaku skatulu?
Alebo porusis zaruku tym ze odpojis tento origo kabel a das napriamo tvoj?
Nenarazam na nic..to boli len otazky...
18. dec 2013 o 21:46  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
pit77
Registroval sa 21. mája 2013 na modrastrecha.sk. Pridal 101 príspevkov. Okres Trenčín.
  • Už bývam v byte
    okres Bánovce nad Bebravou
fotoportrét
fotoportrét
pit77
Registroval sa 21. mája 2013 na modrastrecha.sk. Pridal 101 príspevkov. Okres Trenčín.
  • Už bývam v byte
    okres Bánovce nad Bebravou
 @madyyyyy
No keby si mi povedal ze ten vypinac tam davas koli bezpecnosti, aby to uzivatel mohol vypinat koli detom, alebo si to investor zela a chce to vypinat vzdy ked ide prec to by som este pochopil .... ale, ze ho pouzijes ako svorkovnicu na spojenie dvoch drotov .... tak to je dobre draha svorka.
Vacsina tych varnych dosiek ma privod dlhy 1 az 1,5m to stale vychadza niekam kde to moze zatiect, ked nieco na tom sporaku vykypi. Co je dost velke riziko.

(mimochodom ako to spajas? pohyblivy privod pod omietku nedas a povrchovku neutesnis a neodlahcis od tahu)

A teraz vazne, aky to ma vyznam, ked to skryjes za nejaku sriknku vstavanej linky, kde to nikto, nikdy v pripade potreby nedokaze vypnut? Aj tak pojde do toho rozvadzaca a vypne to tam. V tomto pripade je fakt jednoduchsie a hlavne lacnejsie, pouzit krabicu a svorku. (ked odhliadnem od faktu, ze vsetky spinacie a ovladacie prvky instalacie musia byt volne pristumne, ze?)

Ale jednoducho stari elektrikari to budu robit po starom a mladsi po novom. Kazdopadne sporakovu kombinaciu okrem ceska a slovenska nikde nekupis. emoticon
18. dec 2013 o 23:49  •  už býva v byte  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
pit77
Registroval sa 21. mája 2013 na modrastrecha.sk. Pridal 101 príspevkov. Okres Trenčín.
  • Už bývam v byte
    okres Bánovce nad Bebravou
fotoportrét
fotoportrét
pit77
Registroval sa 21. mája 2013 na modrastrecha.sk. Pridal 101 príspevkov. Okres Trenčín.
  • Už bývam v byte
    okres Bánovce nad Bebravou
 @madyyyyy
a este jedna vec. pokial to ma byt podla predpisov, tak to musi byt nad pracovnou doskou a mimo varneho priestoru. Sporakove vypinace vyrabaju tak mozno tak 3 - 4 vyrobcovia, takze moc nenaspekulujes.

Strasne by ma zaujimalo ako by sa tvarila panicka, ktora vysoli za luxusnu kuchynsku linku a spotrebice miele niekolko tisic eur a ty jej tam namontujes sporakovy vypinac s tlejivkou od ABB, ktory vypada uz 40 rokov rovnako (a najlepsie povrchovy) emoticon Asi by na teba vzala lopatu alebo nieco s vacsim dostrelom ....
19. dec 2013 o 00:13  •  už býva v byte  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
madyyyyy
Registroval sa 3. apríla 2013 na modrastrecha.sk. Pridal 269 príspevkov. Má 2 priateľov. Kozárovce, okres Levice.
fotoportrét
fotoportrét
madyyyyy
Registroval sa 3. apríla 2013 na modrastrecha.sk. Pridal 269 príspevkov. Má 2 priateľov. Kozárovce, okres Levice.
 @pit77 Ja ti tvoju metodu kraice a svorkovnice neberiem..je to tvoj nazor..spor.vyp. stoji 15€ a to nieje polozka pri novom dome.
nevies ako sa dava pohyblivy privod pod omietku?vyvedies s vypinaca kusok chranicky a je to.
mne vzdy staci tych 1,5m privodu aby som dal vypinac mimo varnu dosku.
vypinac nieje schovany...vzdy stolar vyreze pristupovy maly otvor...tam dole v skrinke je to kazdemu jedno.
ale naco to tu rozvadzame...to je moj nazor a to je tvoj emoticon .myslim ze na oboch je nieco.
ako napr. teraz pred par dnami.
tez bol jeden elektrikar, ktory nedal vypinac pre el.kotol, lebo ze istic pre kotol je 1m od kotla.
Servisakovi si mohol fukat praskovy cukor vies kam emoticon ...nezapojil to.
musel som tam ist a domontovat ten vypinac.
19. dec 2013 o 21:27  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
pit77
Registroval sa 21. mája 2013 na modrastrecha.sk. Pridal 101 príspevkov. Okres Trenčín.
  • Už bývam v byte
    okres Bánovce nad Bebravou
fotoportrét
fotoportrét
pit77
Registroval sa 21. mája 2013 na modrastrecha.sk. Pridal 101 príspevkov. Okres Trenčín.
  • Už bývam v byte
    okres Bánovce nad Bebravou
 @madyyyyy servisak moze pytat iba to co je v norme alebo navode. Ak to nezapoji on tak to zapojim ja a o zaruku nepridem, lebo som splnil zakonom a normami predpisane podmienky. Pokial by mal na to iny nazor je tu SOI, Inspekcia prace a hromada sudnych znalcov, ktory mu to vysvetlia (za prislusnu pokutu alebo poplatok). A kazdy servisak si vyskakuje iba do takej vysky akej mu dovolis a do vysky svojho platu.
Ale ak mam pravdu povedat uz dlllllho som nieco taketo nepocul, kazdy servisak sa boji o robotu a ked sa na neho budes stazovat - leti ... skor naopak, zapoja aj to co nie je v poriadku, len aby mali pokoj.

