Menu Forum

Musí byť istič k vývodu 380V v kuchyni?

7. mar 2016  • 
 Pridaj príspevok
fotoportrét
fotoportrét
volt
Registroval sa 2. júna 2014 na modrastrecha.sk. Pridal 150 príspevkov. Sliač, okres Zvolen.
  • Už bývam v dome
fotoportrét
fotoportrét
volt
Registroval sa 2. júna 2014 na modrastrecha.sk. Pridal 148 príspevkov. Sliač, okres Zvolen.
  • Už bývam v dome
 @madyyyyy ...a basta! Správne...
10. nov 2014 o 22:34  •  už býva v dome  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
romi29
Registroval sa 28. júla 2014 na modrastrecha.sk. Pridal 259 príspevkov. Má 1 priateľa. Okres Bratislava.
fotoportrét
fotoportrét
romi29
Registroval sa 28. júla 2014 na modrastrecha.sk. Pridal 259 príspevkov. Má 1 priateľa. Okres Bratislava.
 @dedo758
@madyyyy
@volt
@zuzkut
Len maly detail. Distribucia bude pytat reviznu spravu len na pripojku, nie na celu instalaciu v byte.
Takze v krajnom pripade by stacilo urobit novy privod a natiahnut kabel k doske. Ale ja osobne som zastanca kompletnej rekonstrukcie ako napisal @madyyyy
10. nov 2014 o 23:02  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
tortna
Registroval sa 31. júla 2014 na modrastrecha.sk. Pridal 11 príspevkov. Okres Banská Bystrica.
fotoportrét
fotoportrét
tortna
Registroval sa 31. júla 2014 na modrastrecha.sk. Pridal 11 príspevkov. Okres Banská Bystrica.
 indučná varná doska je na 2 fázy (400 V), treťou sa dá pripojiť el rúra. Kábel z ističa v rozvádzači sa ukončí vo vypínači pri doske (môže byť aj schovaný), z vypínača idú dve fázy + PE + N na dosku a jedna fáza + PE + N na rúru. Vypínač vypína dosku spolu s rúrou od elektriny.
11. nov 2014 o 14:45  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
filipe1
41
Registroval sa 25. januára 2014 na modrastrecha.sk. Pridal 645 príspevkov. Má 20 priateľov. Okres Šaľa.
  • Staviam dom
    okres Šaľa
fotoportrét
fotoportrét
filipe1
41
Registroval sa 25. januára 2014 na modrastrecha.sk. Pridal 645 príspevkov. Má 20 priateľov. Okres Šaľa.
  • Staviam dom
    okres Šaľa
 @madyyyyy
@zuzkut
@dedo758 nech si skusi pozriet varnu dosku z nizsim vykonom ktora je na 220V alebo nech si to da prerobit ako radite. Konecne je to normalna odpoved.
11. nov 2014 o 15:18  •  stavia dom  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
zuzkut
Registrovala sa 13. novembra 2007 na mojasvadba.sk. Na modrastrecha.sk pridala 33 príspevkov. Okres Bratislava.
fotoportrét
fotoportrét
zuzkut
Registrovala sa 13. novembra 2007 na mojasvadba.sk. Na modrastrecha.sk pridala 33 príspevkov. Okres Bratislava.
 @dedo758
@madyyyyy
@volt
@romi29
@tortna
@filipe1
Velmi pekne dakujem za rady - pochopila somemoticon Kedze budeme v niektorych miestnostiach prirabat zastrcky, prerabat svetlo a aj tu skrinku poistkovu musime menit (lebo je to taka stara cierna podivna), tak to uz spravime cele. Vdaka moc, uz nebudem za blbu pred elektrikarom a vypytam si, co trebaemoticon
Pekny den,
z
11. nov 2014 o 16:03  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
volt
Registroval sa 2. júna 2014 na modrastrecha.sk. Pridal 150 príspevkov. Sliač, okres Zvolen.
  • Už bývam v dome
fotoportrét
fotoportrét
volt
Registroval sa 2. júna 2014 na modrastrecha.sk. Pridal 148 príspevkov. Sliač, okres Zvolen.
