Ako stavať na pozemku v extraviláne obce?

Dnes som bola u nas na urade a bolo mi povedane, ze je to dost komplikovane, ze musi zasadnut obecne zastupitelstvo, to nam musi schvalit ze tam mozme stavat, a teda zmenu uzemneho planu obce....Ale zevraj sa musi cakat na viac ziadosti na zmenu uz,pl., a nemozu to robit na zaklade len nasej ziadosti? je to pravda?? a zmena uzemneho planu moze trvat aj rok?? =-)
Odpovedať
zalezi od toho kolko tam mas znamosti, kolko mas na uplatky, v ktorom k.ú. sa nachadzas. smutne ale tak. ak nie tak by som asi len respektoval co ti povedali. este sa skus ist opytat na pozemkovy urad co by od teba ziadali na zmenu druhu pozemku na zastavanu plochu a aj na stavebny urad co by od teba ziadali ak by si tam chcela dostat stavebne povolenie - ak si tam uz nahodou nebola.
Odpovedať
sonrep my sme boli v tej istej situácii, rozhodli sme sa stavať na našom pozemku, ktorý je v extraviláne obce, v prvom rade sme museli mať súhlas obecného zastupiteľstva, potom si dať vypracovať zmenu územného plánu/doplnok/, ktorý sme si museli sami zacvakať - cca 4.000,- EUR, projekt inžinierskych sietí aj so súhlasmi vlastníkov pozemkov, cez ktoré by mali viesť/strašné peripetie/, nakoniec nám jeden spoluvlastník z 19 nedal súhlas, tak zmena trasy inž.sietí, toto cca 1.500,- EUR. Na základe tohto sme dostali územné rozhodnutie, s ktorým treba ísť na Slov.pozemkový fond, požiadať o vyňatie poľn.pôdy na stavebné účely. No a nakoniec zacvakať všetky inž.siete. My to máme ešte skomplikované a predražené tým, že sme pri štátnej ceste a siete potrebujeme potiahnuť z druhej strany, teda ideme pretláčať popod cestu, pretože rozkopať nám je nedovolia - investícia cca 7.000,- - 8.000,- EUR. S vybavovaním som začala vo februári, stavebné dostaneme asi pod stromček, takže skoro rok.
Odpovedať
Profilova fotka
@navis to sa Vám neoplatilo radšej kúpiť iný pozemok?
Odpovedať
No tzávisí od obce. Nám pred 10 rokmi tiež vraveli, že musia byť viacerí žiadatelia na novú ulicu - bolo nás 5, aj siete sme mali dohodnuté, že si zaplatíme a aj tak nám to neschválili. Teraz po 10 rokoch sa švagrovi podarilo starostu nalomiť a postavil dom . Sám jediný na celej novej ulici, ťahal len elektriku 150 m. Plyn nepotrebuje - kúrenie na pevné palivo a vrtaná studňa . Skús zapracovať na obecno, terza pred voľbami máš šancu ich nalomiť :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?