Čo musí obsahovať oznámenie o rekonštrukcii jadra?

Ahojte, viete mi poradiť, potrebujeme "oznámenie pre správcu" bytu že ideme búrať umakartové jadro a ideme ho vymurovať...Čo to musí obsahovať? skúšala som nájsť nejaký vzor na nete a nič...Neviem ako to zformulovať. Čo ste tam písali vy? ďakujem x-)
Odpovedať
Nic, vyburali sme stare umakartove jadro a vymurovali nove. Oznamil som to len susedom oznamom pri vchode.
Odpovedať
lenže ná správca bytu už o tom vie, že ideme búrať, tak požaduje nejakú formalitu..a ja neviem čo tam napísať... :-S
Odpovedať
Ahoj. My sme potrebovali pri vymene jadra (a aj inych pracach) suhlas bytoveho druzstva. Tlacivo mali na svojej webovej stranke: http://www.sbdbb.sk/docs/TU_prestavba.... A este sme museli ziadat o povolenie aj mestsky stavebny urad.
Odpovedať
Áno, aj pri prerábaní jadra treba povolenie stavebného úradu, ale väčšina to aj tak robí potajomky.Kamarátka z východu šla na to oficiálne a mala s tým iba problémy, neviem načo, ale pýtali od nej aj pôvodný projekt aj projekt na novú prerábku.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Akurát to riešim, a tiež nemôžem nájsť žiadny vzor, ktorý by som vylepila na vchodové dvere. A tiež ideme na to cez bytové družstvo, to povolenie už máme, a teraz zase mestský úrad, projekt bytu, nový projekt. Ale povedali, že nový stačí nakresliť rukou. Tak uvidíme, čo zajtra vybavím.
Odpovedať
Profilova fotka
@pinkygirl @daniela.ho @sonickasim Ak sa jedná len o vyhodenie starého umakartového jadra, následné vymurovanie a s tým spojené práce, netreba v zmysle stavebného zákona ani ohlásenie a už vôbec nie stavebné povolenie. V zmysle §56 písmeno h) ide o udržiavacie práce. To čo sa chystáte robiť, je zaradené do udržiavacích prác, ktoré definuje § 139b odsek 15. Vás sa priamo dotýka písmeno b), c) a aj d) - výmena nepodstatných stavebných konštrukcií, obkladov stien, dlažieb ako aj zariaďovacích predmetov, vnútorných rozvodov...Prečítajte nižšie... § 56 Stavebné povolenie ani ohlásenie sa nevyžaduje a) pri banských dielach, banských stavbách pod povrchom a pri stavbách v povrchových lomoch a skrývkach, pokiaľ podliehajú schvaľovaniu a dozoru orgánov štátnej banskej správy podľa banských predpisov, b) pri nadzemných a podzemných vedeniach elektronických komunikačných sietí, vrátane oporných a vytyčovacích bodov, c) pri krátkodobých prenosných zariadeniach, ako sú predajné stánky, konštrukcie a zariadenia na slávnostnú výzdobu a osvetlenie budov, d) pri scénických stavbách pre film a televíziu, e) pri geodetických drevených a prenosných meračských vežiach, signáloch a pyramídach, f) pri konštrukciách chmeľníc a vinohradov, g) pri stavebných úpravách elektrických vedení bez obmedzenia napätia, pokiaľ sa nemení ich trasa, h) pri udržiavacích prácach, pri ktorých nie je predpísané ohlásenie podľa § 55 ods. 2 písm. d), i) pri rozvodoch elektronických komunikačných sietí a zvodoch antén, ktoré sú umiestňované v uzavretých priestoroch stavieb. a §139b (15) Udržiavacími prácami, pri ktorých nie je potrebné ani ohlásenie (bežné udržiavacie práce), sú najmä a) opravy fasády, opravy a výmena strešnej krytiny alebo povrchu plochých striech, výmena odkvapových žľabov a odtokových zvodov, opravy oplotenia a výmena jeho častí, ak sa tým nemení jeho trasa, b) opravy a výmena nepodstatných stavebných konštrukcií, najmä vnútorných priečok, omietok, obkladov stien, podláh a dlažby, komínov, okien, dverí a schodišťových zábradlí, c) údržba a opravy technického, energetického alebo technologického vybavenia stavby, ako aj výmena jeho súčastí, ak sa tým zásadne nemení jeho napojenie na verejné vybavenie územia ani nezhorší vplyv stavby na okolie alebo na životné prostredie, najmä výmena klimatizačného zariadenia, výťahu, vykurovacích kotlov a telies a vnútorných rozvodov, d) výmena zariaďovacích predmetov, najmä kuchynských liniek, vaní, vstavaných skríň, e) maliarske a natieračské práce.
Odpovedať
No tak vidíte. Nečítala som síce celý tento zákon, ale podľa bytového úradu, či čo to je, je umakartové jadro PRIEČKA! A keďže som ju išla vymurovať, musela som ísť na byterm a dokonca aj na STAVEBNÝ ÚRAD!!!!!!!!! Tam chceli odo mňa list vlastníctva, takže ešte hor sa na kataster. Na byterme 5e a na stavebnom 10e, kataster 8e. Takže asi tak. Pokiaľ je naozaj pravda, že umakartové jadro a výmena sanitárneho zariadenia a podlahy v celom byte považujú za vážny zásah, ktorý musíte ohlásiť dokonca aj na stavebnom úrade. Musím povedať, že na stavebnom úrade mi dali povolenie hneď na druhý deň, takže tam to išlo rýchlo, ale na byterme mi to chceli dať do 30 dní, tak to vybavoval známy, čo tam pracuje. Ale aj stavebný úrad má na to oficiálne 30 dní. Takže byt už je takmer prerobený a nám došlo poštou ešte len včera povolenie :D. Je to smiešne, zbytočné papierovačky a behanie, vybratie dovolenky kvôli hlúpym papierom.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
Ahojte, popísané je dosť čo sa týka stavebného zákona a udržiavacích prác, že netreba povolenie ani oznámenie na stavebný úrad, ale platí to aj pre bytové družstvo alebo tam sa to hlásiť musí, konkrétne mám na mysli prerábku kúrenia v byte z gamatiek na kotol s radiatormi. Vopred ďakujem za pomoc.
Odpovedať
Jednoznačne ohlasiť na stavebný úrad prislušnej obci tam Ti povedia čo k tomu potrebuješ je to ohlasovacia povinnosť a treba k tomu aktuálny výpis vlastníckeho listu s kolkami pre právne účely.
Odpovedať
Tým si si na 100 percent istá? Lebo podľa toho čo písal bujdo(§139 ods.15 písm.c) to chápem tak, že to patrí medzi udržiavacie práce, pri ktorých neplatí ani ohlasovacia povinnosť, v podstate sa nič moc nemení, rúry idú presne ako pôvodné, kde boli gamatky sú radiátory a kotol je tam kde bol plynový bojler, takže ani dymovod sa nebúral nový ani napojenie plynu sa neposúvalo.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?