Ako zapojit spotrebice v kuchyni na 3 x 16A?

V kuchyni mame dotiahnutu elektriku tak ze su tam tri 16 A istice. Chceli by sme tam zapojit indukcnu dosku, ruru, umyvacku a chaldnicku, pripadne obcasne nejaky mensi spotrebic (mixer, konvica...) Viem ze indukcna doska a rura budu musiet ist kazda na jeden istic. Je to mozne nejako zapojit? Dakujem.
Odpovedať
Nepíšeš, či 3 16A istiže sú akože jeden trojistič, teda trojfázový prívod, alebo či tri samostatné jednofázové káble. Ak trojfáza: Zapojil by som indukčnú dosku na dve fázy a na tretiu fázu rúru. Tak to mám ja. Dnes už tie indukčné dosky sa dajú zapojiť od jednej do troch fáz ľubovoľne, teda aspoň väčšina. Chladnička žere okolo 350W, takže to by som neriešil. Ešte mikrovlnka žere dosť veľa. A občasné spotrebiče ako mixer a pod. sú v pohode. Veľa žere ešte kanvica a hriankovač/wafľovač, proste všetko, čo generuje teplo. Ak tri jednofázy 1. Indukčná 2. Rúra 3. Mikrovlnka s chladničkou K tomu na občasné spotrebiče zásuvky môžeš ku každému ističu zo dve.
Odpovedať
na dnešnú plne elektrifikovanú a intenzívne používanú kuchyňu je 3x16A nedostatočných. Pošlem ti tam gazdovať moju a nebudeš stačiť nahadzovať ističe. Ak tam iba občas ohreješ pizzu tak fajn, tú mikrovlnku si môžeš dať aj do spálne, nepotrebuješ kuchyňu. Nedá sa to rozumne rozfázovať, ak na vstupe nemáš aspoň 3x25A istič. Dá sa iba dávať pozor, aby si nezapínal súčasne naraz na jednej fáze veľké odbery - a to je otrava. A elektroTeslu už nenabiješ vôbec, lebo nebudeš týždeň jesť :-D
Odpovedať
Ak je to myslené ako 3 fázový istič a ide z neho kábel 5x2,5, tak používanie viacerých tepelných spotrebičov naraz ti odpáli nulák, a ak budeš mať odpálený nulák, tak ti spotrebiče pôjdu do skratu, čo vedie k ich znehodnoteniu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?