  • Už bývam v dome
 @romi29 Predpokladám, že nová prípojka od hl.ističa už bude 3 žilová a musel by ju zapojiť v TN-C. Potom by musel uzemniť bod rozdelenia v RD, aby mohol pripojiť kábel na dosku (5x2,5) v TN-S, alebo to zapojiť všetko v TN-C, čo sa mi zdá škoda. Podľa mňa, ak robím novú prípojku k varnej doske, už by som prerobil pri tej robote inštaláciu v kuchyni, ktorá je v bytoch nepostačujúca na terajšie spotrebiče, popri tom sa robí aj jadro (kúpelňa, WC), predsieň a to je v podstate najväčšia položka z celkovej rekonštrukcie celého bytu. Samozrejme, dá sa aj tak, ako si spomínal, ale rekonštrukcia celého bytu ich skôr, či neskôr aj tak čaká a tak je to škoda nevyužiť pri jednom rozbíjaní bytu...
11. nov 2014 o 17:41  •  už býva v dome  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
volt
Registroval sa 2. júna 2014 na modrastrecha.sk. Pridal 150 príspevkov. Sliač, okres Zvolen.
  • Už bývam v dome
fotoportrét
fotoportrét
volt
Registroval sa 2. júna 2014 na modrastrecha.sk. Pridal 148 príspevkov. Sliač, okres Zvolen.
  • Už bývam v dome
 @zuzkut V každom prípade, kým začneš prerábať, zisti si, či Ti trojfázovú prípojku povolia. Niekedy povolia v bytovom dome prvému, druhému, možno tretiemu, štvrtému a ďaľším nepovolia. Aby si zbytočne nerobila prípojku.
11. nov 2014 o 17:49  •  už býva v dome  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
romi29
Registroval sa 28. júla 2014 na modrastrecha.sk. Pridal 259 príspevkov. Má 1 priateľa. Okres Bratislava.
fotoportrét
fotoportrét
romi29
Registroval sa 28. júla 2014 na modrastrecha.sk. Pridal 259 príspevkov. Má 1 priateľa. Okres Bratislava.
 @volt
ale ved som napisal, ze ja osobne som za kompletnu vymenu rozvodov emoticon
11. nov 2014 o 18:45  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
romi29
Registroval sa 28. júla 2014 na modrastrecha.sk. Pridal 259 príspevkov. Má 1 priateľa. Okres Bratislava.
fotoportrét
fotoportrét
romi29
Registroval sa 28. júla 2014 na modrastrecha.sk. Pridal 259 príspevkov. Má 1 priateľa. Okres Bratislava.
 @tortna
osobne som sa uz stretol s doskami, ktore sa pripajaju trojfazovo, pretoze ich prikon bol viac ako 2x16A. Co ak si zakaznik k takej doske este kupi ruru s prikonom 3,5kW ? Cize s takou kabelazou by som bol opatrny.
11. nov 2014 o 18:49  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
tortna
Registroval sa 31. júla 2014 na modrastrecha.sk. Pridal 11 príspevkov. Okres Banská Bystrica.
fotoportrét
fotoportrét
tortna
Registroval sa 31. júla 2014 na modrastrecha.sk. Pridal 11 príspevkov. Okres Banská Bystrica.
 @romi29 áno, môže to byť aj inak, napísal som najpravdepodobnejšie riešenie. Predpokladá sa väčšinou, že k dispozícii je pri doske aj el rúra. samozrejme môže sa to riešiť aj separátne doska - rúra. Každopádne pevne pripojený spotrebič musí byť bezpečne odpojiteľný od napájania. a ak sa to nerieši zásuvkou, musí byť vypínač.
teda môže bať napr doska cez vypínač a rúra cez zásuvku.
12. nov 2014 o 14:16  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
projektant_elektro (29 r.)
Registroval sa 14. októbra 2014 na modrastrecha.sk. Pridal 29 príspevkov. Bratislava, okres Bratislava.
  • Už bývam v dome
    okres Bánovce nad Bebravou
fotoportrét
fotoportrét
projektant_elektro (29 r.)
Registroval sa 14. októbra 2014 na modrastrecha.sk. Pridal 29 príspevkov. Bratislava, okres Bratislava.
