Ako rýchlo vám majitelia uvoľnili dom po jeho kúpe ?

Zaujímali by ma vaše skúsenosti pri kúpe - predaji domu. Ako rýchlo od podpisu kúpno-predajnej zmluvy a vyplatenia ceny domu Vám majitelia uvoľnili dom , aby ste sa mohli presťahovať? Ide o to , že chceme kúpiť dom a majitelia chcú v zmluve uviesť dátum uvoľnenia domu až 3 mesiace od jeho kúpy. My potrebujeme ale bývať najneskôr do 2 mesiacov. Viem, že je to len o dohode , zaujímali by ma ale Vaše skúsenosti - aká je štandardná doba uvoľnenia domu ? Je naša požiadavka - najneskôr do 2 mesiacov od podpísania zmluvy prehnaná? Ďakujem za vaše príspevky.
Odpovedať
Je to vec dohody. My sme mali 2 týždne. Ozaj neviem čo ich vedie k 3 mesiacom. Navrhnite im poriadne vysoký prenájom a možno si pohnú. Musia si uvedomiť, že bývajú de jure aj de facto už vo vašej nehnuteľnosti.
Odpovedať
Profilova fotka
My sme mali na vysťahovanie mesiac,ale je to vec dohody,podarilo sa nám vysťahovať do 2 týždňov....Mali by ste nájsť kompromis....
Odpovedať
Nam uvolnili este pred podpisom zmluvy,ale nechceli sme tam nic robit,keby nahodou....tak sme zacali rekonstrukciu az den po podpise zmluvy. Kamoska mala uvolnenie bytu 2 mesiace po podpise a dalsi mesiac ich odtial nevedela dostat. Vsetko je o ludoch a dohode.
Odpovedať
@hoblinka13 Práve z toho mám obavy - tri mesiace tam ešte budú a ďalšie dva ich odtiaľ nedostaneme. Pretože oni chcú peniaze za starý dom , aby mohli dostavať nový dom... a ktovie, či nebudú čakať, kým bude nový dom hotový... a my ich nedostaneme z nášho...
Odpovedať
Profilova fotka
V nami kupovanom už nikto nebýval a v den podpisu zmluvy sme dostali kľúče. V čase medzi obhliadkou s dohodou, že kupujeme a podpisom zmluvy, si predchádzajúci majitelia zobrali, čo chceli.
Odpovedať
Stahovali sme sa viakrat. 1x sme my predavali, byvali sme este 3 mesiace v byvalom dome.peniaze nam tiez vyplatili kupujuci,my sme potrebovali cas na dokoncenie noveho domu.Vystahovali sme sa asi po 2,5 mesiaci. 2x sme predavali, kupujuci ponahlali,mali sme asi 3t na vystahovanie. Suhlasili sme,boli to seriozni kupujuci,mali dovod na rychle stahovanie. Kamaradka tiez predavala, byvali v predanom dome este 5 mesiacov,potrebovali dokoncit novy dom Toto sa bezne robi,len teba vsetko spisat do kvalitnej zmluvy.
Odpovedať
Ja prave predavam byt a dal som so do zmluvy do 3 mesiacov odo dňa, keď mi nabehnu peniaze na učet. Všetko je to len o dohode. Pokial by kupujuci s tym nesuhlasil tak to predam druhemu. Zaujemcov bolo dosť.
Odpovedať
samozrejme, je všetko o dohode. Ale vezmite si aj to - ja kúpim dom, zaplatím a ešte 3 mesiace platím nájom niekde v byte po 1000 eur mesačne. A v UŽ MOJOM dome niekto zatiaľ býva zadarmo :-) Preto sa mi nezdá nepochopiteľné očakávať, že keď kúpim dom, môžem sa doňho hneď - najneskôr do mesiaca - nasťahovať. Veď keď predávam dom, musím vedieť, kam pôjdem bývať....
