Poradie prác pri kompletnej rekonštrukcii bytu

Ahojte, chystame sa rekonstruovat 4-izbovy byt, cca 90 m2. Skoro vsetko je v nom povodne, preto bude treba komplet rekonstrukcia. Mam tu taky vseobecny zoznam prac, ktore bude treba spravit a preto som sa chcel spytat, aka by mala byt postupnost pri nich - s cim treba zacat (a na co sa musime sustredit ako prve) a co nasleduje, resp. sa moze robit simultanne. Byt je v BA a prace by zacali zaciatkom decembra a pokracovali v januari. Poprosil by som vas aj o odhad, kolko jednotlive etapy mozu trvat (4 izbak, 90 m2). Budem velmi rad, ak mi poradite, kedze je tu dost ludi, ktori sa do veci rozumeju. Dakujem :-) 1) Vymena okien 2) Vytrhanie dlazby a obkladaciek v predsieni, kupelni, wc 3) Vytrhanie parkiet v izbach 4) Vyburanie priecky 7 cm hrubka 5) Vymena interierovych dveri a zarubni 6) Vymena vchodovych dveri 7) Vymena elektrickych rozvodov a vysekanie novych (beton) 8) Vymena plynovych a vodovodnych rozvodov 9) Demontovanie radiatorov a ich natretie + namalovanie steny za radiatormi 10) Vyrovnanie podlah vo vsetkych miestnostiach 11) Stierka na vsetky steny 12) Pokladka dlazby v predsieni 13) Pokladka drevenej podlahy v izbach
Odpovedať
Profilova fotka
2) Vytrhanie dlazby a obkladaciek v predsieni, kupelni, wc (1-2dni) 3) Vytrhanie parkiet v izbach (2dni) 4) Vyburanie priecky 7 cm hrubka (1den) sem si treba objednat kontajner veci skladovat v byte a potom to naraz vyhodit (6m3~120-150eur) 6) Vymena vchodovych dveri (1-2 den) 7) Vymena elektrickych rozvodov a vysekanie novych (beton) (3-4dni ,beton = vela hluku a prachu) 8) Vymena plynovych a vodovodnych rozvodov (1-2den) 1) Vymena okien (tie sa mozu v podstate robit hocikedy pred omietanim ale cim neskor tym lepsie) (1den) 9) Demontovanie radiatorov a ich natretie + namalovanie steny za radiatormi (je vykurovacia sezona takze moze byt problem so stupackami overit) (radiatory 1den ,malovanie rozne) 10) Vyrovnanie podlah vo vsetkych miestnostiach (zalezi od sposobu ,1tyzden ) 11) Stierka na vsetky steny (zalezi min. 1 tyzden) 5.) bud tu alebo lepsie az nakoniec hlavne pri oblozkovych zarubniach 12) Pokladka dlazby v predsieni (1-2dni) 13) Pokladka drevenej podlahy v izbach (zalezi ako je to drevena podlaha ,plavacka 2dni ,parkety 1-2 tyzdne) 5) Vymena interierovych dveri a zarubni (pri buracich pracach si vybral stare zarubne toto je len osadenie novych) (1den) ak nebudes mat ziadne komplikacie tak je to realne s technickymi prestavkami (shnutie omietky apod.) za tak 2 - 2,5 mesiaca. Ako uplne prve ,vyburat vypratat ,je dost mozne ze niektore veci sa potom budu robit inac.
Odpovedať
uplny suhlas s @tomasforgacs. Robili sme podobne, az na ten kontajner. vsetko sme vyniesli sami do OLO. vozik sme mali gratis takze tak :-) hlavne najskor buracie a spinave prace, byt uplne vycistit, a tak zacat robit ciste prace.
