Rozšírenie územného plánu obce a rozdelenie pozemku na nové parcely a ulicu

Dobrý deň, chcem sa predbežne informovať ohľadom môjho budúceho riešenia s pozemkami. Ak má niekto s podobnými záležitosťami skúsenosti, alebo má približne nejaké info a rady ako začať, čo by mohol poskytnúť, bol by som veľmi rád. Som jediný vlastník pozemkov 1-2-3 na prvom obrázku. Pozemky 1 a 2(Parcela C)(660m2 a 660m2) sú zaradené do aktuálného územného plánu obce(ÚPO). Súkromné pozemky a obecné ulice(číslo 4) v rámci ÚPO sú vyznačené čiernymi čiarami. Mojím cieľom by bolo spojiť pozemok 1 a 2 a vyňať z neho časť na novú ulicu a následne s ňou pokračovať cez pozemok 3(Parcela E)(10000m2). Ten by sa teda rozdelil na ulicu a ďalšie pozemky podľa obrázku č.2. V konečnom dôsledku by to vyzeralo ako ulica 4 a pozemky 5 na prvom obrázku. Blízko prechádza diaľnica a okolo nej je určité ochranné pásmo, ktoré by malo byť asi 100m. Ak to je tak, časť zasahuje do pozemku a teda nie celý by sa dal využiť. Zatiaľ to je všetko riešené len teoreticky a v hlave, ale ak by ste vedeli pomôcť ako a s čím začať v prípade, žeby som sa do toho pustil, bol by som rád. Ďakujem.
Odpovedať
mam obavu, ak nevies kde zacat, nebude asi idealne sa pustat do takehoto projektu ale tiez som zvedavy ake rady padnu 🙂
Odpovedať
Geodet, kataster a stavebný úrad, obec, územný plán. Čo sa týka delenia pozemkov, tak tam je podmienka, aby parcely po delení si zachovali svoju podstatu, teda účel aký mali pred deľbou. Z toho plynie napríklad aj minimálna plocha. Vyňatie pozemku, preklasifikovanie, tých tém tu na MS je dosť.
Odpovedať
Profilova fotka
@peter174 Zaujímavý projekt No zavolaj si tam geodeta a naparceluj to cca ako to máš nakreslené na 5-6 pozemkov , všetko do stavu C teda nový geometrický plán Pás na cestu 10 metrov nemusí byť , nakoľko tam bude 4-5 domov neviem momentálne aké sú minimálne parametre na cestu , ale 5 -6 metrov by malo bohate stačiť + na konci na Tom pozemku v ochrannom pásme na kraji kľudne môže byť aj obratisko Stavba nemôže byť v ochrannom pásme diaľnice ale pozemok sa môže využiť , na koniec vysadiť dreviny na zakrytie vizuálneho a akustického smogu od diaľnice
Odpovedať
Zaujala ma takáto situácia, budem diskusiu sledovať...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?