Rekuperácia - áno, či nie?

Zobraz úvodný príspevok
Profilova fotka
Ideme si nechat postavit montovany bungalov. Je potrebna rekuperacia?
Odpovedať
Mna by fakt zaujímalo, čo chcete stále servisovať. Či výmena filtrov je akože ten servis? Lebo pochybujem, že si dávate servisovať napr. chladničku každý rok, že áno.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od juliana434:

@ado88 Som myslela, ze pri tychto vetracich jedno…
@juliana434 ano, ide prioritne o vymenu vzduchu, ale uz ti vedia poskytnut aj kadeco ine, take benefity navyse a to nie je podla mna na skodu. Pretoze ti to vie potom usetrit pri beznom fungovani tiez nejake tie peniaze, napriklad pri ohreve vody.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od palo18:

Mna by fakt zaujímalo, čo chcete stále servisovať…
@palo18 tak podla mna kazde jedno taketo zariadenie je dolezite kontrolovat a davat im robit pravidelny servis. vymenit filtre si vies aj sam, to do toho asi nespada :-)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od trubadurka4:

@palo18 tak podla mna kazde jedno taketo zariaden…
@trubadurka4 a keď teda podla teba je to dôležite tak určite aj vieš čo sa na takom zariadení dá servisovať. Že áno?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od trubadurka4:

@palo18 tak podla mna kazde jedno taketo zariaden…
@trubadurka4 pri kontrole, servise kontrolujú pre istotu aj filtre a ak sú v stave, že ich treba vymeniť, tak to aj urobia, s tým tiež nie je žiadny problém.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od palo18:

@trubadurka4 a keď teda podla teba je to dôležite…
@palo18 nemusim to vediet 😁 na technicke veci mam doma niekoho ineho. @janula_be tak ano, to je mne akoze jasne, ale co sa samotnych filtrov tyka, to uz neviem ako a kde sa kupuje. firma to automaticky ponuka k danej rekuperacii, nie?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od trubadurka4:

@palo18 nemusim to vediet 😁 na technicke veci mam…
@trubadurka4 tak bud si kupujes filtre original, tak akoby tie kazety cele alebo potom si mozes filtracnu tkaninu. Ale to tiez zalezi od toho aky typ rekuperacie mas, aky typ filtrov ma jednotka. Pretoze niektore maju skladane ako harmonika, niektore nie, tam si vies kupit tu tkaninu a si ju strihat podla toho ako treba. A na tom sa da pekne usetrit.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od deciont:

@trubadurka4 tak bud si kupujes filtre original, …
@deciont ano? a myslis, ze taku vymenu by som zvladla aj sama? 😁 nie je to narocne? alebo teda neda sa na tom nieco pokazit pri nespravnej manipulacii napriklad? toho sa celkom obavam popravde 😂
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od myska45:

@deciont ano? a myslis, ze taku vymenu by som zvl…
@myska45 tak na tom nie je nic narocne, to staci, ze ti to raz niekto ukaze a to urobis aj sama, bez problemov. Kvoli tomu netreba vobec volat servisakov.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sverdik:

@myska45 tak na tom nie je nic narocne, to staci,…
@sverdik tiez si myslim, ze maju toho vela a taketo zbytocne vyjazdy pre nich nie su uplne bohvieco 😁 a zase dalsia vec, ci sa daju vobec zohnat zakazdym, ked ich clovek potrebuje. lebo ten servis proste kazda firma nema uplne idealny, co si budeme klamat.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od trubadurka4:

@sverdik tiez si myslim, ze maju toho vela a take…
@trubadurka4 ved nema kazdy idealny, ale preto je podla mna velmi podstatne proste toto si zistit vopred, ako to je s firmou, aky ma pristup, ci nemaju problem prist a pod. To su dolezite veci.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od legasi:

@trubadurka4 ved nema kazdy idealny, ale preto je…
@legasi ale potom mi pripadne vedia prist aj od inej firmy, nie? ci to sa tak nerobi a musia prist len technici od firmy, od ktorej mam rekuperaciu?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od myska45:

@legasi ale potom mi pripadne vedia prist aj od i…
@myska45 Akoze ako myslis z inej firmy? Vacsinou sa firmy specializuju na nejake znacky, to nebyva tak, ze kazda firma zastresuje, servisuje vsetky znacky.
Odpovedať
Čo sa týka toho zimného obdobia, nebýva tam problém, že by nejako vplývali nízke teploty na funkčnosť jednotky? Počul som, že bežne mávajú aj celú zimu tú rekuperáciu pustenú, ale to tiež neviem, či je úplne dobré takto mať.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od radosal:

Čo sa týka toho zimného obdobia, nebýva tam probl…
@radosal Najlepšie je keď ide rekuperácia celý rok, ja nevidím dôvod na to ju vypínať. Problém môže byť, keď jednotka nemá predohrev vzduchu, ale teda pri aktívnej sa takéhoto niečoho báť nemusíš ani náhodou.
Odpovedať
To este v dnesnej dobe naozaj niekto riesi ci dat alebo nedat rekuperaciu do novostavby? Samozrejme ze ano ak nemate vyslovene napaty rozpocet. A aj v pripade ze mate, tak radsej by som usetril inde a rekuperaciu do domu jednoznacne dal. Idealne centralnu.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od andrew87:

