Pozemok v extraviláne obce nesúhlas starostu

Dobrý deň, mám pozemok, ktorý je síce v extraviláne obce, ale susedí s pozemkom v intraviláne. Cesta k nemu je súkromná, ale majiteľ súhlasí s prípojkami. Problém k súhlasu robí starosta obce. Je mu za ťažko riešiť dodatok k územnému plánu atď. jedným slovom neochota z jeho strany. Viem ho v tejto veci obísť. Aké mám teda možnosti k získaniu stavebného povolenia? Či je to stratený prípad? Poprípade vedela by som si vybaviť stavebné povolenie na rekreačný dom s celoročným užívaním, ak mi nepovoľuje rodinný dom? Za všetky návrhy vopred ďakujem.
Odpovedať
Všetko záleží od územného plánu. To nie je o ochote starostu. Územný plán sa dodatkuje podľa toho, koľko žiadosti obecný úrad prijal. Kvôli jednej zmene to robiť nebudú. Dodatok k územnému plánu musia obstarať, niekto to musí naprojektovať a to niečo obec stojí. Navyše obec nie je povinná zapracovať tvoju žiadosť. Ak obec stanoví, že tento pozemok nie je vhodný na výstavbu, tak s tým neurobíš nič. Nie sú povinný ti vyhovieť. To či tam môžeš postaviť rekreačný dom alebo niečo iné je tak isto definované v územnom pláne. Takže pošli na obec žiadosť o územnoplánovaciu informáciu a tam budeš mať napísané, či môžeš na danom pozemku niečo stavať alebo nie.
Odpovedať
@podko Ďakujem veľmi pekne za info😊
Odpovedať
Profilova fotka
@katiebo treba rešpektovať to, že sa nachádza pozemok v extraviláne.
Odpovedať
To ci je pozemok vedeny v katastri ako intravilan, alebo extravilan nehra pri stavebnom povoleni takmer ziadnu ulohu (polovica dediny, kde byvam je uz v extravilane, kedze toto rozdelenie sa nemenilo 30 rokov a uzemny plan ma cca 15 rokov). Dolezity je platny uzemny plan obce a jeho obmedzenia, na zaklade ktoreho prislusny stavebny urad vyda, alebo nevyda povolenie. Starosta je v tomto pripade len podpisujuci pozorovatel.
Odpovedať
a energie poslu z neba
Odpovedať
@katiebo ja som si musela na vlastné náklady dať vypracovať územný plán aby bola možná výstavba...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?