Odpovedať
Profilova fotka
@jslado a ja iba doplnim tieto dva prispevky nadomnou -- nikdy nedavaj kusy betonu, ci ineho stavebneho odpadu doprosted miestnosti, ale treba to pekne rozvrhnut a umiestnit ku krajom -- kvoli statike. k vyrovnaniu podlah -ak sa rozhodnes pre poter, treba dat 4cm a to je tazke - cize STATIKA - vypocet a asi aj stavebne povolenie - takze doporucim vyrovnat niecim inym... my sme davali poter, lenze my sme vyberali z podlahy asi tonu heraklitu a odvazali velmi vela tehlovych priecok prec a davali sme ytong - takze statik sa vyjadril ze OK, kedze sme este viac zobrali ako dali spat v poteri... ale toto si musis zratat ty, staci vlastne aj takato jednoducha sedliacka matematika - kolko kil vezmem, tolko maximalne mozem dodat...... nie je to sranda a poter fakt nevazi par kil.... k demontazi radiatorov --- robili sme prerabku pocas vykurovacej sezony... mozes mat stastie a mozes mat na radiatoroch ventily (my sme nemali, takze bolo potrebne vypustit a napustit system)... povolili nam to, ale je treba to ohlasit.... . ventily boli dane na rozvody behom ani nie jedneho dna, takze system sa napustil, susedia kurili, akruat my sme mali radiatory dole, pri ich nahadzovani bolo akurat potrebne sa dohodnut so spravcom ze napustame radiatory - pretoze napustanim sa meni tlak a vykazuje to potom nejako inak hodnoty, tak aby vedel.... montaz interierovych dveri sa robi az uplne naposledy az po malovani, po pokladke parkiet... rovnako kompletaz elektriky... ale ked to spraivs pred malovkou, nic sa nestane, akurat sa viac nacistis ;-)
Odpovedať
my sme rekonštruovali pred 5 rokmi, tiež na kompletku 60m 3-izbák. Trvalo nám to zhruba 5 mesiacov, z bytu zmizlo cez 6 ton odpadu, vážne! Zbúrané jadro (hore nespomenuté), obité omietky, vysekané podlahy a stropy, okná, dvere, karbinou vyrezané zárubne...odvážal som všetko sám v mechoch do zberného dvora, na hrubý odpad som používal mechy na zemiaky, pevné, nepretrhli sa. Odporučil by som si niekde zapožičať priemyselný vysávač, ja som ho mal z roboty, fakt super pomocník. Pozor na suť, je jej hrozne veľa, treba to rozhodiť po celej ploche, nerobiť veľkú hromadu.
Odpovedať
Profilova fotka
@tomasforgacs Mozem sa spytat, preco okna cim neskor, tym lepsie? Chystame sa tiez na kompletnu prerabku a chceli sme zacat prave oknami a vchodovymi dverami. Dakujem.
Odpovedať
Dakujem vsetkym za hodnotne prispevky - hned v tom mam jasnejsie. Urcite pridem postupom casu aj s dalsimi temami :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@fazulka_mala nieje to 100% nutne da sa to aj na zaciatku. len ich potom budes musiet umyvat a mazat kazde v kovaniach budes mat tony prachu :) clovek si povie ze pozakriva ,ale aj tak to nepomoze len to zmierni dopad. preto cim neskor tym lepsie :) oknari si odpad zoberu sami ,je to za 1den ,samozrejme to treba robit pred omietkou. Toto plati len pre prerabku ked stavas nove je situacia ina.
Odpovedať
@fazulka_mala my sme okna vymenili po oskrabani stien tym sa nestalo nic. vchodove dvere som nechavala co najneskor, vymenili sme ich pri stierkovani aby to bolo okolo zarubne pekne ale aj tak mame doskrkany prah....ide aj o to ze ked to vymenite cim skor, aj sa vam viac znicia....
Odpovedať
ahoj, nase poradie bolo taketo: - vypratanie bytu (kuch. linka, stare skrine atd, podlahy, dlaba, komplet sme oskrabali omietky, radiatory) - vchodove dvere (nova zarubna, dvere sme mali zatial len take "stavebne") - elektrika - nove okna - nove omietky - sadrokarton - nove rozvody vody, murovanie v kupelke - vyrovnanie podlahy v celom byte - dlazba, oblozenie kuchyne, kupelky, wc, sanita - polozenie podlahy - interierove dvere/zarubne, nabytok atd cele sme to stihli za 2 mesiace, ale makalo sa fakt kazdy den, pred koncom aj cez nedele
Odpovedať
@tomasforgacs a ako radite postupovat v pripade postupnej prerabky , dajme tomu rozmedzie 2 rokov ? tiez kompletna rekonstrukcia ( elektrika, okna ci rozvody vody nebude treba ) . ? dakujem za odpoved :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@abbeylee z dobrym svedomim nemozem odporucat :)
Odpovedať
@tomasforgacs niekedy si clovek ale nevybera a napr z financnych dovodov je nuteny prerabat postupne ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 6 rokoch
Obnovím túto tému, je lepšie robiť stierky pri prerábke bytu až po položení podlahy a osadenia sadrokartonu na strop? Alebo najskôr stierky a až potom podlaha a strop. Ďakujem
Odpovedať
@lukasond najprv vsetky mokre procesy, az tak sadrokartony
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?