Záhradný domček na záhradnej parcele

Dobrý deň. Chel by som sa spýtať či je možné možné postaviť záhradný domček ako drobnú stavbu 24m2 na záhradnej parcele. Máme pozemok ktorý je rozdelený na dve polovice. Prvá polovica je stavebný pozemok kde máme postavený dom, parkovisko... A druha parcela je ako záhradná. teraz by sme si chceli ešte postaviť záhradný domček len ten sa nám už na parcelu ktorá je ako stavebný pozemok rozumne nezmestí..je nutné teda aj drobnú stavbu stavať na stavebnom pozemku alebo drobna stavba môže byť v tej záhradnej časti?
Odpovedať
Pojde to, treba v oznameni napisat, ze drobna stavna plni ucel doplnkovej stavby pre rodinny dom na parcele xxx, ktora je vo vasom vlastnictve.
Odpovedať
@rado26 ak ho potrebuješ v časti záhrady do 25 m2 tam môže byť a nemusí to byť stavebný pozemok, je to len drobná stavba, pri RD to tiež môže byť
Odpovedať
Drobna stavba tam moze byt, no treba ju ohlasit, nic viac
Odpovedať
@rado26 do 15 m2 výmery nieje potrebné rozhodnutie o trvalom odňatí z PPF. Postačí požiadať Okr. úrad, pozemkový a lesný odbor o súhlas s jednoprazovým odňatím podľa § 17 zákona č. 220/2004 Z.z. a doložiť nákres drobnej stavby a situácia s umiestnením..
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
Dobrý deň, áno, je to možné. Prečítajte si viac info tu: https://gardeon.sk/zahradne-domceky/s...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?