  • Už bývam v dome
    okres Bánovce nad Bebravou
 @duzu čo??? emoticon pripojenie varnu dosku zo združeného napätia 380 V na 1 fázové je neprípustné !!!! Je to kompletná desymetrizácia čo spôsoby 100 % prudovu nesymetriu v sieti ! A nieje možne matematický sčítať fázory napätia trojfázovej sustavy do jednofázovej (matematicky ani fyzikálne ) ! Ono sa to napojiť aj da ale sa musí prerobiť vnútorne zapojenie , pri ktorom sa stráca záruka. A to neodporučam robiť. emoticon emoticon emoticon
14. nov 2014 o 08:47  •  už býva v dome  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
duzu
Registroval sa 16. decembra 2011 na modrastrecha.sk. Pridal 3414 príspevkov. Okres Brezno.
fotoportrét
fotoportrét
duzu
Registroval sa 16. decembra 2011 na modrastrecha.sk. Pridal 3412 príspevkov. Okres Brezno.
 @projektant_elektro čo si ty vlastne študoval?všetke el. spotrebiče ktoré existujú sú plne funkčné na pripojenie na jednu fázu. čo je pojem fázor napätia?fázový posun v trojfázovej sústave? názov "fázor" v elektrotechnike neexistuje, vôbec neviem čo si tým chcel povedať. veta " nie je možné matematicky sčítať fázory napätia trojfázovej sustavy do jednofázovej (matematicky ani fyzikálne)" ,je nezmysel, čo vlastne chceš sčítať?výkon, napätie,prúd?žeby niekto vymyslel nový ohmov zákon?
14. nov 2014 o 15:46  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
kriloter
1
Registroval sa 24. júna 2011 na modrastrecha.sk. Pridal 1807 príspevkov. Má 2 priateľov. Okres Bratislava.
fotoportrét
fotoportrét
kriloter
1
Registroval sa 24. júna 2011 na modrastrecha.sk. Pridal 1807 príspevkov. Má 2 priateľov. Okres Bratislava.
 @projektant_elektro doska nie je tocivy stroj, ide pripojit aj na jednu fazu, akurat je problem samozrejme s vysokym prudom. Tusim sa vacsina dosiek pripaja na fazy dve, nie tri. Aka desymetrizacia? Ake scitavanie napati? Co to projektujes vlastne?
14. nov 2014 o 17:14  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
catscan
44
Registroval sa 14. apríla 2013 na modrastrecha.sk. Pridal 1226 príspevkov. Má 18 priateľov. Okres Nitra.
fotoportrét
fotoportrét
catscan
44
Registroval sa 14. apríla 2013 na modrastrecha.sk. Pridal 1220 príspevkov. Má 18 priateľov. Okres Nitra.
 emoticon emoticon emoticon paci sa mi, ako podaktori jedinci po prestudovani "elektroinstalace v dome a na chalupe" nadobudaju dojem, ze su top v triede, ale OK, aspon to myslia dobre. Potom je tu este nadtrieda projektantov, ako ajhla tento o tri prispevky vyssie, od ktoreho som tu zatial normalny prispevok necital, sama voda...Nic v zlom, kazda rada je dobra, ale nerobme tu prosim z jednoduchych veci jadrovu fyziku a nestrasme zbytocne ludi.
Krasny vikend vsetkym
14. nov 2014 o 21:03  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
kriloter
1
Registroval sa 24. júna 2011 na modrastrecha.sk. Pridal 1807 príspevkov. Má 2 priateľov. Okres Bratislava.
fotoportrét
fotoportrét
kriloter
1
Registroval sa 24. júna 2011 na modrastrecha.sk. Pridal 1807 príspevkov. Má 2 priateľov. Okres Bratislava.
 @duzu fazor v elektrotechnike neexistuje?
14. nov 2014 o 22:07  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
kriloter
1
Registroval sa 24. júna 2011 na modrastrecha.sk. Pridal 1807 príspevkov. Má 2 priateľov. Okres Bratislava.
fotoportrét
fotoportrét
kriloter
1
Registroval sa 24. júna 2011 na modrastrecha.sk. Pridal 1807 príspevkov. Má 2 priateľov. Okres Bratislava.
 @duzu vsetky elektrospotrebice ktore existuju su plne funkcne na pripojenie na jednu fazu?
