Benzínová kosačka do 300 €

Profilova fotka
Dobry den. Potreboval by som poradit. Chcem si kupit benzinovu kosacku s pohonom ale neviem sa rozhodnut. Mam zahradu vo svahu cca 1000m2 a povrch nieje uplne rovny. Aku kosacku by ste odporucili tak do cca 300 € A ake mate skusenosti pri servise, oprave, reklamácie ak objednavate cez internet-shop?
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@lubobalascak Pozri tu...majú akciu. https://www.mountfield.sk/benzinova-k...
Odpovedať
Napr. Al-ko. Maju servisne strediska po SR, takze nakup cez internet nie je problem.
Odpovedať
Al-ko bude drahá ak chce parametrovo na 1000m2. Odporúčam značku RIWALL, dobré skúsenosti, pomer cena/kvalita je TOP. Konkrétne pre teba: RIWALL PRO RPM 5135 alebo RIWALL PRO RPM 5355. Majú ich kade tade po eshopoch. Záručný servis je riešený tak, že pošlú kuriéra po kosačku. Pozáručný servis si treba vyhľadať niekde v okolí, je ich dosť.
Odpovedať
Profilova fotka
Na ake druhy motoru si davat pozor a by ste odporucali
Odpovedať
@podko Nemyslim, ze musi kupovat Cinana. https://kosacky.heureka.sk/al-ko-clas... Ja mam Al-ko na viac metrov 6. rok a je ok. Nestala ani 300€. Odporucam motor B&S.
Odpovedať
Profilova fotka
https://www.mountfield.sk/benzinova-k... ALEBO https://m.heureka.sk/kosacky/riwall-p... ALEBO https://m.heureka.sk/kosacky/vega-46-... Ktoru by ste odporucili alebo ma niekto skusenosti?
Odpovedať
@lubobalascak ako uz pisal @bigjamajko briggs&stratton má dobrú povesť. @bigjamajko to alko má 2kw, čo mi príde totalne málo, riwall ma raz toľko. Zaber 46cm sa mi zdá málo na 1000m2.
Odpovedať
@podko Riwall nikdy viac. Zaoberám sa závlahami a trávnikmi. Riwall 360 4T vyžínač sa mi pokazil po mesiaci a nevedia ho opraviť. 3x rozobratý, poskladaný a nevedia nájsť chybu. Servisné stredisko je Garland a odporučili kúpiť nový stroj. Kosačku mám Alko, záber 56cm a som nadmieru spokojný. Cena 399€ s pojazdom a kosím ňou už 7 rok relatívne veľké pozemky (10árov).
Odpovedať
@lubobalascak Mountfield mame v rodine uz hadam 10 rokov. Dostava riadne zabrat. Tam je zaruka 3 roky a super servis - po rokoch uz par veci odislo, ale po oprave stale pekne ide. No s motor B&S maju len v drahsich modeloch, tusim (nie nahodou). Mne osobne sa najlepsie robilo s Hondou, ale tam su ine ceny...
Odpovedať
máme AL-KO. s motorom ALko, nie B&S. Majú aj s pohonom za cca 279 E. My máme bez pohonu ,záhradu 1000+1700m2. https://www.ckdmarket.sk/c/zahradna-t...
Odpovedať
@btus takze spokojnost aj s motorom AL-KO? Ako dlho ju mate? 2700m bez pojazdu, to je asi dost makacka.
Odpovedať
@lubobalascak tie kosacky s cinskymi motormi jednoznacne nie ani honda motor nie jedine brigs&stratton! Ja som kupil teraz tuto kosacku lepsiu som v tejto cene nenasiel https://www.boel.sk/s-pojazdom/stiga-...
Odpovedať
Článok sa načítava...
ok, a nazory Stiga COMBI 48 SQB vs. FIELDMANN FZR 5124-BV 51cm?
