Milí Strecháči,
mnohí z vás si v hlavičke stránky určite všimli novinku. Len pred pár dňami vznikol Magazín, v ktorom nájdete články na všetky témy, ktoré sa na našej/vašej Modrej streche riešia. Ak ste v ňom ešte nezačali "listovať", určite tak urobte: http://www.modrastrecha.sk/magazine/ 🙂
Ako poďakovanie za všetky krásne inšpirácie vo Fotoblogoch či rady, o ktoré sa delíte v našom Fóre, sme sa vám rozhodli priniesť aj skvelú súťaž!
Zapojte sa a vyhrajte robotický vysávač s mopom iRobot Roomba Combo v hodnote 269 EUR!
Súťažná otázka je jednoduchá: Prezraďte nám, aké témy článkov by ste uvítali v našom novom Magazíne?
Riešite aktuálne témy o stavbe, kúpe či rekonštrukcii? Hľadáte inšpirácie pre zariadenie interiéru a možnosti, ako vo svojej domácnosti ušetriť? Zaujímajú vás tipy na chutné recepty, rozhovory s odborníkmi či návody na výrobu vychytávok do domácnosti? Napíšte nám priamo v tejto diskusii. Radi vám prinesieme články, ktoré poradia i inšpirujú.
Píšte a vyhrajte. Jeden z vás získa robotický vysávač s mopom iRobot Roomba Combo v hodnote 269 EUR, ktorý nám do súťaže venovalo Planeo Elektro.
Ďakujeme všetkým, ktorí tvoria Modrú strechu. Nesmierne si vážime, že sa s nami delíte o svoje sny o bývaní a budujete takú úžasnú komunitu. S Modrou strechou je radosť bývať!
Aké sú podmienky súťaže?
1. Do súťažného Fóra s názvom "Súťaž: Vyhraj robotický vysávač s mopom iRobot Roomba v hodnote 269 EUR!" napíšte komentár, v ktorom odpoviete na otázku: Aké články, témy či rozhovory by ste si chceli prečítať v novom Magazíne na Modrej streche?
2. Vaše tipy môžete zverejňovať od 12.5. do 19.5. 2022
3. Každý sa do súťaže môže zapojiť iba raz. Pozor, vytváranie duplicitných účtov za účelom zapojenia sa do súťaže nie je povolené! Takýto súťažiaci bude vylúčený.
4. Zo súťažiacich, ktorí odpovedali na otázku, náhodne vyžrebujeme jedného výhercu, ktorému zašleme cenu.
5. V súťažnom Fóre s názvom "Súťaž: Vyhraj robotický vysávač s mopom iRobot Roomba v hodnote 269 EUR!" zverejníme do 7 dní od ukončenia súťaže login (používateľské meno) výhercu a budeme ho kontaktovať prostredníctvom internej pošty.
6. Cenu výhercovi zašle prevádzkovateľ portálu Modrá strecha.
7. Organizátorom súťaže je Modrastrecha.sk v spolupráci s Planeo Elektro.
V Magazíne by som si rada prečítala o interiérovom dizajne, ako si svojpomocne vyrobiť pekne kúsky či už do bytu alebo na záhradu, rôzne nápady ako si skrášliť interiér aj exteriér domu a bytu. 🙂
Ja by som si prosila širšie rozobratý tému kúrenie - všetky druhy kúrenie, pre aký typ domu je aké najvhodnejšie a sa mozrejme aj z pohľadu ekológie a k tomu nejaký test jednotlivých vykurovacích jednotiek. Mňa by hlavne zaujímalo indukčné vykurovanie. Máte niekto skúsenosti s novými typmi vykurovania a s akými. Ďakujem
Chcel by som si prečítať rozhovor s odborníkom na aktuálnu tému týchto dní či investovať do kúpy nového plynového kotla alebo radšej do tepelného čerpadla, výhody, nevýhody, porovnanie, cena, inštalácia. Ďakujem.
Ja by som privital clanky, kde su detailne vysvetlene rozne konstrukcne detaily. Moze to byt subor tem,od vykopu zakladov po osadenie okien. Napr spravne ulozenie zemniaceho pasu s odovodnenim, kedze stale sa tu riesi ci to ma byt v betone alebo na zemi, detail napojenia hydroizolacie na podkladny profil okien, kedy ma vyznam odizolovat patu muriva, spravne osadenie pomurnice, parozabrany atd. Aby v tom bol poriadok a aby sa ludia nenatahovali, ze takto sa to robilo pred 20 rokmi tak to musi byt spravne aj dnes.
Zahradu mame ako po bombardovaní, rada by som privítala témy o projektovaní záhrad, záhradné kompozície, niečo, čo by ma inšpirovalo ako by moja záhrada v budúcnosti mohla vyzerať. 🤔
NIEČO PRE KUTILOV
Celkom by má zaujímala táto téma a myslím že, je to do každého vydania časopisu.. stále sa nájde nejaký nápad, inšpirácia napríklad z paliet 🙂
Zaujímala by ma téma ako postaviť dom svojpomocne a nič nepodceniť. Vydali sme sa práve touto cestou a každá rada pri jednotlivých krokoch by bola vítaná. Taktiež inšpirácie komplexného zariadenia interiéru, rovnako na čo je potrebné myslieť dopredu. Pači sa mi sledovať aj prerábanie domčekov, pred a po. Určite by nás zaujala aj téma exteriéru, avšak momentálne máme úpravu exteriéru v nedohľadne.
Potešila by som sa témam, na čo si dať pozor pri stavbe domu, na čom sa dá ušetriť a naopak na čom sa neoplatí šetriť. Čo je výhodná investícia napr. (solárne panely, kotol...) ekonomické riešenia pri svojpomocnom stavaní domu. Ďalej by som uvítala tipy, rady pre laikov ako odhaliť neserióznych remeselníkov, čo si preveriť, ako si dať pozor a od kontrolovať po nich prácu ak som laik. Značka = neskúsený žena ide stavať dom. 🙂
množstvo ľudí stavia svojpomocne, takže technické informácie ohľadom stavby, rôzne porovnania materiálov, riešenia hydroizolácií, tepelných izolácií a pod.
Čivko
Prístupový chodník od bránky ku domu z prírodného kameňa. Aká frakcia tam má byť. Či stačí vrchnú vrstvu zhutniť valcom naplneným pieskom, ako osadiť nízke obrubníky po okrajoch chodníka bez betónu.