14. nov 2014 o 22:09  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
kriloter
1
Registroval sa 24. júna 2011 na modrastrecha.sk. Pridal 1807 príspevkov. Má 2 priateľov. Okres Bratislava.
fotoportrét
fotoportrét
kriloter
1
Registroval sa 24. júna 2011 na modrastrecha.sk. Pridal 1807 príspevkov. Má 2 priateľov. Okres Bratislava.
 @duzu vektorovy sucet napati v 3f sustave je 0 , aj prudov
14. nov 2014 o 22:13  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
duzu
Registroval sa 16. decembra 2011 na modrastrecha.sk. Pridal 3414 príspevkov. Okres Brezno.
fotoportrét
fotoportrét
duzu
Registroval sa 16. decembra 2011 na modrastrecha.sk. Pridal 3412 príspevkov. Okres Brezno.
 @kriloter nachytal si ma na slovíčkach, nie je správne časový priebeh napätia?okrem točivého stroja 3-fázového všetke, to že je súčet v 3F rovný nule nemá nič spoločné s funkciou indukčného sporáka,pri ňom je dôležitý výkon a ten je pri konštantnom napätí závislý na veľkosti prúdu, to je problém v bytoch na 7kW potrebuješ min 32A istič, v rodinnom dome ktorý môže mať hl. istič 35A nie je problém pripojiť ho i na jednu fázu, no lepšie je sieť zaťažiť rovnomerne na 3 fázy, ja mám doma na jednu fázu rúru a na 2 sporák, žeby sa indukcia zapojovala na 3 fázy do trojuholníka neviem, to je výhoda len pre väčší 3-fázový motor, pri združenom napätí je potrebný menší prúd, ako súčet prúdov v jednej fáze pri zapojení do hviezdy, aký ďalší spotrebič potrebuje 3fázy netuším?
14. nov 2014 o 23:20  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
projektant_elektro (29 r.)
Registroval sa 14. októbra 2014 na modrastrecha.sk. Pridal 29 príspevkov. Bratislava, okres Bratislava.
  • Už bývam v dome
    okres Bánovce nad Bebravou
fotoportrét
fotoportrét
projektant_elektro (29 r.)
Registroval sa 14. októbra 2014 na modrastrecha.sk. Pridal 29 príspevkov. Bratislava, okres Bratislava.
  • Už bývam v dome
    okres Bánovce nad Bebravou
 Duzu nepis uz nikdy nikomu nic a ani nic nikomw prosim nerad lebo to pojem o elektrotechnike ani nemas a ak mas problem mozme si to osobne vysvetlit pod dozorom vysokoskolskych pedagogov ak chces. A myslel som si ze to je seriozne forum ale vzdy sa najdu dementi ktory rovia veci nespravne a radia uplne blbosti aby si urobili reklamu...sklamal som sa a odchadzam z foraemoticon a je smutne ze ludia pocuvaju a nechavaju si radit od osob ktory napise ze je revizny technik atd.zo ja som rovno prezident ale nechajme to uz tak ale duzu 98% tvojich rad su uplne nezmyselnosti ktore dokonca ohrozuju zivot cloveka daj si nazom v zivote pozor !
15. nov 2014 o 09:55  •  už býva v dome  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
jano2007
23
Registroval sa 2. mája 2010 na modrastrecha.sk. Pridal 834 príspevkov, 4 albumy a 1 inzerát. Má 6 priateľov.
fotoportrét
fotoportrét
jano2007
23
Registroval sa 2. mája 2010 na modrastrecha.sk. Pridal 834 príspevkov, 4 albumy a 1 inzerát. Má 6 priateľov.
 Duzu citujem ťa "lepšie je sieť zaťažiť rovnomerne na 3 fázy, ja mám doma na jednu fázu rúru a na 2 sporák"

takze toto zapojenie je podla teba rovnomerne? si expert vazne, a na tretej mas asi zapojene 3 bodovky v kuchyni či?
15. nov 2014 o 12:13  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
jamk1
57
Registroval sa 22. februára 2011 na modrastrecha.sk. Pridal 1608 príspevkov, 67 albumov a 5 inzerátov. Má 17 priateľov.
fotoportrét
fotoportrét
jamk1
57
Registroval sa 22. februára 2011 na modrastrecha.sk. Pridal 1608 príspevkov, 67 albumov a 5 inzerátov. Má 17 priateľov.
