Záhradný domček (kôlňa) na ornej pôde

Dobrý deň, potrebovali by sme vedľa domu, ale už na parcele ktorá je vedená v LV ako orná pôda, postaviť malú kôlňu na náradie, pôdorys 4x3m. Ako najjednoduchšie to urobiť tak, aby to bolo legálne ale nepredražené? Chceli sme to riešiť ohlásením drobnej stavby, avšak narazili sme na OÚ na to, že to nemôže byť na ornej pôde. To musíme na tých 12m2 robiť geometrák, požiadať o vyňatie a neviem čo všetko ešte absolvovať.... ? Alebo ma napadlo, riešiť to ako dočasnú stavbu (ako tzv. Baumax domček) bez základov, napr. na makadam a bez pevného ukotvenia k zemi ? ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
som za dodržiavanie zákonov, ale byrokrat by mal vedieť, že na pôde mimo intravilánu sa dá pre účely obhospodarovania postaviť objekt do 30m2 na ohlásenie. Naviac, taký objekt ako píšete sa dá v prípade udania a kontroly odstrániť behom pár hodín, na to by úradníci nestačili reagovať. Takže moja rada, nikoho sa nepýtajte, postavte a užívajte. Úradníci nech riešia čierne stavby na cudzích pozemkoch.
Odpovedať
Ja sa chcem opýtať či aj v prípade stavby akého si nadzemného rámu pre fotovoltaicke panely o rozmeroch 4x5m vo výške do 2m nad terénom postupovať podobne, alebo je to už niečo iné? Dakujem! :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?