Podlaha na OSB v drevostavbe

Pozdravujem všetkých, mám drevostavbu na pilieroch, podlaha je z "fošní" 25x5cm na výšku každých 44cm a na tom je OSB 2,7mm. Zateplenie bude zo spodu pomedzi fošne s EPS hrúbky 15cm. Neviem sa nikde dopátrať akú skladbu môžem na túto podlahu použiť. Pôvodne som chcel na OSB dať styrodur 3-4cm a na to vinyl podlahu, no predajca ma odradil ze ten styrodur casom povoli bez poteru pri veľkom zaťažení napr. pod chladničkou. Do poteru by som išiel nerád - nechcem zbytočne preťažovať stavbu a zároveň sa obávam že by v drevostavbe a ešte aj na pilieroch mohol časom praskať. . Otázka teda na znalých, akú skladu bude najvhodnejšie pre mňa použiť? Myslím komplet jednotlivé kroky / vrstvy (čoho) od OSB až po finish podlahu (aj parozábrana atď.) Vopred ďakujem za konštruktívne odpovede.
Odpovedať
osb 2,7 mm?
Odpovedať
@maxogo 2,7 cm, pochopiteľne.
Odpovedať
@vick7 nikto si asi nevie predstavit co sa pytas, teda ja som to nepochopil tu navrhnutu skladbu, mozno nacrt by pomohol...navyse kolko vazi chladnicka? a vinilova podlaha na styrodure ju podla mna v pohode unesie...
Odpovedať
Mozem sa spytat preco drevostavba a v nej vinylove podlahy? Do drevostavby patri drevena podlaha. To je moj nazor. Inak my mame podobne rieseny strop ako popisujes. Izolaciu mame celulózovu kfukanu. Davaju aj ovciu vlnu.
Odpovedať
@vick7 vinylová lepená podlaha potrebuje dokonalý nosný podklad (napr. kročajová izolácia + plocha z OSB dosiek s vytmelenými špárami, alebo podlahové dosky od rigipsu - suchá poslaha). Ak to bude vinylová podlaha klik, alebo laminátová podlaha tam nie je nutné mať až tak dokonalý podklad, ale na podlahách ktoré boli položené priamo na izolante sa časom rozišli a povylamovali zámky, preto aj tu by som pod ňu navrhoval nejakú únosnú vrstvu z OSB. V tom prípade je ale použitie XPS zbytočne drahé riešenie. Stačí podlahové EPS, alebo minerálna izolácia. Ak nie je potreba riešenia kročajového hluku (norma to ale neodporúča) tak môžeš dať vinyl rovno na tie dosky ktoré tam máš ak vyhovujú kvalitou povrchu uvedeného vyššie. Tu by som ale upriamil pozornosť na tepelnú izoláciu v mieste fošní ak je pod dom prístup studeného vzduchu, fošne sú tepelný most a navyše 15 cm izolantu je málo ak chceš dosiahnúť tepelnú pohodu.
Odpovedať
Profilova fotka
@vick7 čo tak hľadať zloženie podlahy u renomovaných výrobcov drevodomov.... napr. http://www.drevo-house.cz/technologie https://www.smartliv.eu/podlahy . . .
Odpovedať
@vick7 mam nieco podobne, akurat crawl space na finalnej OSB doske 25mm, mam uz iba plavajucu podlahu akurat lepenu so silikonom, doteraz nikto nezamrzol a ani sa nikomu neprepadla chladnicka :-) co vazi patinu s vahy vane napustenej plnej vody, norma hovori o R 2,4 pre podlahu co urcite prekracujes, takze neboj nevymrznes ziaden strach
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?