To este v dnesnej dobe naozaj niekto riesi ci dat…
@andrew87 Stale je vela ludi, ktori v tom nemaju jasno, ktori s tym neprisli nejako do kontaktu, co si myslim, ze je skoda. Lebo podla mna rekuperacia je dobra vec, mala by to byt samozrejmost. My sme dali od Nilanu rekuperaciu a to je parada.
Odpovedať
Tak ja som vôbec nepovedal, že váham. Ja som práveže rozhodnutý, že ju do domácnosti určite chcem :-) Je to rozhodne dobrá vec. Skôr ide o to, že od koho, aby to nebol dáky šunt. Teraz si veľa ľudí aj dáke čínske dáva, ale taký odvážny veru nie som 😁.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od radosal:

Čo sa týka toho zimného obdobia, nebýva tam probl…
@radosal "Počul som, že bežne mávajú aj celú zimu tú rekuperáciu pustenú, ale to tiež neviem, či je úplne dobré takto mať." Idealne nevypinat. Ja mam nastavenu inak rekuperaciu cez letne mesiace a inak cez zimne. Moja reku ma 3 rychlosti + turbo - 1=25%, 2=50%, 3=75%, Turbo=100% vykonu. Leto = cez den rychlost 1 v noci rychlost 3 Zima = cez den rychlost 2 v noci rychlost 1 Turbo = zapnutie na 10 min pri zapnuti/vypnuti svetla v kupelni/WC.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od megdesign:

@radosal "Počul som, že bežne mávajú aj celú zimu…
@megdesign súhlasím, vypínať rekuperáciu nemá zmysel, nie je to ani dobré, je lepšie, keď sa vetrá neustále. A máš to bez problémov, akurát teda intenzitu nech si mení podľa toho jak sa mu to bude zdať najvhodnejšie.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od jan6872:

@megdesign súhlasím, vypínať rekuperáciu nemá zmy…
@jan6872 a to sa teda vsetko da vzdy podla potreby bud cez aplikaciu ale aj manualne, ked som prave pri tom, nie?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od myska45:

@cielo33 akurat si daco pozeram o nich. posobia a…
@myska45 myslíš výrobcu rekuperačných jednotiek alebo firmu, čo montuje na Slovensku?
Odpovedať
su aj nejake, co vobec nepocut? lebo napriklad svagor nas pozval cca mesiac dozadu na navstevu, strasne sa chvalil rekuperaciou, no proste musel som to vidiet na vlastne oci😄 ale hluk to teda robilo kvalitny. mne osobne by to vadilo.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od tomino_33:

su aj nejake, co vobec nepocut? lebo napriklad sv…
@tomino_33 jednotka ci co robilo hluk ? co to znamena kvalitny hluk ? :D ja co som pocul, teda nepocul, jedine priamo pri jednotke v miestnosti ale zeby inde ...
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od tomino_33:

su aj nejake, co vobec nepocut? lebo napriklad sv…
@tomino_33 tomuto celkom nerozumiem, lebo teda my rekuperaciu mame, ale zeby robila velky hluk tak to vobec neregistrujem, je pocut, ze je zapnuta, ze ide, ale asi zdaleka to nie je nejako rusive alebo cosi, najma ked sa na technickej miestnosti zavru dvere.
Odpovedať
akoze je mozne, ze s nou nieco bolo, fakt neviem, netusim, nerozumiem sa. kazdopadne si nemyslim, ze s kazdou rekuperaciou je to takto. mna to neodradilo :-D len som sa smial na tom, ze ako sa nou strasne chvalil a pritom to podla mna nie je bohvieco, aj vyduchy ma umiestnene tak nestastne.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od tomino_33:

akoze je mozne, ze s nou nieco bolo, fakt neviem,…
@tomino_33 tak myslím, že tem to nie je len o jednotke ako takej ale aj o tých výduchoch, sú ľudia, čo si to robia samy, ale teda my sme to nechceli, my sme si našli firmu, čo robí komplet všetko. Nech nemusíme stresovať, čo ako má byť a zisťovať si o tom kvantum vecí, lebo to myslím, že si to vyžaduje.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od janula_be:

@tomino_33 tak myslím, že tem to nie je len o jed…
@janula_be Neviem si predstaviť, že by si niekto vedel namontovať rekuperáciu sám. :-) Však to musí byť podľa nejakej normy predsa. Také veci bežný človek neovláda. Takže vám aj nejaký nákres dopredu spravili, že kde bude čo umiestnené a tak? Či už som mimo a už sa také nerobí?😊
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od tomino_33:

su aj nejake, co vobec nepocut? lebo napriklad sv…
@tomino_33 my máme Comair a na prvý stupeň je to absolútne nepočuteľné. Bývame na úplne tichom mieste, takže doma počujeme aj nejjemnejší šum, ale rekuperáciu nie. Vtedy udržiava pri troch osobách CO2 na približne 800ppm. Keď príde návšteva, dávam na dvojku, tá je pri absolútnom tichu teoreticky na hranici počuteľnosti (osobami s perfektným sluchom), čiže v podstate tiež nepočuteľná. Ak je nás doma 6 - 8, udržiava vtedy okolo 1000 ppm. Trojku mám nastavenú tak, že prívod mám na 100% a odťah na 25%. Riadne ju počuť, ale zapínam iba pár ráz do roka na 30 sekúnd, ak chcem otvoriť dierka pece, povedzme napraviť drevo, tak aby tlačilo vzduch do komína, aby nevybehol zápach do interiéru.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od radosal:

@janula_be Neviem si predstaviť, že by si niekto …
@radosal je to podla mna istota, ked vsetko urobi firma, akoze najdes rozne navody a tipy na rozvody akoby sa mali robit a vsetko, ze jak si to spravit sam, ale nie je to OK podla mna. Radsej oslovit firmu a vybavena vec, ze proste urobia ti vsetko na komplet a nestaras sa ty vobec o nic.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?