Vretenová kosačka

Profilova fotka
Zdravím všetkých, chcel by som sa spýtať či máte niekto elektrickou vretenovou kosačkou od Gardeny konkrétne GARDENA 380 EC. Planujem ju kúpiť, tak by som chcel vedieť že aké máte s ňou skúsenosti, viem že kabel je oštara ale ten typ na baterky (380 ACU) mi príde tak, že asi nevidrží dlho baterka na tých 400 m2 ako udáva výrobca. trávnik mám zatial 150m2 ale ešte nejakých 200 m2 časom pribudne.
Odpovedať
tiez nad nou rozmyslame. Ale proti sme zatial nasli toto: Zo skusenosti co ludia pisu vydrzi tak na 200m2 urcite nie 400m2. Kosi sa snou pomalsie ako s mechanickou vretenovou kosackou. A da sa snou kosit aj manualne ked napr. dojde baterka - cize ako klasicka mechanicka vretenova. Mame teraz Alko vretenovu a po roku kosi ovela horsie aj po nastavovani a je dost hlucna. Da sa povedat nic moc.
Odpovedať
@arnost24 Všetko pekné, že batéria... Kým je nová tak možno pokosí 400m2..čo sa mi zdá prehnané... Totiž v nedeľu som pozeral na ČT reláciu kde dávali kosačky-vyžínače,krovinorezy,elektrické, /aj batériové/ tak aj benzínové. Ten "majster" sa vyjadril že batériová je tak na 20minút práce. Viem, že sa rýchlo nabije možno do 1/2hodiny ale po čase batéria pod touto záťažou bude rýchlo klesať a nevydrží už potom ani 20min. Na 400m2 by som ja osobne iste neriešil batériovú, elektrickú áno /ale oštara s káblom/ .Ja mám pozemok kde je trávnik na spolu do 400m2 a mám benzínovú kosačku a nedám dopustiť. Pokosím to za 1/2 hodinu tak ako potrebujem a nemusím sa starať že mi dôjde batéria.Na batériovej je tiež rozdiel aká výška trávy sa kosí-tým pádom väčšia požiadavka na zdroj napájania-batériu. Treba zvážiť že časom pribudne trávnik ako uvádzaš a potom to bude väčší problém s batériou.Je to ale na Tebe ako si zvážiš zápory-klady kosačky ktorú chceš kúpiť.
Odpovedať
Profilova fotka
@technik007 aj benzínová má nedostatok, kosiť sa prestane v októbri, začnš v apríli, ak nie je počas tohoto obdobia vyčistená od pohonných hmôt, na jar už nemusí fungovať.
Odpovedať
Profilova fotka
@technik007 nakoniec som sa rozhodol pre tú elektricku, aj ked bude trošku horšia manipulácia kvoli káblu. Dakujem za komentáre.
Odpovedať
@jan45 no moj brat na jesen hodi kosacku pod pristresok (bez servisu) a na jar ju zatial vzdy nastartoval bez problemov a bez servisu. Zatial 4 sezony :-D. Ale je pravda, ze tu kosacku kupil v tescu, tak asi nebude taka kvalitna, asi preto sa nepokazi :)
Odpovedať
Profilova fotka
@joxe je to len opis z návodu a osobná skúsenosť
Odpovedať
Ja pouzivam vretenovu kosacku bez pohonu. A ked som kosil klasickou rotacnou kosackou bez pojazdu, tak mam pocit, ze tou vretenovou to ide lahsie aj bez motora.
Odpovedať
@jan45 Napíšem Ti pravdu že ja mám kosačku made in Italy /Gardenia/ vyrobenú asi tak pred 18.rokmi...Dostal som ju od môjho šéfa asi tak 12rokov dozadu. pomáhal som mu na chalupe a mal ju zastrčenú a nefunkčnú. Dal mi ju za odvoz. Ja som sa ju snažil naštaetovať ale s veľkými " bolesťami" som ju naštartoval. Potom som ju zobral môjmu kamarátovi čo robí Babetty a kosačky-oprava. Zistil že kľukovka je ohnutá, asi narazil na kameň alebo na hrubý koreň. Dal ju do poriadku, vymenil olej a odvtedy ide ako hodinky. Vlani som zistil že ide nejako čudne motor. No samozrejme že "som kontroloval stav oleja predpisovo". :-D :-D Vytieklo starého oleja asi deci. Tak som ju už odpisoval že je už koniec koseniu s touto kosačkou. Dal som tam nový kvalitný olej a skúsil som ju naštartovať. Chytila perfektne a odvtedy si už dávam pozor na stav oleja. Ako je koniec koseniu na jeseň a odložím ju do prístrešku, kde je aj na zime a na jar idem kosiť. Ver mi že na prvý-max-2.pokus motor nabehne bez problému. Teraz naskočí na prvý pokus. Už ju ovláda aj moja milá a kým je benzín kosí aj ona. Takže som Ti chcel napísať že nejako som sa nestaral o kosačku okrem bežnej údržby po kosení. Vyčistím ju od prachu štetcom a hotovo,aj to vtedy ako sa mi chce. Ja na ňu nedám dopustiť.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Ahoj, máte niekto typ na vretenovú kosačku s košom(bezmotorovú), konkrétny typ s ktorým ste spokojní Ďakujem
Odpovedať
@ma890 prva sezona bohuzial bez kosa
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?