Poter v novostavbe (dôležitosť)

Profilova fotka
Zdravím strechári 🙂 Mal by som takú otázku, aký poter uprednostňujete? Cementový alebo anhydrit? Najprv som bol za anhydrit ale po študovaní som zistil, že je to dosť náchylné na vodu (preto sa to nemôže používať do exteriéru) tak sme teraz v stave, že sa nevieme rozhodnúť do čoho ísť 🤔 A chcel by som sa ešte opýtať že či niekto nevie o niekomu kdo robí v Považskej Bystrici a v okolí potery a bol s ním spokojný? 🙂
Odpovedať
No a? Kde hrozi voda, pouziva sa hydroizolacia. Jednoznačne anhydrid, ziadne krutenie rohov, krasna rovina. V pb je v pohode napr p. Behrik (bauteam)
Odpovedať
@romi94 Ešte je aj liaty betón. Nie, s betónovým poterom/mazaninou to neni totožné. Je to betón na spôsob anhydridu. Výborná rovinnosť ako u anhydridu a nemá problém s prípadnou vodou, vlhkosťou. Ja chápem, že klasický betónový poter je ekonomická voľba, ale jeho rovinnosť není ideálna. A napríklad také vyzdvihnuté rohy, tomu sa nedá zabrániť. Kto musí (chce) mať dobrú rovinnosť, tak na betónový poter musí aplikovať samonivelačnú hmotu, čo zásadným spôsobom mení uhol pohľadu, ako ekonomická verzia a potom asi je výhodnejší anhydrid, či ten liaty betón.
Odpovedať
Profilova fotka
@frantisekca "A napríklad také vyzdvihnuté rohy, tomu sa nedá zabrániť.". ale ale...
Odpovedať
@frantisekca Dobrá partia urobí rovný poter aj z betónu a taktiež zlá partia neurobí z anhydritu rovný poter, ako nám... To majú dobre recenzie, po reklamacii vybrúsili, ale aj tak nie na 100%.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?