Akú benzínovú kosačku?

Profilova fotka
Potrebujem sa rozhodnut a neviem uz podla coho. Aku znacku si mam vybrat? MTD? ALKO? DOLMAR? STIGA? HONDA?
Odpovedať
1
2
6
@eagleye7 ja mam dolmar s motorom brix straton a som spokojny.uz mam stvrtu a bez problemov.po zime kazda chytila na prvu supu.raz za cas s nou kosim aj 30cm travu a bez problemov to zvlada. Ono v podstate to je jedno aku znacku kupis, lebo vsetky sa robia v cine a davaju do nich vacsinou ten osvedceny motor brix straton. Honda ma mozno svoj motor, ale aj cena je vyssia. Vyberaj kovove sasi, kolieska v loziskach, ked chces pohon tak si vyskusaj ci sa da s nou aj cuvat a ako rychlo ide, lebo niektore maju trochu vyssiu rychlost a musis za nou utekat.
Odpovedať
@eagleye7 Ja mám síce krovinorez, ale značka VARI s motorom Honda. Fajn kvalita, spokojnosť, kosím s ňou už 3 rok a zo začiatku to bola lúka s metrovou trávou/zelinou. Motor 4-takt chytá na prvú šupu. @originalx Máš aj mulčovanie? Koľko m2 plochy kosíš? Potreboval by som kosačku na okolo 15m2 trávy z toho je asi polovica v kopci. Môžeš mulčovať stále? Alebo občas treba trávu aj pozbierať?
Odpovedať
Sabo je vraj kvalitna
Odpovedať
Profilova fotka
dolmar je fajn znacka
Odpovedať
@kajo873 je tam aj to mulcovanie, ale to nepouzivam. Kosim, ale 30m2 travy.kludne mozes mulcovat stale, ved to neuskodi trave.ale ved ked das kos tak neni problem ho niekam do kompostu vysypat.ak mas kopec kup s pohonom.
Odpovedať
Profilova fotka
@kajo873 ahoj, ja mam kupenu alko motor brix straton ci jak sa to pise 56cm zaber mulcovanie toto http://www.ckdmarket.sk/p/3319/al-ko-... kosim s nou cca 1800m2 co uz je slusny zaber a zatial bez jedineho problemu cize mozem vrelo odporucit
Odpovedať
@eagleye7 vyber si podla rozpoctu, podla velkosti a podla toho ktora sa ti viac paci. vsetky znackove kosacky su ok, motory casto rovnake...
Odpovedať
@psychx Vyzerá fajn a nie je ani moc drahá. Aj s ňou mulčuješ? @originalx No chcem mulčovanie kvôli tomu že keď mám počas jedného kosenia vysypať veľa plných košov trávy tak to má aj svoj objem aj sa človek dosť narobí. Len u svokra keď kosím a to má o dosť menšiu plochu tak počas kosenia vysypem aj 15 plných košov.
Odpovedať
@kajo873 pisal si , ze 15m2 travy chces kosit, asi chyba. Ok ak mas tolko travy kup v ckd markete hentu z toho linku ako ti pise psychx, ta je super mal som ju jednu sezonu, len mne bol zbytocny pohon.
Odpovedať
@eagleye7 najtichsí motor do kosaciek je Hondacky , ale pozor má rozvododý remen , ak chytíš zelezný kolík môžeš ho zahodiť. jednoznačne doporučujem Briks /Stratton motor bars ktorý hravo zvládne 10 rokov! a kasnu si treba vybrať značkovú kvôly náhradným dielom ako ALCO DOLMAR dobré skúsenosti mám s oleomacom z mountfieldu
Odpovedať
@originalx 15 árov to malo byť :D.
Odpovedať
http://www.supa.sk/kosacky-rucne/benz... mám 19árov sad a zvláda to 11ročný syn za 2-2,5h.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Neries znacku kosacky ale znacku motora, je to srdce kazdeho stroja a od jeho kvality/spolahlivosti zavisi aj zivotnost kosacky. Radu by som hladal skor v specializovanom obchode, pobehaj ich hned niekolko a urob si o tom vlastny obraz...Je sakra rozdiel kosit 5a pozemok vs 15a pozemok, vo svahu, clenity teren, niekolko ostrovcekov s vysadbou a aj finalna kvalita travnika je pre kazdeho majitela ina...
Odpovedať
Profilova fotka
Dakujem za nazory. Pomohli vo vybere. Motor jednoznacne kvalitny brix straton. Uz sa len rozhodnut medzi Stigou, Alkom a Dolmarom. Mate este nejake finalne odporucanie? Dakujem pekne.
