Motorová píla Stihl - benzínová vs. elektronická

Ahojte zvazujem kupu pily. Pilenie 10m3 za rok 2m kusy do 35cm na palivo. Zvazujem elektricku kvoli vahe a cene a hlucnosti, alebo benzinovy ekvivalent. https://stihl.sk/produkt/stihl-mse-23... https://stihl.sk/produkt/stihl-ms-231/ Nemam skusenosti mozete poradit?
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
Pilu pilou robi vykon a kvalita retaze pohon nieje dolezity. Benzinova ma vyhodu ze rezes kde chces ale si hlucny a viacero faktorov preco casom bide blbnut ako karbec zly benzin atd. Elektricka je fajn pokial ti nevadi kabel a je podstatne tichsia. A bud ide alebo nie. Chlap s benzinovou vyzera lepsie vid texasky masaker 🙂
Odpovedať
@wolodymyr tak sa mam zeny opytat?😉
Odpovedať
@m1lan0 nebud baba, benzinovu.
Odpovedať
Profilova fotka
o benzínovú sa treba starať, nie každý je na to, je iné chodiť do hory a rezať na dvore
Odpovedať
ja som si kúpil elektrickú, aj keď som toho teda režem určite menej ako 10m3 ročne a som spokojný. Susedov otravujem hlukom oveľa menej, netreba sa toľko starať o údržbu a ak s tým nechceš rezať v lese, tak neviem prečo by som si mal kúpiť motorovú. Ďalšie plus je to, že elektrická je o dosť lacnejšia. Keby som si kupoval druhý krát, kupujem elektrickú znova. Ako jedinú nevýhodu vidím to, že kábel mi občas zavadzia, ale zvyknúť si na to sa bez problémov dá.
Odpovedať
@m1lan0 ja by som kúpil cirkular....
Odpovedať
@daralbajda ja hotové narúbané klátiky 🙂
Odpovedať
A ci mam stiepat sekerou alebo stiepackou sa uz radsej pytat nebudem 🤪
Odpovedať
@m1lan0 Motor pila na cely život.El pila max 10 rokov.
Odpovedať
@virnik27 metrovice sa predavaju(1mdlzky) este som nikdy nepilil drevo na zimu motorovou pilou ,vzdy cirkularkou ,kotuc 80 .Nie nedal mi po papuli ,ani mi neletel ,a pilil som drevo uz na min.40 zim.....mozno ak napilis dreva do dvoch furikov,ale ak ti treba viac tak to nie je pilenie ,ale trapenie..
Odpovedať
ja cinkular
Odpovedať
A ja nepalim 10m3 ako praclovek z jaskyne
Odpovedať
Článok sa načítava...
@vrajmantak " ja cinkular" To je čo za zariadenie? :-(
Odpovedať
Profilova fotka
@m1lan0 mám presne tu Stihl benzínovú čo zvazujes kúpiť . Reze rýchlo a super ... Rezem metrovicu na klatiky z 80 ročných smrekov priemere meter a viac ... Zvláda bez problémov a rýchlo ... Základ je mať dosť oleja na reťaz a ostru reťaz ... Keď sa otupi neodrezem ani konarik 😀 elektrickú neviem posúdiť ale pohodlnejšie a rýchlejšie sa reze zrejme s benzínovou sila to je a ešte k tomu keď potrebujem spíliť strom či konáre niekde na záhrade alebo ďalej nechcem za sebou ťahať 100 metrov kábla ... Takže kus treba pozerat aj na praktickosť veci 😀
Odpovedať
technik cinkular je takô onô že ti obtereže ruky ked nebudeš opatrný
Odpovedať
dexter-asi nás šiališ
Odpovedať
Zacinam sa hlavne kvoli hluku a udrzbe priklanat elektrickej verzii. Nemate niekto skusenost s Narex EPR 40-25 HS? Ma peknych 2.5kW vykon aj rychle otacky
Odpovedať
https://www.narex.cz/sk-sk/65404069-e...
Odpovedať
robil som s oboma, vsetko ma svoje plusy aj minusy. Olej na stratove mazanie a ostra retaz je nutna pri oboch. Pri elektrike odpada zahrievanie motora (ked vidim tych majstrov co startne studenu pilu a rovno plne otacky a rez a rubaj, ach jaj), je samozrejme tichsia a menej narocna na udrzbu, ziadne miesanie benzinu, ziadne vypary pri skladovani. Napriek tomu mam radsej moju bwnzinovu stihlku, ma uz vyse desat rokov a stale sluzi (klop klop), zerie aj ten bio-benzin, ale hlavne plus je ta vsestrannost: pilim nielen palivove drevo, ale semtam tesarcina, sem tam spilit nejaky stary strom... Ale aby som ta este trocha pomotal, ja kebyze teraz kupujem pilu, tak sa poobzeram aj po aku.
Odpovedať
@milan_ dakujem za prievok. Pomotal si ma veru. Zaujimave tie akumulatorove, len pri nich neudavaju vykon, ako to mozem porovnat?
