Pozemok v intravilane cesta z pohladu cestarov extravilan

Profilova fotka
Prosim Vas vie mi niekro poradit. Mam C pozemok v intravilane pri ceste, kt z pohladu cestarov je extravilan. Znacka obce je za mojim pozemkom cize je tam 90 rychlost. Zatial mam vybaveny vstup na rekreacne obcasne ucely ale chcel by som stavat. Vie mi niekto poradit ako postupovat?
Odpovedať
@matus_ivan Intravilán a hranice obce nie je to isté. Môžeš mať pozemok v obci a môže spadať do extravilánu. Hranice intravilánu sú zakreslené v katastrálnej mape. v realite ich nevidíš, nie sú vyznačené v teréne. Takže je možné, že cestári majú pravdu. Ak chceš stavať, budeš určite potrebovať vyjadrenie správcu komunikácie na zriadenie vjazdu na pozemok.
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 diky, pozemok je urcite v intravilane mam to aj na katastri. Len cesta kt vedie do obce je z pohladu nich extravilanova lebo je tam 90tka.
Odpovedať
@matus_ivan takze...najprv podat ziadostn o vydanie suhlasneho stanoviska s vjazdom od krajskej spravy ciest ale oni samozrejme uz potrebuju aby ste mali hotovy projekt domu... ak sa vyjadria suhlasne Potom s projektom na vjazd a spolu so suhlasnym stanoviskom od spravy ciest a tiez projektovou dokumentaciou podat ziadost na policajne oddelenie-dopravny inspektorat... ak sa aj oni vyjadria kladne Nasledne tieto vsetky suhalsne stanoviska, plus projektovu dokumentaciu podat so ziadostou na okresny urad dopravny odbor A len dufam ze to vsetko vyjde A ked sa vsetci kladne vyjadria...nasledne mozte podat projekt na stavebny urad...a len dufam ze nejaky dobry sused sa nebude odvolavat a ze Vam stavebme povolenie vydaju Drzim palce
Odpovedať
@mellie111 Ja to poznám tak, že oslovuje sa iba krajský dopravný inšpektorát, ten je "hlavným pánom" na vydanie stanoviska. A v tejto etape nie je potrebné ešte investovať do projektu RD. Treba predložiť len jednoduchý situačný plánok, aby sa vedelo, odkiaľ a kde by mal byť vchod na pozemok. Žiadosť sa môže formulovať ako Žiadosť o vydanie predbežného súhlasu". To či tam je - nie je 90km/h., alebo či je - nie je extravilán,... ja v tom nevidím problém. Podstatné sú iné okolnosti - napr. najbližšia križovatka, šírka cesty, priechod pre chodcov a pod...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?