 @jano2007 Ja som to pochopil tak, že na 1 fázu ma zapojenú rúru a na druhú a tretiu fázu sporák. Teda dve a dve ohrievacie platne na jednu fázu. Ak by to tak mal zapojené, tak je to podľa mňa rovnomerne.
15. nov 2014 o 12:29  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
duzu
Registroval sa 16. decembra 2011 na modrastrecha.sk. Pridal 3414 príspevkov. Okres Brezno.
fotoportrét
fotoportrét
duzu
Registroval sa 16. decembra 2011 na modrastrecha.sk. Pridal 3412 príspevkov. Okres Brezno.
 @jano2007 tebe má sporák koľko zon? mne 2 a +1 je koľko?
@jamk1 aspoň jeden čo vie počítať
15. nov 2014 o 18:28  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
duzu
Registroval sa 16. decembra 2011 na modrastrecha.sk. Pridal 3414 príspevkov. Okres Brezno.
fotoportrét
fotoportrét
duzu
Registroval sa 16. decembra 2011 na modrastrecha.sk. Pridal 3412 príspevkov. Okres Brezno.
 @projektant_elektro ty si zmeň nick projektant ničoho čo si to vlastne študoval?
pripojenie varnu dosku zo združeného napätia 380 V na 1 fázové je neprípustné !!!! to sa akože nedajú rozdeliť?ved to nezapojíš do trojuholníka 3 fázy, ale do hviezdy,každý okruh na jednu fázu
15. nov 2014 o 18:41  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
praoteccech
3
Registroval sa 9. novembra 2014 na modrastrecha.sk. Pridal 1041 príspevkov. Má 1 priateľa.
fotoportrét
fotoportrét
praoteccech
3
Registroval sa 9. novembra 2014 na modrastrecha.sk. Pridal 1041 príspevkov. Má 1 priateľa.
 Ahoj. Varné desky jsou rozděleny do čtyř zón. Každá varná deska je z výroby zapojena tak, že jsou pevně paralelně propojeny dvě zóny ( plotýnky ). Čili pro napájení je potřeba přivést k desce 2 různé fáze a vodič PE a N. Zde stačí jištění 16A jističem. Kde není třífázový proud, je možnost obě dvojice opět propojit paralelně ( čili už budou všechny 4 varné zóny paralelně zapojené ) a pak k napájení stačí pouze jedna fáze + PE + N ale už bude potřeba jistič 32 A a vodiče min. Cu 3 x 4mm. Toto řešení je ale totální nouzovka, protože to bude přesahovat možnosti jednofázové domovní přípojky. Klasické a typické zapojení je, že se k desce přivede třífázový kabel, na 2 fáze se zapojí varná deska a na třetí fázi el. trouba. Pak stačí kabel Cu 5 x 2,5mm a jistič 3 x 16 A.
16. nov 2014 o 10:20  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
johnyfly1
Registroval sa 2. júna 2014 na modrastrecha.sk. Pridal 292 príspevkov. Má 3 priateľov. Okres Kysucké Nové Mesto.
  • Už bývam v byte
fotoportrét
fotoportrét
johnyfly1
Registroval sa 2. júna 2014 na modrastrecha.sk. Pridal 292 príspevkov. Má 3 priateľov. Okres Kysucké Nové Mesto.
  • Už bývam v byte
 @praoteccech ked sa na Cu 5x2.5mm kabel a na istic 3x16A zapoji ta indukcia na dve fazy a na tretiu rura, ostava tam este nejaka rezerva? napriklad na umyvacku emoticon
24. okt 2015 o 12:42  •  už býva v byte  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
duzu
Registroval sa 16. decembra 2011 na modrastrecha.sk. Pridal 3414 príspevkov. Okres Brezno.
fotoportrét
fotoportrét
duzu
Registroval sa 16. decembra 2011 na modrastrecha.sk. Pridal 3412 príspevkov. Okres Brezno.
 @johnyfly1 no niekedy v 9 triede sa účí Ohmov zákon P=U.I 230.48=11040
takže na to môžeš pripojiť 11 kW
24. okt 2015 o 17:37  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
johnyfly1
Registroval sa 2. júna 2014 na modrastrecha.sk. Pridal 292 príspevkov. Má 3 priateľov. Okres Kysucké Nové Mesto.
