Poradte orientaciu podlahy v novostavbe

Ahoj, prosim skusenejsich o radu ohladom orientacie podlahy k podorysu na foto. Uz som nieco o tom cital aj tu na poradni ale stale nedokazem spravne urcit ako ma vlastne byt. Podlaha bude v celom byte bez prechodov. Orientacia bytu je ako na obrazku (juh dole) teda okno na juh a velke okno + balkonove dvere na vychod. Su to francuzske okna az od podlahy. Moj subjektivny dojem je polozit to pozdlzne teda od severu k juhu ale nebude potom miestnost posobit uzko a stiesnene a chodba tiez?
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj. Vychod-zapad.
Odpovedať
Profilova fotka
Dobrý deň, aké sú rozmery lamiel, ktoré idete pokladať?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od solidway:

Dobrý deň, aké sú rozmery lamiel, ktoré idete po…
@solidway ešte nemám vybraný typ ani rozmery. Začínam si k tomu študovať informácie, pravdepodobne pôjdem do dýhovanej podlahy dub. Máte nejaké doporučenie načo sa pri výbere zamerať? Sú lepšie väčšie aalebo menšie lamely?
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od peterzsk:

@solidway ešte nemám vybraný typ ani rozmery. Zač…
@peterzsk Obecne sú väčšie lamely pokladané za dizajnovejšie, ale preto sú aj drahšie. Ak by ste mali veľkoformátové lamely, odporúčali by sme smer sever - juh, teda kolmo na smer dopadlu svetla v spálni a obývačke. Ale aj tu budete mať v chodbe vľavo hore len po jednej lamele, ak položíte ako píšeme. Obecné pravidlo je pokladať paralelne k dopadu svetla, tiež pozdĺžna hrana podlahy by mala ísť k pozdĺžnej strane miestnosti. V takom prípade je to práve sever - juh. Obývačka bude pôsobiť opticky dlhšia.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od peterzsk:

Ahoj, prosim skusenejsich o radu ohladom orientac…
@peterzsk Videl som už aj zaujímavé riešenie skladania do stromčeka, klikový systém je na to použiteľný v pohode a aj pri veľkých lamelách to vyzerá zaujímavo.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od roman_:

@peterzsk Videl som už aj zaujímavé riešenie skla…
@roman_ hm, zaujimavy napad, pozriem nejake foto realizacii a mozno aj toto je cesta
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?