Keď mám pozemok v intravilane je nutné prepísať pozemok na stavebný ?

Momentalne je pozemok vedeny ako :Trvalý trávnatý porast Pozemok lúky a pasienku trvalo porastený trávami alebo pozemok dočasne nevyužívaný pre trvalý trávny porast Pozemok je umiestnený v zastavanom území obce
Odpovedať
co znamena "prepisat pozemok na stavebny"? :) Ak ide o to, ci sa tam da vybavit stavbne povolenie, tak to zalezi od uzemneho planu.
Odpovedať
@zuxie pozemok sa neda "prepisat" na stavebny.. Stavebnym sa stava v momente vydania stavebneho povolenia.. Takze si chod zistit na stavebny urad, ci sa tam da stavat a za akych podmienok.. Najlepsie pisomne poziadat o uzemno-planovaciu informaciu.
Odpovedať
Na obecnom úrade mi ústne povedali, že je všetko v poriadku, že nebude problem so stavebnym povolenim, Len ma zaujimalo, či pred vybavenim stavebného povolenia treba spraviť geometrický výmer aby pozemok pod stavbou bol vyseknutý z parcele a bol stavebný, alebo to automaticky bude keď dom už bude postaveny pripadne sa stane stavebným keď dostanem stavebné povolenie. ďakujem všetkym za každu odpoveď
Odpovedať
@zuxie potrebuješ mapu pozemku so zakreslenou budúcou stavbou a dokumenty preukazujúce vlastníctvo k pozemku. S tým skoč na pozemkový úrad .
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
@zuxie Nie netreba.. Z hľadiska druhu stavebného pozemku OÚ pozemkový odbor k vydaniu stav. pov. musí vydať súhlas k užívaniu PPF na nepoľnohosp. účely, k žiadosti doložíš PD - proj. dok. Zmenu druhu pozemku budete riešiť až po ukončení stavby na základe GP na porealizačné zameranie stavby (lebo sa môže výmera zastavanej časti zmeniť) a pozemkový vydá súhlas, rersp. rozhodnutie o trvalom vyňatí z PPF.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?