Vretenová benzínová alebo elektrická kosačka?

Dobrý deň.pri dome bude trávnik veľký do 100m2. Chcel by som kúpiť vretenovu kosacku. Zdá sa mi jednoduchá A dočítal som sa že kosenie je lepšie pre trávu. Máte niekto takúto kosacku či je to dobrá investícia alebo od nej upustiť.aké má plusi A mínusi? Benzinovov som nekosil A na takom malo mieste je asi zbytočná. Elektrická ťahať káble hore dole by som veľmi nechcel. Čo poradíte? Čo máte doma A na čo si dávať pozor
Odpovedať
Profilova fotka
100m2 vyštikáte aj nožničkami na nechty. Vretenová ručná. Kupodivu mám lepšie skúsenosti s neznačkovými ako značkovými.
Odpovedať
Je fakt aj lepšia pre trávu?
Odpovedať
Mam vretenovu rucnu a mne sa pozdava. Par m pokosene raz dva. Trava pekne zastrihnuta konce neroztrapkane. Ja som spokojna
Odpovedať
@fugas20 inak mam alko a skusala som aj gardenu nedavno ale s nou som moc nebola spokojna. Zdala sa mi tazsia
Odpovedať
Profilova fotka
@fugas20 pri vlhkejšej a kyslej pôde podporí zostatková pokosená tráva tvorbu machu, treba vápniť.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
aj ja mam rucnu vretenovu. A kosom s nou ovela radsej ako elektrickou. 100m2 je malinka plocha. Ja kosim momentalne tak cca 250-300m2 a je to za par minut pokosene. Akurat som kupil kosacku bez zberneho kosa a teraz ten kos neviem zohnat :). Urcite by som si uz nekupil kosacku bez zberneho kosa :)
Odpovedať
rok sme kosili s vretenovou a dokupili sme aj malu rotacnu elektricku. Vretenova nevie az tak pozbierat travu a okraje su problematicke, kedze valec sa toci mechanicky. TAkze my pouzivame kombinaciu, kedze rotacna zas nevie az tak pekne zostrihat ako veretenova.
Odpovedať
NO pri malej ploche asi vretenovu nej trávnik top
Odpovedať
Profilova fotka
@joxe 250-300m2 rucne za par minut ? Tak ja som nejaky lamer, lebo ja kosim elektrickou 400m2 a vzdy mi to trva hodinku :)
Odpovedať
@majkoj elektricka kosi pomalsie s vretenovou musis pridat aby sa krutili noze, ked ides pomaly krutia sa pomaly :) Najrychlesie sa kosi s vretenovou.
Odpovedať
@majkoj To máš pravdu, ja na záhrade kosím motorovou asi 250m2 a tiež mi to trvá 30-40min. Asi nemáme "tréning". :-( :-D :-D :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
@technik007 @majkoj Nechapem, kam sa tak ponahlate. Ja kosim zahradu cely den. Vzdy som kosil cely den.. Pivecko, tabacek 8-)
Odpovedať
@majkoj no viem kosit aj pomalsie. Ale paci sa mi, ked pokosena trava vystreluje od kosacky :D Par minut som myslel tak do maximalne hodiny ;). Vacsinou okolo 20-30 minut.
Odpovedať
@matorado Stačí Ti na celý deň pivo a tabáček??? :-D :-D :-D Máš na dome toto???? Mne lekár prikázal piť denne len jedno pivo... :-D :-D :-D :-D
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
@joxe @jojo2jojo @jan45 zdravim ludia,prosim o radu,tiez poskulujem po vretenovej kosacke no pisu tam ze pre plochu max 200m2 Ako to mam brat,ze nie je vhodna na vacsie plochy,?? Sak ked ju chytim sa rozbehnem a idem aj 500metrov,nie??
Odpovedať
Profilova fotka
@pepe16 mmyslia to tak, ze sa nakapes pri vacsej ploche :)
Odpovedať
Ja mam vretenovu, kosim cca. 300m2 a uplne v pohode. Kym by som pozapajal kabel na elektricku, mam polovicu pokosenu. Trochu som zainvestoval, tak som kupil Fiskars Momentum aj s kosom http://www.fiskars-shop.sk/vretenova-... Draha, ako vsetko od Fiskars. Ale urcite podobne posluzi aj nieco lacnejsie. Vyhody: - chytis a ides, nic neriesis (kabel pri elektrickej, benzin/olej pri motorovej) - ticha, mozes kosit hocikedy - celkom ma to bavi :-) - ide to prekvapujuco rychlo a hlavne lahko, toto ma Momentum velmi dobre poriesene Nevyhody - ma kos aj pomocne koliecka vpredu, je problem kosit hlavne v rohoch - take hrubsie dlhe stebla buriny ma problem pokosit (ako kazda vretenova) Zatial jedina udrzba bola, ze som nastavil pritlak nozov na jar a premazal predne kolieska vazelinou.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?