Odpovedať
@janyke !!! tak presne to co si ty teraz napisal ze sa treba orientovat na znacku motora si maloktory clovek uvedomuje
Odpovedať
Odporucam HONDA ... samozrejme drahsia, ale za kvalitu sa plati ja mam konkretne z rady IZY http://www.honda.sk/lawn-and-garden/p... ked som ju kupoval, este neboli Eura, stala nieco cez 16 000 SK ... a funguje uplne v pohode stale ... kazdy rok samozrejme menim olej a filter sem tam
Odpovedať
Profilova fotka
@ydn ale nie vzdy je to tak ze cim drahsie tym lepsie ;) o tom som sa uz viackrat presvedcila na vlastnej kozi
Odpovedať
@mimmi74 suhlasim, ale Honda je proste TOP, si myslim ... no samozrejme, nevylucujem, ze si mozes velmi dobru kvalitnu kosacku kupit napr o 100e lacnejsie ... aj tu vo vlakne boli nejake konkretne napr ta od @psychx vyzera velmi dobre a cena je o dost nizsia ako Honda
Odpovedať
Profilova fotka
Honda je super, len je drahsia. Je to asi na debatu ci sa oplati dat o 200 EUR viac. Z tych spominanych Stiga, ALKO a Dolmar co by ste brali?
Odpovedať
@eagleye7 mrkni sem: http://forum.abecedazahrady.dama.cz/f... naozaj kopec prispevkov o zahradnej technike ... aj kosackach
Odpovedať
@eagleye7 Ja som kupoval normal v mounfilde myslim takuto http://www.mountfield.sk/kosacka-xs-5... Motor Honda som nechcel pretoze som pocul ze sa obcas neznesie s menej kvalitnym benzinom takze jasna volba motore je B & S . Zbytok je len kozmetika :-D Co som u tejto preferoval je to ze rychlost pojazdu nie je priamo umerna rychlosti rotacie noza ako to byva u niektorych. Co je na skodu. Kazdopadne zatial velka spokojnost zrovna travu , mraveniste aj krtince - to chvalabohu u svagra ;-)
Odpovedať
@17juraj17 ta cena je ale dost vysoka, ked to porovnas napr. s tou Alko http://www.ckdmarket.sk/p/3319/al-ko-...
Odpovedať
@eagleye7 este ma napadlo jedno porovnanie, na heureka .... http://kosacky.heureka.sk/f:10164:118... TOP je tam ALKO
Odpovedať
@eagleye7 este ma napadla jedna vec.vsetky kosacky su vyrabane v cine, nezalezi aka znacka.skus si pozriet cinske stranky napr. alibaba, aliexpres, dx atd. a usetris dost vela penazi za presne tu istu kosacku.sklady maju vascinou v europe, takze do 7 dni to mas doma.
Odpovedať
@ydn Mas pravdu je drahsia. Ale rozdiel je tam 2,3 vs 3,7 kw a to poznas. A presne co som hovoril ked znizis rychlost pojazdu aj otacky co znamena za ti moze travu len tak zuvat .
Odpovedať
@originalx ked si ale nechas zaslat kosacku, tak zaplatis CLO a DPH este k tomu, ked to ide cez colnicu ... myslim, ze to je to iste, ako ked si cez ebay kupis mobil a ked na colnici to dostanu do ruk, mozu ti poslat list a priplatis si ... ja som mal stastie, nestalo sa mi to, ked som kupoval pred rokmi jeden.
Odpovedať
@ydn ano tusim od 150€ sa plati clo, ale to neni zas tak vela.vzdy sa to oplati.
Odpovedať
@originalx CLO zavisi od sumy ... + nezabudni na + DPH + napriklad zaruka, to neni take jednoduche, potom niekde posielat kosacku ...
Odpovedať
Profilova fotka
@17juraj17 hej ale to je otazne. lebo z tou 5.15 kosim a nedostatok vykonu teda nepocitujem. motory su v oboch rovnake cize je otazka ci je ten vykon realne taky alebo taky. s tou mojom neni problem pokosit 40-50cm travu bez nejako pocitu ze by nestihala alebo sa prehrievala. a rozdiel 270e je slusny. + by som povedal ze alko ma lepsiu prejazdnost kvoli vacsim kolieska, a ma navyse bocne vyhadzovanie. @ydn mozem ti ju odporucit, startovanie na prvu potiahnut aj manzelkou, lahke cistenie.
Odpovedať
@psychx nemusis, hore som pisal, ze mam Hondu ... ale do buducna planujem kupit daco bratovi na narodky, tak kosacka by bola OK a mozno vyberiem ten Tvoj model 8-)
Odpovedať
1
2
6
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?