Odpovedať
@m1lan0 Podla môjho názoru je AKU píla vhodná ak chceš občas odrezať nejaký konár, ty píšeš že píliš 10 m3 za rok. To by som určite nerezal ani elektrickou. Samozrejme záleží aj od priemeru dreva, ako sa s ním manipuluje. Ale tie 2-3 hodiny za rok kým to napíliš susedia vydržia, a ty si daj štuple do uší ak ti prekáža hluk. Ja by som kúpil benzínovú STIHL ale silnejšiu ak už máš v značke jasno. Otec má oleo mac 962, každý rok s nou nareže 15 - 20 m3 a už 15 rokov mu šľape. Ja som ju kupil pred dvoma rokmi tiež a spokojnosť. Ale teda ked sa rozhoduješ medzi týmito dvomi tak odporučam benzínovú. Toť môj subjektívny názor 🙂
Odpovedať
@m1lan0 toto je celkom zaujimava vec, aku/benzin. Staci pocitat. Ked si vezmem velmi silnu baterku 60V 6Ah tak ma 360Wh (teda teoreticky pri prikone 360W by vydrzala hodinu - a v pomere). Ked vezmem benzinovu pilu (priemernu az slabsiu) tak ma vykon 1400W. Keby mala aku pila vykon 1400W tak by pri spominanej baterke vydrzala 15 minut (teoreticky). Teda bud tie pily vydrzia velmi kratko, alebo maju ovela nizsi vykon. Skoda, ze to nepisu, no asi si viem predstavit preco (keby tam bolo napisane vykon 400W tak neviem kolki by si to kupili). Otazne teda je aky vykon naozaj potrebujes. Toto bol len taky priklad. Kazdopadne sa to vacsinou da spocitat, ze ak ma zariadenia baterku 40V 4Ah a pisu, ze ma vydrz na nabitie 20 minut tak ma vykon teoreticky do 500W.
Odpovedať
@igor256 no tie lepsie su uz predrazene. Za to nestoja. Stale nie som rozhodnuty. Dnes mi v predajni nutili elektricku vraj ak pilim raz za rok zanesie sa karburator...a ze to je problem...poculi ste us o tom?
Odpovedať
@vrajmantak "technik cinkular je takô onô že ti obtereže ruky ked nebudeš opatrný" tak ani náhodou mi "cinkulár obtereže" ]-( ruky, ale taký "cirkulár" to s Tebou súhlasím.. Ten "lovenčina Ti nejako nejde" :-D
Odpovedať
@m1lan0 Pozri, mám záhradu nemám tam elektrinu, ale mám dobrú centrálu, ale aj tak som kúpil benzínovú pílu asi tak pred 6rokmi v TESCU za akciovú cenu cca 50€ /čínsky šmejd/ ale som ju používal dosť často prvé 2-3roky a teraz viac menej odpočíva.. Nepílim s tým 10m3 dreva za rok, nepotrebujem toľko, ale mne bohato postačuje a ver mi že som s ňou nemal nejaké veľké problémy, iba som menil lanko na štartovanie, ale je pravdou že po práci ju poriadne vyčistím a uložím..Nedávam do nej "eko" benzín ako ani do ďaľších motor. pomocníkov čo mám na záhrade.. :-D Za tú cenu ja to neriešim mať elektrickú-nemám rád ak ma obmedzuje kábel pri práci... Mám dosť ]-( keď "frézujem" trávnik na jar s vertikutátorom..Kúpil som elektrický a poháňa mi ju centrála, ale mám "nerv" :-N s káblom ho ťahať a premiestňovať... ale už som si na to zvykol..Každý rok 2x :-D Na Tvojom mieste by som kúpil niečo kvalitné na spal. motor čo sa týka sily a obatnosti pri pílení.. Susedia iste vydržia ten hluk pri pílení 10m3 a máš pokoj... S batériovou koľko času stráviš pri pílení??? ;-)
Odpovedať
slovencina preto nejde ,lebo pisem 1 prstom a to sa nase slangove výrazy
Odpovedať
@vrajmantak "cinkular je takô onô že ti obtereže ruky ked nebudeš opatrný" bol si "opatrný" keď píšeš iba s jedným prstom??? Kde máš ďaľších deväť??? "Žeby cinkulár"?? :-D :-D Aj s jedným prstom sa dá písať správne.. ;-)
Odpovedať
Stihl ms 251, mam ja osobne, aj v práci. Je výkonn, kvalitná a cena tiež nieje extrémna. Alebo ms211, tu máme tiež v práci, je ľahšia podstatne ale skôr vhodná na tesárske veci ako na pílenie dreva, ale môžem odporučiť tu 251
Odpovedať
Zvazil som plusy minusy...padlo rozhodnutie a zajtra si ju idem vyzdvihnut... Stihl MS 291 ....houk Dakujem za vsetky prispevky!
Odpovedať
Tak nakoniec som si odniesol 311...
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?