Mokrá stena po rekonštrukcii

Ahojte Pred mesiacom som si dala zrekonštruovať kúpeľňu v byte, keďže sme zistili, že tečie sprchový kút. Urobila sa riadne hydroizolacia, osadil sa nový sprchový kút, všade sú nové rohové ventily. Na wc je nový geberit. S rozvodmi sa nerobilo nič, kontrolovali sme ich a boli suché, pred pár rokmi boli menené. Dnes nás prekvapil mokrý fľak pri zemi v chodbe, ktorá susedí s kúpeľňou a nevieme prísť na to, z čoho to môže byť. V kúpeľni je všetko suché. Neviete poradiť, čím by to mohlo byť?
Odpovedať
@one_ize fuha, tak to je zaujimave, ze sa vam objavil takyto mokry flak na stene. Co je za tou stenou? Umyvadlo, wc, ci nieco ine? Daj fotku aj z kupelky.
Odpovedať
@bulls7 za tou stenou nie je nič. V rohu na ľavo od dverí je práčka, ale je to až za tým flakom. Umývadlo a sprcha sú oproti dverí.
Odpovedať
@one_ize Ahoj, mal som presne toto iste. Dokonca dva krat, v novostavbe v priebehu 1 roka plus dalsie uniky vody na potrubi v tech. miestnosti ktore nastastie nie je v stene. Dovodom su nekvalitne mosadzne tvarovky ktore dodal dodavatel vodara, ktory sa ide teraz z toho zblaznit. Nastastie uznal reklamaciu, skody preplatila poistovna ale tie nervy za to nestali. Skuste uviest aku mate skladbu podlahy. Ja mam napriklad polystyren izolaciu a potom poter. V pripade prveho uniku mi praskla tvarovka v stene. Bezprostredne okolie uniku vody bolo suche, mokre flaky sa objavili az vo vedlajsej miestnosti. Voda zatiekla pod poter a hladala si miesto kade ist prec, nacucla ju az stena. Chcem tym povedat ze ten unik vobec nemusi byt z opacnej strany kde vy vidite mokry flak. V druhom pripade to take hrozne nebolo, ale tiez nic prijemne. Na vine bola zle namontovana vodovodna bateria. Ale opat, popod chromove krytky nic nevytekalo, voda po kvapkach stekala poza obkladacky, za vanou sa vpijala do poteru a vyrasilo to az vo vedlajsej izbe v podobe rovnakeho flaku ako mate vy na foto. Pred tym ako to tam vsetko rozbuchate, je treba zistit pricinu. Bud pusta odtok zo sprchy/ vane/ wc, alebo tecie vodovodne potrubie.. Ak tecie odpad, najlepsie bude na par dni nepouzivat kupelnu a sledovat, ci flak mizne. Ak je unik vody z vodovodneho potrubia, da sa to urcit nasledovne: Treba k tomu merac tlaku. Za predpokladu ze vam nikde nekvapka ziadna bateria (napriklad v kuchyni), nepreteka vam splachovac vo WC a podobne, je moznost zastavit hlavny privod vody, napriklad cez den ked ste v praci nepustat vodu ani nesplachovat. Tym ostane okruh rozvodu vody v byte natlakovany. Ak po par hodinach tlak rapidne klesne, je jasne ze unika voda z vodovodneho potrubia. Presnejsiu lokalizaciu je mozne urobit firmou ktora sa tym zaobera, natlakuju okruh plynom a potom takym pipakom meraju kde to fuci. Lokalizacia stoji okolo 400 euro, mne to preplatili cez poistku na dom.
Odpovedať
@one_ize z druhej strany ked mate kachlicky, tak neuvidite nic. Toto vyzera na unik vody z potrubia. Bude nutne burat...
Odpovedať
@robo91 môžete mi do správy poslať kontakt na tú firmu?
Odpovedať
Profilova fotka
@dent tiež si myslím, že bude poškodené potrubie
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?