Zaradenie pozemku do územného plánu obce

Dobrý deň, vedeli by ste mi poradiť ako urýchliť zaradenie pozemku do územného plánu obce aby sme mohli pokračovať ďalej a vybavovať stavebné povolenie? Žiadosť máme na obecnom úrade už rok, vraj sa to bude posudzovať keď bude dostatok žiadostí...nedá sa to nejako obijsť resp. vybaviť sám na vlastné náklady? Ďakujem za informácie a rady. 🙂
Odpovedať
@klaudi330 Nie nedá sa to obísť. Musí to byť upravené v územnom pláne obce. Obec nemôže povoliť výstavbu v oblasti, ktoré je napr. určené na pestovanie (orná pôda).
Odpovedať
@klaudi330 obísť sa to samozrejme nedá ... Obec určuje územný plán, musia to odhlasovať poslanci obecného zastupiteľstva ... Tým chcem povedať, že fakt, že máte niekde žiadosť neznamená, že Vám to aj schvália, keď príde k hlasovaniu ... Jediný, kto Vám dá relevantnú odpoveď je starosta/starostka prípadne samotné obecné zastupiteľstvo/stavebná komisia ... Každá obec si to rieši podľa seba ... Niekto otvára UP keď sa nazbiera určitý počet žiadostí, niektoré obce otvárajú UP raz za určité obdobie ... Ale to nie je stanovené zákonom = meniť UP môžu kľudne X krát do roka, je to len zastupiteľstve ... Bez nich sa nepohnete. Ak Vám starosta/starostka nevie dať lepšiu odpoveď, chodte na zastupiteľstvo, je verejné a ak požiadate, určite Vám tam dajú slovo ...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku

Odpoveď na príspevok od klaudi330:

Dobrý deň, vedeli by ste mi poradiť ako urýchliť…
@klaudi330 ahoj, prosim ta aku ziadost o zmenu ste si podavali? Je nejaky vzor? Dakujem
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od klaudi330:

Dobrý deň, vedeli by ste mi poradiť ako urýchliť…
@klaudi330 dá sa to vyriešiť tým, že navrhnete zafinancovanie zmeny územného plánu alebo teda vytvorenie dodatku k územnému plánu, s tým že oni všetko vybavia. Len je tam riziko že aj tak to nemusí prejsť (nie všetko je vždy vhodné na výstavbu) a aj tak to môže trvať nejakú dobu. Už tu bol minule príspevok, kde sa viacerí spojili a zaplatili to, len teda aj tak to trvalo dlho a nemali info k tomu čo je nové. Alebo skúsiť osloviť susedov v tej lokalite, či aj oni nechcú stavať alebo teda vlastniť stavebný pozemok a nech dajú aj oni žiadosť, respektíve sa spolupodieľať na nákladoch, ak by bolo stále málo ľudí. @dadada646 Myslím že obce nemajú predpísané tlačivo na toto, takže stačí obyčajný list. Ak by mali tlačivo, mali by ho na stránke.
Odpovedať
Tvoja otázka je dosť neurčitá. Zaradenie pozemku do územného plánu v akom zmysle? Aký druh pozemku máte momentálne? Pozemok sa nutne nemusí nachádzať v zastavanom území obce, ale územný plán musí jednoznačne počítať s tým, že sa na danom pozemku môže stavať. Bez toho sa nepohnete.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od klaudi330:

Dobrý deň, vedeli by ste mi poradiť ako urýchliť…
@klaudi330 Zmena územného plánu je administratívne náročná záležitosť. projekt musí vypracovať osoba, ktorá má na to oprávnenie, celý proces musí administratívne spracovať odborne spôsobilá osoba v tejto oblasti. Musí to prejsť cez všetky dotknuté orgány, organizácie, správcov sietí, sú tam lehoty na možnosti podania námietok, verejne sa to prerokúva, všetko musí visieť ako verejné vyhlášky, jednoducho, kvôli jednému pozemku sa obci do toho nechce, čo je pochopiteľné, aj keby ste to zaplatili, má s tým obecný úrad veľa práce. Majú tam dosť inej agendy než riešiť zahrnutie jedného pozemku do územného plánu, samozrejme, že radšej počkajú nech je toho viac.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?