Oznam susedom o rekonštrukcii

Profilova fotka
Dobrý deň, kupujeme byt v pôvodnom stave. Prerábať ho bude manžel so známymi - okná, stierky, podlahy, kúpelka, wc, prevažne cez víkendy. V akom znení mám napísat oznam susedom?
Odpovedať
@nada1326 hlavne nezabudnite zrekonštruovať elektriku lebo keď sa vám niečo pokazí následne tak to bude veľmi bolestivé (finančné) a hlavne elektriku nechať na odborníkov a ukončiť nezávislou revíziou.
Odpovedať
@nada1326 Odporucam vybrat dovolenku a robit cez tyzden. To "hlavne cez vikendy" znamena, ze budete robit v sobotu. Skuste robit spinave/hlucne prace v Nedelu.... co vam na to povedia susedia? Za dva tyzdne prace cez tyzden to mate 10 dni co je minimalne 5 vikendov.
Odpovedať
@neutrino taka odbocka, ked spominas rekonstrukciu elektriny - co sa da realne zrekonstruovat, ak do bytu v panelaku je vlastne privod len 1 faza? hlinikove rozvody boli/su dvojvodicove (asi TN-C) tak sa pytam niekoho z praxe, ci termin rekonstrukcia rozvodov elektriny predpoklada aj nutnost komunikacie s distribucnou spolocnostou s poziadavkou na zabezpecenie privodu typu TN-S ?
Odpovedať
@capzahradnik tak závisí na tebe. Panelák má skoro určite trojfazu takže sa sa s distribúciou riešiť rozšírenie na trojfazu v závislosti od zaťaženia. Čo sa týka hliníkových káblov tie sa používajú aj teraz však sú lacné takže distribúcia ich dáva všade. Takže rekonštrukcia rozvodov v byte nepredpokladá nutnosť komunikácie s distribúciou. Vymieňajú sa staré dvojvodice že nové medené trojvodice (prerabka na TN-S). Následne treba nainštalovať chrániče, prepatovku a zvážil busom aj oblukovu ochranu (AFDD) . Teda vyrobiť celý nový rozvádzač v byte, ktorý bude vyhovovať STN a prejde kusovou skúško. Ďalej sa dá zamyslieť nad prípravami pred klimatizáciu, predokenne rolety, atď. Ďalej ak je to väčší byt určite by som robil dátové rozvody vyústením do racku. Zamyslel by som sa aj nad prípravou pre Smart Home. To že distribúcia má do bytu na svorkovnicu za istic len dva vodiče hliníkové je úplne bezpredmetné ak vám vyhovuje hodnota istica a počet fáz, tak distribúcia s tým nič nemá. Takisto by som vymenil aj hlavný prívod do bytu zrejme je tam Hlinku AYKY 2x10. Teraz by som použil CYKY-J 3x10mm2. To je komplexná rekonštrukcia el. rozvodov.
Odpovedať
@neutrino dakujem, taketo info z praxe mi chybalo. ocenujem.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?