Pozemok V extraviláne mimo územného plánu obce

Dobrý deň. Viem už tu bolo popísané Veľa, ale moju odpoveď som nenašiel. Tak skusim ešte raz. Chceli by sme kúpiť pozemok na stavbu RD,pozemok sa nachádza V extraviláne obce je vedený ako orná pôda A nie je na plánovaná IBV V územnom pláne obce. Pozemok sa ale nachádza na hranici s intravilanom obce kde už je radová zástavba RD. Pozemok má šírku cca 12m. Dokopy má cez 50á.k susednemu domu sú privedene vsetky IS. Tak isto cesta. Jedna sa o to že Z väčšej časti patrí svokrovi ktorý by nám ho poskytol. Od ostatných vlastníkov by sme chceli odkúpiť iba cca do nejakých 10a na vystavbu. Otázka je či je to vôbec možné, či sa vyplatí do tohto investovať čas aj peniaze. A vlastne ci je to mozne cele zrealizovat. Čítal som tu aj o doplnení územného plánu obce.aby nám schválili stavebné povolenie. Prosím O nejaké rady kto s týmto mal nejaké skusenosti. Aké sú postupy atď. ..
Odpovedať
@michys99 Uvediem možno podobný prípad. Pri svojom dome mám lúku cca 40 á, ale už v extraviláne. Pri úprave územného plánu moja žiadosť o zahrnutie parcele do zastavaného územia bola zamietnutá z titulu námietok ochrany prírody. K ich námietkam som sa nemal ani možnosť vyjadriť (nepotrebujú to) a o tom všetkom som sa dozvedel až po schválení ÚP zastupiteľstvom. Niektoré iné žiadosti ale prešli.
Odpovedať
Treba sa dohodnúť s predávajúcim aby podal žiadosť na OU o prehodnotenie územného plánu obce a zahrnutie parcely. Môžeš sa na to poprípade na OU sám informovať. Ak sa jedná o menšiu obec ktorej záleží na rozvoji, tak by to zamietnuť nemuseli. Tiež je dôležité o akú bonitu pôdy sa jedná, na pôde vysokej bonity ti stavať nedovolia.
Odpovedať
My sme kupovali pozemok v extraviláne, ale bol evidovaný ako trvalé trávnaté porasty. Pred kúpou sme zaslali na obec Žiadosť o územno-plánovaciu informáciu, či tam môžeme stavať dom. Až keď nám prišlo z obce kladné stanovisko, tak sme pozemok kúpili. Potom sme s tým vyjadrením obce išli na pozemkový úrad a tam sme vybavovali vyňanie pôdy. Bolo to na dlhšie, rôzne žiadosti a potvrdenia, ale vždy nám povedali, čo potrebujeme a nikto nerobil problémy. Ale teda my staviame v relatívne malej obci, tak možno aj preto.
Odpovedať
Tu by som videl problém V tom že u starostu som už bol ešte na začiatku ako som sa začal o to vážnejšie zaujímať. Ten zaujal jednoznacne stanovisko že sa tam stavat nedá A basta. Neviem, nechcem sa tak ľahko nechať odbit. Ale pokiaľ viem koniec koncov má posledné slovo zastupiteľstvo nie? Tu by som to mal ako tak poriesene. Čo sa týka tej bonity tak veru neviem.. Viem len že cena ornej pody je 0,50 u nás.
Odpovedať
Ano schvaluje zastupitelstvo, ale treba ho vypracovat, dat k navrhu.....to netrva par tyzdnov skor 2-3roky ak obci an tom zalezi,cize v tom lepsom pripade. Urcite sa nebudu venovat iba jednemu pozemku.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?