A k tvojmu rieseniu "dierka v srinke a trubka zo steny" pohyblivy privod musi byt odlahceny od tahu a zabezpeceny voci vytrhnutiu ... co v tvojom pripade nie je, a volny pristup zanmena "volny" teda do tej skrinky nic nedas ani hrnce, natoz nejaky suplik. Skor by som mal strach z opalenych kontaktov a blizkosti horlavych materialov. Takze podla mna zle riesenie .... a furt nechapen naco? Skovas to v skrinke, kde sa k tomu nikto nedostane a pojde to vypnut do rozvadzaca, akurat dalsi prechodovy odpor a vyhodenych 25€ (alebo teda 15€ pokial sporakovky montujes zadara emoticon )
29. dec 2013 o 23:18  •  už býva v byte  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
dedo758 (33 r.)
1
Registroval sa 1. augusta 2012 na modrastrecha.sk. Pridal 1783 príspevkov. Má 1 priateľa. Okres Bratislava.
  • Prestavujem dom
    okres Senica
fotoportrét
fotoportrét
dedo758 (33 r.)
1
Registroval sa 1. augusta 2012 na modrastrecha.sk. Pridal 1783 príspevkov. Má 1 priateľa. Okres Bratislava.
  • Prestavujem dom
    okres Senica
 @madyyyy pokiaľ bol istič 1 meter od kotla a kotol bol pripojený na istič či už priamo káblom, alebo cez krabicu, alebo nebodaj len cez zásuvku, je to jedno a servisák by mal vrátiť papiere minimálne pre daný typ kotlov, lebo to bola iba buzerácia, nič viac... lebo, pokiaľ niekto bude to toho kotla šahať, tak jedine on a na servis a uvedenie kotla do prevádzky mu treba aj elektro papiere, tak si ho bude vedieť bezpečne odpojiť hlavne!!! tým ističom... aj ja mám papiere na servis a spúšťanie kotlov do prevádzky (len jedna značka) a zatiaľ som nikam žiaden vypínač nemontoval, maximálne tak zásuvku a na kotol flexi šnúru, lebo tie kotle tak jednoducho byť zapojené môžu...
- ja som na strane pit77-a a k tomu vypínaču pod linkou som sa tiež vyjadril - viem len zo skúseností, keď robím plynovú revíziu a mám sa dostať k, podľa normy teoreticky trvale prístupnému, funkčnému ventilu pod kuchynskou linkou - to je vždy najprv kopec riadov a iného bordelu a niekedy sa k nemu nedostanem vôbecemoticon
30. dec 2013 o 19:03  •  prestavuje dom  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
catscan
44
Registroval sa 14. apríla 2013 na modrastrecha.sk. Pridal 1204 príspevkov. Má 18 priateľov. Okres Nitra.
fotoportrét
fotoportrét
catscan
44
Registroval sa 14. apríla 2013 na modrastrecha.sk. Pridal 1204 príspevkov. Má 18 priateľov. Okres Nitra.
 @pit77 @madyyyyy nie ze by som sa chcel niekoho zastavat, len pre objektivnost by som rad doplnil - sporakovy vypinac sa da zaobstarat v oku lahodiacom prevedeni - http://www.obzor.cz/foto/produkty/sporakovy_spinac_stribr_sv.jpg

