Pozemok v EXTRAVILANE

Zdravim Vas Mam pozemok nachadzajuci sa v extravilane primestkej casti. Hned vedla pozemku je asfaltova cesta veduca k prilahlim domom a bytovkam. Moj pozemok je druhy od cesty. Niekedy davno tam stal dom aj s hospodarskou budovou...nie priamo na mojom pozemku, ale v blizkosti.Elektrika, voda je v blizkosti pozemku plyn je uz trosku dalej, cize treba niekolko 10tok metrov kopat. Na nasom a susediacich pozemkoch bola naplanovana IBV...teda bez nasho suhlasu...bol to plan ktory som videla a na nom bola nakreslenych 6 RD aj pristupova cesta. Parclely vobec niesu rozdelene cize su pozdlne a kazdy vlastni pozemok so sirkou cca. 20m2 a dlzkou nieco cez 50m2. Na mestkom urade odbor vystavby mi bolo povedane ze cakaju na investora, ktory nase pozemky odkupy co znamena ze mesto nam brani vo vystavbe RD na nasom pozemku. Viete mi poradit ako postupovat a co robit krok po kroku aby som dostala stavebne povolenie? Dakujem za kazdu radu snad som vsetko podstatne napisala ak nie rada doplnim
Odpovedať
@anka2016 Stavebné povolenie nedostaneš. Nemôžeš tam stavať sama. Najprv treba poriešiť celú oblasť. Buď nájdete sami investora, ktorý to všetko odkúpi a potom si kúpite od neho pozemky, alebo sami vlastníci tých pozemkov sa spojíte a rozparcelujete si to. Bude to ale stáť kopec peňazí. Prekopať pár desiatok metrov sietí nie je vôbec lacné. To, že máš nejaký pozemok ešte neznamená, že na ňom môžeš stavak podľa vlastnej ľubovôle. Práve dnes som písal jeden príspevok na podobnú otázku, prečítaj si túto tému: http://www.modrastrecha.sk/forum/poze... A ešte pre info - dĺžka sa udáva v metroch, nie m2.
Odpovedať
Ospravedlnujem sa za tie m2...vobec som si to neuvedomila aku kravinu som napisala :/
Odpovedať
Extravilan neriesi ci mozes stavat alebo nie, to riesi uzemny plan obce. To co si videla mobla byt urbanisticka studia, zatial nic neznamena. Chod na mesto, zisti na co su pozemky urcene, spoj sa so susedmi a dohodnite dalsi postup. A hlavne citaj co uz bolo na nete poradene, je toho az az.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?