Dajú sa opätovne použiť tvárnice YTONG pri rekonštrukcii murovaného jadra?

V byte je murované jadro z tvárnic YTONG, hrúbka 100mm. Z jednej strany sú prevažne obkladačky. Máme v pláne prerábať jadro, ktoré bude dispozične riešené inak. Napadlo mi, či sa dá šetrne rozobrať aktuálne murované jadro a znova použiť tvárnice na výstavbu nového. Nejde ani tak o úsporu peňazí, ale skôr o to, aby sa toľké množstvo nemuselo vyhadzovať výťahom na x-krát. Ešte sme sa nestretli s majstrami, samozrejme, že potom sa to opýtam aj ich.
Odpovedať
@johnny14 Ked to setrne rozoberiete, preco nie.
Odpovedať
Ytong sa setrne rozobrat neda, 100mm s obkladackami uz vobec. Treba novy.
Odpovedať
rozrezat v sparach a ked tak otocit 🙂 alebo karbosou narezat dlazdice ako su spary a potom rezat vyrazne menej odpadu a zhanania 🙂 zalezi ako to mate spravene v jednej kupelni som za zachodom takto rozrezal vymenil ruru a vratil spat na penu a uholniky spary znova vypnil sparovkou nebolo vidno, ze sa rozoberalo ani to nieje problem rezat, kluden obycajna pila aj na drevo
Odpovedať
@shadowmilan väčšina obkladaciek je takých že spadnú samé bez väčšej námahy 🙂
Odpovedať
Je rozdiel vyrezat 1 tvarnicu pilou a porezat celu priecku, dat dole obklad, omietku.... Ak sa to zazrakom nerosype, urcite to budu rovne rezy, takze aj murovanie potom kvalitne, lebo 2 cm malty sa na porobeton davno nedava 😄 Majstri budu tymto napadom istotne nadseni 😎, v lepsom pripade chytia zachvat smiechu.
Odpovedať
@zefe veď ja som si aj myslel, že je to skôr nereálne 🙂
Odpovedať
nuz je mi jasne ze majstrom sa to robit nebude chciet ... ak si to robis sam, usetris ... nemyslim si ze je problem narezat aj celu stenu ...ide to ako maslo, takze aj keby si to vyburaval, musis to vypratat a vyniest, zabere dost casu a prachov ... a este ked dlazdice padaju same 😄
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@johnny14 je to realne ale bude ta to stat dva krat viac ako vyhodit a kupit nove
Odpovedať
orezane tvarnice budu mat kazda iny rozmer. Hlavne vyska potom bude robit problemy. Este by sa dali pouzit na obmurovanie WC, vane ale urcite nie na celu novu stenu.
Odpovedať
moznost to je, ale bude s tym viac roboty ako uzitku. neviem, ci sa to vyplati az tolko. osobne by som sa do toho nepustal.
Odpovedať
@johnny14 daj obkladačky do čistého cementu ako sa lepili niekedy pôjde dole len z múrom
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?