Podlaha v novostavbe - rady a skúsenosti

ahojte, idem robiť podlahu v novostavbe a zíde sa mi každá dobrá rada, ipu mám hotovú, vodu, odpad, elektriku a chcem dávať eps. Mám pár otázok: - eps dať 100s alebo 150s, resp. kde - vyrezávať rádiusy na eps tam kde je preložená ipa aby tam neboli kopce? čím to najlepšie rezať - lepiť eps pur penou pre lepšiu stabilitu? - dilatáciu ku stenám z čoho najlepšie spraviť? (mirelon?, hrúbka, uchytenie o stenu, do akej výšky, dať až od eps či už ipy?) - akú fóliu na podlahu, uchytiť ju zospodu alebo o dilatáciu ku stene, má byť až zahnutá až na dilatáciu? vďaka
Odpovedať
@lukas198 ak chces daj 100 ak cxhces 150, 150 je asi lespie na tazsie veci am mas prachy daj 150. radiusy na prekrytie ipy? hmm ak mas tak dokonaly podklad je je toto problem vyrez, bezne sa na to asi sere. Polysyren sa nelepi, ak chces prilep tam kde buyde velek zatazenie. Na dilataciu su original pasy - pribi klincom, ak mas tehlu smola, mas si dat porobeton.Ide to ako prve, trci z toho igelit mozes to pekne zlepit s foliou ak chces. Foliu ako chces, take pevnesjiu nech sa hned nepotrha.
Odpovedať
@lukas198 ako ti poradil vyssie daj 150 ak chces, diletaciu original pasy, sem tam klinec do fugy(tehla), zlepil s foliou,foliu som dal klasicku zahradnicku myslim ze taku pevnejsiu, ako na foliovnik, spoje zlepil paskou,eps som nelepil, nevidel som ani aby to niekto lepil a to semtam beham v praci po nejakych instalaciach.
Odpovedať
Profilova fotka
U mna si dilatacne pasy davali poterari a prihrnuli poterom mam betonovy poter.
Odpovedať
A dilatacne pasy dat už od zeme ci az nad eps?
Odpovedať
kúp si originál mirelon na dilatáciu, z jednej strany je samolepiaci pás, udrží to aj na tehle, na opačnej strane je nalepený pás fólie, ktorý spojíš s ostatnou. Ja som to dával po prvej vrstve EPS. Teda ja som dával 10 cm + 8 cm
Odpovedať
sedy EPS 150S sme dali na prizemie (6+12cm) a na poschodie 3 cm biely krocajovy + 5 cm biely EPS 100S. Ak mas cim (rezacka EPS alebo vypal s teplovzdusnou pistolou), tak kopce s prelepenia ipy vyrez a pripadne jamy podsyp niecim, aby tabula EPS "netancovala" ale lezala celou plochou ak sa da. Mozes dosky EPS medzi sebou zlepit EPS, aby boli lepsie fixovane Dilatacny pas samolepiaci (ak mas anhydrit poter, tak aj s foliou), mozes v rohoch prichytit o stenu sponkovackou a neskor pritlacit o stenu s EPS. U nas to vychadzalo 5 cm pod vrchnu vrstvu EPS spodok dilatacneho pasu (mirelon). Ciernu separacnu foliu hrubu 0,15 az 0,2 mm, staci volne polozit bez bubnov a ak mas kable po bvode stien, tak skus foliu pod ne podvliect a mozes aj trosku zahnut na stenu (max po 1. vrstvu EPS) , ale tam to nemusi byt.
Odpovedať
@insed A nechať to trčať nad buducu vysku poteru alebo dat podla lasera zarovno poterom
Odpovedať
@lukas198 nechaj to tak, rovinatosť poteru nechaj na podlahárov.. Prípadne ak máš laser a čas, tak si to daj do roviny, Tá lemovka je aj narezaná asi na 4 diely, po 1 cm. Ak dáš aj vyššie, dá sa to potom ľahko odrezať.
Odpovedať
@lukas198 Dilatačné pásy dať až na polystyrén.
Odpovedať
Eps ma byt uplne natesno, či radšej nechať volnejši nech ho nepne?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?