A klasika http://m2.aimg.sk/inzercie/ba_img2_3266102653_stroje-a-naradie-meracie-pristroje-sporakovy-vypinac-16a.jpg ma na spodnej strane svorku zabezpecujuca nemoznost vytrhnut pohyblivy privod
8. jan 2014 o 15:39  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
madyyyyy
Registroval sa 3. apríla 2013 na modrastrecha.sk. Pridal 269 príspevkov. Má 2 priateľov. Kozárovce, okres Levice.
fotoportrét
fotoportrét
madyyyyy
Registroval sa 3. apríla 2013 na modrastrecha.sk. Pridal 269 príspevkov. Má 2 priateľov. Kozárovce, okres Levice.
 @catscan Ja tu uz odmietam akekolvek reakcie, lebo sa len rozculim emoticon
Kazdy ma svoju pravdu, ale ja si stojim za svojim.
Ked som si neni niecim isty, tak konzultujem s revizakom a spravim to tak ako povedal...
ved on bude davat posledne slovo a nie ja emoticon
8. jan 2014 o 16:55  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
creator
199
Registroval sa 9. júla 2012 na modrastrecha.sk. Pridal 716 príspevkov. Má 164 priateľov.
fotoportrét
fotoportrét
creator
199
Registroval sa 9. júla 2012 na modrastrecha.sk. Pridal 716 príspevkov. Má 164 priateľov.
 mne sa zda ze ked tu bol manik od siemensu na indukcnu dosku kvoli zapojeniu tak mi povedal ze bez
toho istica/vypinaca co postol @castcan by to ani nezapajal ....to ze vyze z roku pana som tiez riesil
a vo velkosklade na mna pozerali ze co chcem ze toto sa len vyraba nic ine akoze mam ho schovany v linke
tzn ho nevidim takze mi nevadi no keby mal byt vidielny ani ho radsej nedavam a servisaka cakam s bejzbalkou emoticon
8. jan 2014 o 18:00  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
pit77
Registroval sa 21. mája 2013 na modrastrecha.sk. Pridal 101 príspevkov. Okres Trenčín.
  • Už bývam v byte
    okres Bánovce nad Bebravou
fotoportrét
fotoportrét
pit77
Registroval sa 21. mája 2013 na modrastrecha.sk. Pridal 101 príspevkov. Okres Trenčín.
  • Už bývam v byte
    okres Bánovce nad Bebravou
 @catscan ;
poznam oboje a od obzoru mam vsetky vypinace a zasuvky doma. Len by ma zaujimalo ci si ten z obzoru uz aj montoval. Ja zial bohu hej. 2x - prvy a posledny. Zapojit nie je problem ale napchat to naspat do krabice tak aby pasoval ramik .... skoro hodina roboty.
@creator ; @madyyyyy
K umiestneniu sa bavme o konkretnych veciach (nebavim sa o tom ci ho tam treba alebo nie - to sme tu uz prebrali) Na odbornych elektrikarskych forach je toho kopec.

Naviac akurat v utorok som riesil s kolegom revizakom - pred tyzdnom bol pozerat vyhorenu kuchynsku linku. 1 rok po kolaudacii varili a zacal sa im valit husty stiplavy dym spoza linky. Zadymena kuchyna - volali hasicov. Prisli vypli elektriku (v rozvadzaci) a kedze sa za tie skrinky nevedeli dostat a najst zdroj zadymenia tak spravili to co hasici vedia najlepsie - zaliali to vodou. Linka vratane spotrebicov v ...
Riesi to teraz poistovna a sudny znalec od hasicov - zdroj poziaru vypinac ... este nieco?

teraz si to pinka revizak s tym panom co zapajal tie spotrebice. Revizak tvrdi, ze v dobe revizie tam linka nebola a manik co to zapajal zase tvrdi, ze sa to potom malo este raz revidovat.