Odpovedať
Profilova fotka
Aky je rozdel v motoru Briggs&Stratton a motor co ma tazo kosacka https://www.mountfield.sk/benzinova-k...
Odpovedať
@bigjamajko máme ju len 3 mesiace. Od B&S nás odhovorili (hoci brat má), že tie nové majú vyššiu kazivosť, nie sú už také super, ako kedysi. (Neviem, či obchodník klamal, lebo tie s B&S boli drahšie, bol by viac zarobil). Nekosíme celý pozemok naraz. Najprv len tých 1000 - to častejšie - je to tzv "pekná záhrada" a tých 1700 menej krát - je tam sad a zeleninová záhrada. To nie je oplotené.
Odpovedať
@btus zaujimave, vdaka za info. tak nech sluzi!
Odpovedať
@lubobalascak myslim, ze tieto motory su zn. Oleo-Mac, skusenost vsak nemam.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte. Ma niekto z vas skusenost s touto kosackou alebo servisom? https://m.heureka.sk/kosacky/al-ko-cl... Dakujem 😎
Odpovedať
@bigjamajko Aj Alko je už čína ako 99% značiek.
Odpovedať
@lubobalascak ahoj, ja som ju kupoval 3 dni dozadu a zatial som raz s nou kosil.. mam pozemok 700m2 a na moj pozemok uplne super..ja som s nou spokojny zatial,vsetko ide ako ma..ma motor briggs & stratton a co sa mi paci, ze ma plastovy kos..po koseni vystriekas vapkou a je ako novy .. jedine co mi trosku chyba je elektricke startovanie, ale to je len troska komfortu a moznost nastavenia viac rychlosti na posuve..ma len jednu konstantnu rychlost..ale nic hrozne..z mojej strany ok, ale zalezi kolko m2 chces kosit..ma sirku zaberu 46cm, co niekomu moze byt malo..zatial nemam uplne zrovnany pozemok, takze pokosil som aj mravenisko alebo ine nerovnosti.. ak mas pozemok nad 1000m2,tak by som odporucal nieco silnejsie..
Odpovedať
@mirko1981 pokial viem, su to Nemci vyrabajuci v Rakusku. Firma ma 90 rocnu historiu a kosacky robia 50 rokov...
Odpovedať
@rouney mne este chyba vypustny ventil na olej, ale da sa kupit servisna sada https://www.mall.sk/prislusenstvo-zah...
Odpovedať
@lubobalascak tuto mam vo verzii 4.64 SP B a spokojnost. Pre predlzenu 5 rocnu zaruku je treba na konci 2 rocnej absolvovat servisnu prehliadku v autorizovanom servise = predlzenie o dalsie 3 roky.
Odpovedať
kosacku jedine s motorom Briggs o inych ani neuvazovat a do alkaca by som uz nikdy nesiel
Odpovedať
Profilova fotka
@santos950 v com je ten motor taky vyznamny,v com je iny ako ostatne. Preco by si do AL-KA uz nesiel,mas neaku negativnu skusenost..aku..
Odpovedať
@lubobalascak lebo Briggs su najspolahlivejsie Alko mam teraz a nikdy viac radsej priplatit ale mat kvalitu Briggs
Odpovedať
@lubobalascak Nemusíš na neho reagovať, pretože ""lebo Briggs su najspolahlivejsie Alko mam teraz a nikdy viac radsej priplatit ale mat kvalitu Briggs "" ON vie o kosačkách /nechcem sa vyjadriť neslušne/ veľkú OOOOOOOOOO.... :-D :-D Prečítaj si jeho "výkvet plodnosti vedomostí" na inom fóre o JEHO KOSAČKE...To bola téma ako film Nekonečný príbeh... :-D :-D
Odpovedať
@technik007 no pockaj, kosacky Al-ko maju tusim 2 typy motorov - vlastny Al-ko a B&S. Asi myslel, ze ma s motorom Al-ko, nie?
Odpovedať
@bigjamajko hej
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?