Vynatie pody v extravilane - pozemok urceny na vystavbu

Ahojte, viete mi niekto poradit ako postupovat? Ideme kupovat pozemok, ktory je vedeny ako orna poda v extravilane. Pozemok je podla UP urceny na individualnu bytovu zastavbu. Je to cca 1600m2, chceme stavat 2podlazny dom kde by nam kludne stacilo vynat iba nejakych cca 400m2 aj na dom, pristresok na auto, terasu ... Dakujem
Odpovedať
@openo Daj si vyhľadať staršie diskusie podľa kľúčového slova "vyňatie" a nájde ti desiatky tém. Prečítaj si ich a ak ešte budeš mať nejakú konkrétnu otázku, tak tú sa opýtaj.
Odpovedať
@chrobak7 praveze tu pozeram aj starsie temy a vsetky su bud v intravilane (co nie je nas pripad) alebo v extravilane, ktory nie je urcteny na zastavbu. Konkretne ma zaujima to ze ked to mame v extravilane ci sa dat vynat cely pozemok 1600m2 alebo radsej tych cca 400m2 co by nam teoreticky malo postacovat. Bonita pody je tam 7.
Odpovedať
Chod na prislusny okresny urad, pozemkovy a lesny odbor a tam ti povedia presny postup a vsetky prilohy, ktore budes potrebovat. Napr. ja som potreboval suhlas stavebneho uradu o zluceni uzemneho a stavebneho konania. UPI. Vyjadrenie zivotneho prostredia z okresneho uradu. Vyjadrenie od Hydromerolacie. Vykres situacie. Bilanciu skryvky. Vypis z LV. Kopiu katastralnej mapy. Potvrdenie o BPEJ. Ty budes potrebovat este geometricky plan, ked nevynimas cely pozemok. Atd. Takze ako pise chrobak7, pohladaj v starsich diskusiach, ak chces vediet nieco konkretne, alebo konktatuj urad.
Odpovedať
@openo Ja som sa rozhodoval podla vysky dani, ktore si treba zistit na obecnom urade. Kedze u nas to nerobilo az taky rozdiel, vynal som radsej cely pozemok a mam pokoj aj do buducna, ked budem v buducnosti riesit terasu, pristresok, sklad - ktore este nemam domyslene. A zalezi aj kolko zaplatis podla bonity za vynatie - ja som nic neplatil podla ich tabulky 🙂
Odpovedať
@openo Tak si asi zle hľadal. JA sám som niekoľkokrát písal o vyňatí v extraviláne, kde sa dá stavať, napr. v týchto diskusiách: https://www.modrastrecha.sk/forum/poz... https://www.modrastrecha.sk/forum/poz... https://www.modrastrecha.sk/forum/ura... A tu máš jednu diskusiu, ktorú si môžeš čítať po dlhých večeroch: https://www.modrastrecha.sk/forum/poz... Aj tvoj konkrétny prípad je v tých diskusiách popísaný.
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?