Moj nazor: Kazdy vypinaci prvok elektroinstalacie ktory nie je "volne" pristupny (je schovany v skrinke, ktora je naviac z horlaveho materialu - tu platia este prisnejsie podmienky) je v rozpore s STN 33 2130
Pokial je ten vypinac pristupny a investor ho tam chce - kludne nemam s tym problem. Pokial ho skovas do skrinky z horlaveho materialu tak s tym problem mam a myslim, ze kazdy revizak ....
A ak na to tu ma niekto iny nazor rad sa necham poucit ....
9. jan 2014 o 10:09  •  už býva v byte  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
radopp
9
Registroval sa 29. októbra 2012 na modrastrecha.sk. Pridal 4849 príspevkov. Má 3 priateľov. Okres Poprad.
  • Staviam dom
fotoportrét
fotoportrét
radopp
9
Registroval sa 29. októbra 2012 na modrastrecha.sk. Pridal 4849 príspevkov. Má 3 priateľov. Okres Poprad.
  • Staviam dom
 Na čo je dobrý samostatný vypínač? Každý elektrospotrebič má vypínač a centrálne sa to vypne pomocou ističov. Ističe pekne na chodbe pokope v kovovej skrinke. Nie tie plastové shity co sa dnes predávajú.
9. jan 2014 o 10:13  •  stavia dom  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
catscan
44
Registroval sa 14. apríla 2013 na modrastrecha.sk. Pridal 1204 príspevkov. Má 18 priateľov. Okres Nitra.
fotoportrét
fotoportrét
catscan
44
Registroval sa 14. apríla 2013 na modrastrecha.sk. Pridal 1204 príspevkov. Má 18 priateľov. Okres Nitra.
 @pit77 Ak mam byt konkretny, instaloval som vypinace od Legrandu, co je tiez narocna skuska na nervovu sustavu. Dolezite je instalovat tento vypinac do hlbokej krabice, napr. KPR68, dokaze to ulahcit pracu. Ono - kde je vola, tam je cesta. Z logickeho hladiska povazujem pouzitie sporakoveho vypinaca (nad pracovnou doskou) vyhodne napr. v pripade ak rodicia nechaju deti (najma tie hyperaktivne) bez dozoru, potom je pohodlnejsie tuknut do vypinaca (najma pre zeny - nechcem ale podcenovat) ako hladat prislusny istic v rozvadzaci. Decka, a to viem z vlastnej skusenosti, maju tendencie skusat rozne veci, ak nikto nie je doma.
9. jan 2014 o 10:23  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
pit77
Registroval sa 21. mája 2013 na modrastrecha.sk. Pridal 101 príspevkov. Okres Trenčín.
  • Už bývam v byte
    okres Bánovce nad Bebravou
fotoportrét
fotoportrét
pit77
Registroval sa 21. mája 2013 na modrastrecha.sk. Pridal 101 príspevkov. Okres Trenčín.
  • Už bývam v byte
    okres Bánovce nad Bebravou
 @catscan presne tak plne suhlasim. Pisal som to uz aj vyssie, pokial si to niekto zela koli detom, alebo ked ide na dovolenku koli bezpecnosti, samozrejme od toho te sporakovky su. Pokial chces aby to peke vypadalo tak je s tym robota, ale da sa.

Davat to za linku ... blbost (A este trubka a kabel z dosky rovno do vypinaca. Aj tak technik ked to zapaja, musi vypnut istic, lebo neverim, ze sa v tom vypinaci bude vrtat pod napatim. Skor hrozi to, ze ked niekto bude vyberat tu varnu dosku a nevypne to, tak to moze vytrhnut z tej tubky a hrozi uraz - na to je pri kazdom pohyblivom privode odlahcenie od tahu)

Pokial to tam zakaznik nechce z nejakeho rozumneho dovodu staci istic, pokial to chce tak jednoznacne na pristupne miesto.
9. jan 2014 o 14:57  •  už býva v byte  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
pety22
Registrovala sa 1. septembra 2013 na modrastrecha.sk. Pridala 200 príspevkov. Má 2 priateľov. Okres Košice.
fotoportrét
fotoportrét
pety22
Registrovala sa 1. septembra 2013 na modrastrecha.sk. Pridala 200 príspevkov. Má 2 priateľov. Okres Košice.
 @tyli ahoj tak ako ste nakoniec pochodili?
23. apr 2014 o 08:42  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
tyli
315
Registrovala sa 30. júna 2008 na modrastrecha.sk. Pridala 804 príspevkov a 4 albumy. Má 89 priateľov.
fotoportrét
fotoportrét
tyli
315
Registrovala sa 30. júna 2008 na modrastrecha.sk. Pridala 804 príspevkov a 4 albumy. Má 89 priateľov.
 @pety22 ahoj, napájali sme na 380V emoticon
29. apr 2014 o 19:22  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
saniiik
Registroval sa 17. mája 2014 na modrastrecha.sk. Pridal 1 príspevok. Okres Bratislava.
fotoportrét
fotoportrét
saniiik
Registroval sa 17. mája 2014 na modrastrecha.sk. Pridal 1 príspevok. Okres Bratislava.
 Ahojte mili priaznivci emoticon Po prestudovani uvedenenych nazorov, postrehov a rad som o cosi mudrejsi ako na pociatku a tak pri vybere spravnej dosky som sa uz zameral na aktualne rozoberane a diskutovane parametre. Co mi vsak nie je jasne je fakt ze sklokeramicka varna doska moze mat vacsi prikon ako indukcna :( 7.5W Sklokeramika a 7.2 Indukcia :(

http://www.bosch-home.com/sk/porovn%C3%A1vanie-produktov.html?ps=PKN645F17,PIB645F17E

Sklokeramiku chcem volit kvoli tomu ze v byte nemam 400V a iba 220 a nechcem nic riskovat a volil som tuto alternativu.

