Administratívne náležitosti pri rekonštrukcii bytu

Profilova fotka
Prosím Vás o názory ohľadom ohlásenia stavebnej úpravy bytu. Idem kompletne rekonštruovať tehlový byt, zbúrať priečku, ktorá na 100 % nie je nosná (zisťovala som), meniť plynové rozvody, posunúť WC (zariadenie) asi o 50 cm, meniť elektrické rozvody. Na stavebnom úrade som zistila, že na túto rekonštrukciu je potrebné ohlásenie stavebnej úpravy, k tomu je treba prílohy - statický posudok, nákres starého a nového stavu bytu, čestné vyhlásenie, že som vlastník bytu. Ide mi o to, či je naozaj toto potrebné vybavovať, hlavne mi ide o ten posudok, ohlásenie stavebnej úpravy dám, ale najradšej by som tam neuviedla tú priečku, lebo sa mi nechce platiť posudok a nákres projektanta. Naozaj to takto rieši každý? Lebo mi viac ľudí už hovorilo, že zbúrali nenosné priečky a nikde to nehlásili. Budem vďačná za každý názor a hlavne Vašu skúsenosť ako ste to riešili Vy :-)
Odpovedať
k ohláseniu stavebných úprav je potrebné priložiť: - vyjadrenie projektanta statiky s výkresovou dokumentáciou navrhovaných stavebných úprav - stanovisko správcu bytového domu (SBD, resp. SVB) - výpis z listu vlastníctva - ten budete mať k dispozícii až po zavkladovaní na katastri - správny poplatok za ohlásenie stavebných úprav je 10,00 €, tento sa hradí v pokladni MsÚ - stavebné úpravy je možné začať uskutočňovať až po doručení oznámenia stavebného úradu k ohláseniu stavebných úprav
Odpovedať
Profilova fotka
Moc ďakujem, už som si to zisťovala, pán na úrade mi povedal, že keď nemám ešte zapísané vlastnícke práva, lebo prebieha konanie, môžem dať čestné prehlásenie a fotokópiu kúpno-predajnej zmluvy.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?