Milí Strecháči,
mnohí z vás si v hlavičke stránky určite všimli novinku. Len pred pár dňami vznikol Magazín, v ktorom nájdete články na všetky témy, ktoré sa na našej/vašej Modrej streche riešia. Ak ste v ňom ešte nezačali "listovať", určite tak urobte: http://www.modrastrecha.sk/magazine/ 🙂
Ako poďakovanie za všetky krásne inšpirácie vo Fotoblogoch či rady, o ktoré sa delíte v našom Fóre, sme sa vám rozhodli priniesť aj skvelú súťaž!
Zapojte sa a vyhrajte robotický vysávač s mopom iRobot Roomba Combo v hodnote 269 EUR!
Súťažná otázka je jednoduchá: Prezraďte nám, aké témy článkov by ste uvítali v našom novom Magazíne?
Riešite aktuálne témy o stavbe, kúpe či rekonštrukcii? Hľadáte inšpirácie pre zariadenie interiéru a možnosti, ako vo svojej domácnosti ušetriť? Zaujímajú vás tipy na chutné recepty, rozhovory s odborníkmi či návody na výrobu vychytávok do domácnosti? Napíšte nám priamo v tejto diskusii. Radi vám prinesieme články, ktoré poradia i inšpirujú.
Píšte a vyhrajte. Jeden z vás získa robotický vysávač s mopom iRobot Roomba Combo v hodnote 269 EUR, ktorý nám do súťaže venovalo Planeo Elektro.
Ďakujeme všetkým, ktorí tvoria Modrú strechu. Nesmierne si vážime, že sa s nami delíte o svoje sny o bývaní a budujete takú úžasnú komunitu. S Modrou strechou je radosť bývať!
Aké sú podmienky súťaže?
1. Do súťažného Fóra s názvom "Súťaž: Vyhraj robotický vysávač s mopom iRobot Roomba v hodnote 269 EUR!" napíšte komentár, v ktorom odpoviete na otázku: Aké články, témy či rozhovory by ste si chceli prečítať v novom Magazíne na Modrej streche?
2. Vaše tipy môžete zverejňovať od 12.5. do 19.5. 2022
3. Každý sa do súťaže môže zapojiť iba raz. Pozor, vytváranie duplicitných účtov za účelom zapojenia sa do súťaže nie je povolené! Takýto súťažiaci bude vylúčený.
4. Zo súťažiacich, ktorí odpovedali na otázku, náhodne vyžrebujeme jedného výhercu, ktorému zašleme cenu.
5. V súťažnom Fóre s názvom "Súťaž: Vyhraj robotický vysávač s mopom iRobot Roomba v hodnote 269 EUR!" zverejníme do 7 dní od ukončenia súťaže login (používateľské meno) výhercu a budeme ho kontaktovať prostredníctvom internej pošty.
6. Cenu výhercovi zašle prevádzkovateľ portálu Modrá strecha.
7. Organizátorom súťaže je Modrastrecha.sk v spolupráci s Planeo Elektro.
Keďže nás čaká výstavba rodinného domu tak niečo technické ako fotovoltaika, slnečné kolektory. Taktiež stropné chladenie a kúrenie, rekuperacia, tepelné čerpadlo. Prípadne čo sa oplatí čo nie a podobne.
Momentálne riešime úpravu záhrady. Je to kopcovitý terén, treba prekonať, aj sceliť výškové rozdiely. Privítala by som články s témou záhradné schody, záhradné terasy, chodníky. Všeobecne o úprave terénu. Ďakujem☺.
Mňa momentálne zaujíma všetko okolo stavby rodinného domu, ale rada si prečítam aj o rekonštrukciách, hlavne nejakých historických domov.
Napr. nejaký prehľad ohľadom podláh, aké typy existujú (laminát, kompozit, drevo...) A aké sú výhody/nevýhody.
Technické veci, ako čerpadlá, kúrenie, a pod.
A určite za mňa, keď sa ide stavať nový dom, ako začať, kde začať a pod.
Určite typy návrhov záhrady a muž by sa potešil technickým veciam a radám pri výstavbe domu svojpomocne, kde sa dá ušetriť, čo sa tyk kúrenia, tepel ych čerpadiel, solárnych panelov...
Zdravím, asi viac veci o prestavbe záhrady. Keďze je to pre nás momentálne aktuálna téma. Možno aj od nejakého záhradného architekta. Tipy, triky alebo naopak načo si dať pozor.
Ja by som uvítala niečo také,ako recyklovať niečo,čo je už staré a vyhodené.Pretože veľmi rada dávam veľmi rada dávam starým veciam -nový život.
Alebo čo zo zvyšním materialom zo stavby,ako ho využiť.
Mňa by zaujímali články o výsadbe zelene na malom pozemku , budovanie závlahy, a celkovom usporiadaní vecí , aby som pozemok využil čo najefektívnejšie
My sme stavali dom pred 12timi rokmi a mame hlinene omietky, ktore sme si (ako nasi stari rodicia v minulosti) robili sami,
a velmi ich odporucame dalej, len je nedostatocna kampan a napr. problem v normalnom obchode "farby laky" kupit interierovu farbu vhodnu na ne.
Takze tema: hlinene omietky a farby na ne, by bola urcite inspirativna
Čo je povinná stavebná firma dokumentovať pri stavbe domu na kľúč, aké sú jej povinnosti oboznamovať budúceho majiteľa domu s prácami. Kde je a nie je vhodné podlahové kúrenie jeho výhody aj nevyhody čo sa týka údržby do budúcnosti.
Keďže sa chystáme stavať dom, pomohlo by nám, keby ste do časopisu zaradili hodnotenie stavebných firiem a referencie o nich. Ďalej by ste mohli dať rady, napr. ako prejsť z plynového kúrenia na tepelné čerpadlo. Mňa by zaujímali tipy na záhradu (záhradní architekti a realizačné firmy).
Urcite by som si rada precitala rady k uprave exterieru, rozdelenie estetickej a uzitkovej casti zahrady, comu sa vyvarovat, ktore rastliny sa doplnaju a vyzeraju spolu dobre, celorocne zakvitnuta zahradka, tipy na lacnejsie upravy, ako si upravit zahradu svojpomocne.