  • Už bývam v byte
fotoportrét
fotoportrét
johnyfly1
Registroval sa 2. júna 2014 na modrastrecha.sk. Pridal 292 príspevkov. Má 3 priateľov. Okres Kysucké Nové Mesto.
  • Už bývam v byte
 no mozno pokial by bolo zatazenie rozlozene rovnomerne mozno hej ale mne sa jedna skor o to ze dve fazy potrebujem na indukciu 7,4kw...a na zvysnu fazu by som chcel ruru 3,3kw a umyvacku 2,4kw...coz si myslim ze na tu jednu fazu je toho privela emoticon zial kable tahali predchadzajuci majitelia a lamem si hlavu ako to zapojit aby to bolo spravene, len najhorsie je ze dotiahnut dalsi kabel je uz nerealne emoticon alebo niekto nejake napady?
24. okt 2015 o 18:50  •  už býva v byte  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
mgx
3
Registroval sa 19. októbra 2010 na modrastrecha.sk. Pridal 747 príspevkov. Má 4 priateľov.
  • Prestavujem dom
    Kuchyna, okres Malacky
fotoportrét
fotoportrét
mgx
3
Registroval sa 19. októbra 2010 na modrastrecha.sk. Pridal 746 príspevkov. Má 4 priateľov.
  • Prestavujem dom
    Kuchyna, okres Malacky
 jednoducho - zapoj ruru (3.3kw) a umyvacku (2.4kw) na 1 fazu a vysvetli zene a isticu, ze naraz sa moze pouzivat len 1 spotrebic, tzn bud rura alebo umyvacka. Neviem ako casto pecies, ale myslim ze by to mohlo byt akceptovane
24. okt 2015 o 23:09  •  prestavuje dom  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
praoteccech
3
Registroval sa 9. novembra 2014 na modrastrecha.sk. Pridal 1041 príspevkov. Má 1 priateľa.
fotoportrét
fotoportrét
praoteccech
3
Registroval sa 9. novembra 2014 na modrastrecha.sk. Pridal 1041 príspevkov. Má 1 priateľa.
 @johnyfly1 Ahoj. Bohužel, nic světoborného nejde vymyslet. Jednak podle normy má mít trouba svůj vlastní jistič a myčka také svůj. Z toho vyplývá, že by k jednomu spotřebiči ( z těch dvou ) měl vést kabel od samostatného jističe z rozvodnice. Pokud to nelze realizovat, tak je potřeba si pohlídat střídavé zapínání těchto dvou spotřebičů ( viz mgx ), nebo pouze pro myčku natáhnout prodlužovačku z nějaké blízké zásuvky. Tam si ale opět budete muset pohlídat, aby na tuto větev nebylo v provozu více spotřebičů s celkovým výkonem přesahujícím hodnotu danou jističem.
PS Já jsem v tom předchozím příspěvku psal jistič 3 x 16 A, ale měl jsem na mysli 3 ks jističů po 16 A. Kdyby se tam instaloval třífázový jistič, tak při poruše na jedné fázi by to odstavilo všechno, co by bylo napojeno na těch třech fázích.
PPS. Možná by se mohla myčka napojit i na některou fázi indukce, kde se budou méně využívat některé plotýnky. Málokdy všechno jede současně. Navíc je dosti pravděpodobné, že se myčka zapíná až po přípravě oběda a jeho konzumaci. Čili pravděpodobnost současného zapnutí myčky a indukce je menší, jak současné zapnutí myčky a trouby, ve které bude manželka péct buchty. emoticon
25. okt 2015 o 01:06  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
sysell
19
Registroval sa 22. júna 2014 na modrastrecha.sk. Pridal 2947 príspevkov. Má 5 priateľov. Okres Martin.
fotoportrét
fotoportrét
sysell
19
Registroval sa 22. júna 2014 na modrastrecha.sk. Pridal 2940 príspevkov. Má 5 priateľov. Okres Martin.
 @duzu ja som do 9 nechodil ale to mi ako ohmov nepripada (u=r*i)
25. okt 2015 o 07:46  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Choď na stranu:   Zruš