Osvetlenie v kuchyni

Ahojte, Chcem sa spýtať na názor ohľadom osvetlenia v kuchyni. Pridávam foto ako bude kuchyňa vyzerať. Návrh máme svetlo nad ostrovčekov a nad pracovnou časťou kuchyne. A potrebujem vedieť názor, najlepšie z praxe ci je potrebne dat ešte svetlo nad rúru, a veľké skrine. Bojím sa že tam bude večer moc veľká tma na to aby som videl do skriniek.
Odpovedať
Vsetko mas bodove. Zalezi,ci chces teple alebo studene svetlo. Aku svietivost das tie bodovky. Ja osobne by som nad linku svetla nedaval. Radsej podsvietenie pod skrinky, aby mi pracovnu dosku osvetlovalo ako celok. A svetla by som dal medzi ostrovcek a kuchynsku linku do L s tym ze sa dokazu naklapat na jednu ci druhu stranu. A keby bola moznost rozdelil by som ich do dvoch vypinacov
Odpovedať
Led pásik pod vrchné skrinky to bez pochýb a keď chceš mať nad ostrovčekom osvetlenie, tak ešte by som pridal aj tam pri drez, nech je aj medzi linkou a ostrovčekom svetlo, nech máš aj takú aj onakú možnosť.
Odpovedať
@matespo Presne takto máme v pláne riešiť kuch. linku. Nad drezom máš okno? Tiež už rozmýšľam nad osvetlením, zvlášť, keď nad drezom máme pevné panoramatické okno a žiadne skrinky, avšak parapeta bude vo výške cca 160-170cm. Nad drezom potrebujem svetlo, tak dumám ako to vyriešiť.. Ja osobne by som bodové svetlá rozmiestnila od jedného kraja linky po druhý v nejakých rozumných odstupoch a led pásik pod horné skrinky. A ledky naklápacie ako píše @brano17 Môžem sa spýtať, aký rozmer má ostrovček? 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj. Horne a dolne svetla v obyvacke nie su nejak moc blizko steny? Kde presne bude stol je spravne vypocitane?
Odpovedať
Profilova fotka
.
Odpovedať
@brano17 podsvietenie skriniek bude. Svetla nad ostrovčekom a nad linkou sa zapinaju samostatne. @pukatchka áno, nad drezom je okno, parapet vo výške cca 100cm. Nad pracovnou doskou mame 3 vývody na svetlá pri okno, tam kde sú horné skrinky bude LED pas a tiež bude LED pas aj zo spodu linky ako bude sokel aj na ostrovčeku. Ostrovček ma dĺžku 2 metre, šírku 95cm. @lenkito10 tie bodovky v obývačke sú návrh od dizajnéra, mne sa aj tak zdá ze ich je príliš veľa. Toto som si nechal na neskor podľa toho ako sa nám bude páčiť. Myslíš jedálenský stôl? Ten sme dali na stred okna. Ďakujem za návrh, zajtra nám začnú robiť omietky takže ešte máme šancu doplniť kábel.. Medzi ostrovček a linku pravdepodobne dáme ešte tri bodovky a nad ostrovček niečo nenápadne vysiace.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?