Vyssie porovnavane dosky vsak maju (resp. vyrobca uvadza) rozny prikon avsak rovnake napatie a to 220-240V.
Viete mi teda poradit ktoru z nich si mozem zaobstarat ?

Dakujem pekne za vsetky postrehy
17. máj 2014 o 22:13  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
catscan
44
Registroval sa 14. apríla 2013 na modrastrecha.sk. Pridal 1204 príspevkov. Má 18 priateľov. Okres Nitra.
fotoportrét
fotoportrét
catscan
44
Registroval sa 14. apríla 2013 na modrastrecha.sk. Pridal 1204 príspevkov. Má 18 priateľov. Okres Nitra.
 @saniiik Vyberte tu, ktora vam viac vyhovuje, rozdiel 200W na varnej zone nie je az tak dramaticky. Dolezite je pouzit adekvatny privod a adekvatne istenie.
18. máj 2014 o 00:12  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
zuzkut
Registrovala sa 13. novembra 2007 na mojasvadba.sk. Na modrastrecha.sk pridala 33 príspevkov. Okres Bratislava.
fotoportrét
fotoportrét
zuzkut
Registrovala sa 13. novembra 2007 na mojasvadba.sk. Na modrastrecha.sk pridala 33 príspevkov. Okres Bratislava.
 Dobry vecer, prajem.
Chceli by sme kupit indukcnu platnu s tromi varnymi zonami a tymito parametrami:
Napätie: 220-240V
Elektrický prúd: 2x16A alebo 1x32A
Príkon: 5100W
Kedze sa v tom absolutne vobec nevyzname a na tejto hodine fyziky sme s manzelom urcite chybali, prosim Vas o radu...
Je mozne to zapojit v byte, kde nie je zavedene nic specialne?
Pripadne, ak by sme prerabali komplet elektrinu, dalo by sa to potom nejako zapojit?
Vdaka moc a pekny veceremoticon
(Prepacte, ze sa vobec neviem vyjadrit odborne, co myslim, snad mi rozumiete... Radsej sa strapnim tu pred Vami ako pred nejakym elektrikarom, ktory mi potom bude robit cely bytemoticon
10. nov 2014 o 19:29  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
dedo758 (33 r.)
1
Registroval sa 1. augusta 2012 na modrastrecha.sk. Pridal 1783 príspevkov. Má 1 priateľa. Okres Bratislava.
  • Prestavujem dom
    okres Senica
fotoportrét
fotoportrét
dedo758 (33 r.)
1
Registroval sa 1. augusta 2012 na modrastrecha.sk. Pridal 1783 príspevkov. Má 1 priateľa. Okres Bratislava.
  • Prestavujem dom
    okres Senica
 Musíte vedieť, aký mate hlavný istič pred elektromerom. Pokiaľ má aspoň tých 32A, teoreticky bude možné platňu pripojiť. Je istič/elektromer trojfázový, alebo len jednofázový? Pokiaľ nemá istič tých 32A a požiadali by ste "energetikov" o navýšenie hodnoty ističa, energetici vás požiadajú o revíznu správu od rozvodov v byte, kde už bude zohľadnený aj nový prívodný kábel k indukčnej platni.
10. nov 2014 o 19:56  •  prestavuje dom  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
madyyyyy
Registroval sa 3. apríla 2013 na modrastrecha.sk. Pridal 269 príspevkov. Má 2 priateľov. Kozárovce, okres Levice.
fotoportrét
fotoportrét
madyyyyy
Registroval sa 3. apríla 2013 na modrastrecha.sk. Pridal 269 príspevkov. Má 2 priateľov. Kozárovce, okres Levice.
 @dedo758 dobre si to napisal, ale podla mna to stale nepochopi...
@zuzkut 32A istic tam na 99% nemate,
Ak chces taku silnu platnu treba do bytu priviest 3Fazy od hlavnej stupacky co je na chodbe.
potom minimalne jeden novy kabel do kuchyne.
to znamena vymenit komplet instalaciu v celom byte...lebo ked bordel tak poriadny emoticon
10. nov 2014 o 21:33  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Choď na stranu:   Zruš