Odpovedať
Profilova fotka
My sme predali byt cca pred mesiacom a pol a v zmluve mame, ze sa musime vystahovat do 15. oktobra, kedze stavame dom. Kupujuci s tym nemali problem. Ked sme vsak kupovali byt, tak sme do zmluvy uviedli, ze byvali majitelia sa musia vystahovat do 3 mes. ak nie tak musia platit 1 % z kupnej ceny za kazdy den omeskania, co nebolo malo :-)
Odpovedať
Je to na dohode a na tom ako ten dom veľmi chcete. Ak sa Vám nepáčia podmienky tak potom nekupujte. Ak predávajúci to inak nevie vyriešiť a nemá kde ísť ten mesiac tak asi Vám to za iných podmienok nepredá. Ponuka a dopyt sú v tomto prípade tí co celú dohodu riadia.
Odpovedať
@lubica2403 Veď on vie kde pôjde byvať, len potrebuje čas a peniaze. Nebudeš s tym suhlasiť najde sa niekto iny. A inač až do povolenia vkladu do katastra de iure je dom ešte jeho, tak ostanu tam už len tie dva mesiace.
Odpovedať
@ruren My sme sa sťahovali viackrát. Nikdy sme nebalili kufre a krabice dva mesiace.... Dá sa to zvládnuť za pár dní.... Predovšetkým keď vopred viem, že chcem dom predať - pripravujem sa predsa na to, že raz už nebude môj. A ja nepotrebujem čas a peniaze? :-) Mám kúpený dom a musím platiť nájom.... Nebolo by OK, keby teda od momentu, kedy peniaze predávajúci dostane, platil aj on nájom mne? :-) A potrebujem si kúpený dom ešte rekonštruovať a prerobiť podľa svojich predstáv... Na to treba čas... Je mi úplne jasné, že všetko je na dohode a že nemusím dom kúpiť :-) Mimochodom - ponuka nehnuteľností je obrovská, takže aj ja mám na výber. Len sa zamýšľam a trochu čudujem, že " nenormálne" je užívať hneď to, čo kúpim a "normálne" je predať a ďalej užívať :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
To je vecou dohody. Môžte ich požiadať aby sa vysťahovali aj skôr ale asi by som si to dala do zmluvy. Lebo vieš, aj im sa môže niečo stať a bude to neskôr alebo sa inak povedané ani nebudú ponáhľať. Nedá sa to niekedy urýchliť ale tri mesiace je podľa mňa celkom dosť dlhá doba. Neviem, no je to len na dohode, tak snáď sa vám to podarí ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Tiez sme byvali este pol roka v predanom. Bolo to v zmluve a zohladnili sme to v cene. Jasne pravidlá a ziadny problem. Tiez sme potrebovali dorobit dom a kupujuci boli za usetrenu sumu radi. Byvat mali kde, tak dohoda bola mozna. Ak by neboli suhlasili, boli by kupci ini...
Odpovedať
@lubica2403 My sme kupovali niekolkokrat aj predavali a vzdy sme v podstate pri podpise zmluvy, resp. vyplateni penazi dali, alebo dostali kluce. Ja osobne by som takto byt, ani dom nekupovala, aby v nom este niekto byval. Alebo by mi museli dat zlavu.
Odpovedať
Ja som teda zatial riesila len predaj alebo kupu bytu (a chapem ze s domom je to trosku asi komplikovanejsie), ale vzdy s podpisom zmluvy bol na dalsi den podpis protokolu a odovzdanie klucov. Padli tu argumenty o tom ze novy majitel si musi takto niekde este platit najom. To mi pride este ok, skratka to iste ako keby sa predal neskor. Ale co hypoteka? Vacsina nehnutelnosti je zatazenych hypotekou, mne by dost vadilo platit si nielen najom ale aj tu hypoteku za nieco v com nebyvam. Je to samozrejme na dohode, a na dobrom planovani. Kebyze staviam dom dam si zalezat na tom aby mi to financne aj casovo vyslo tak aby som mohla predat svoju aktualnu nehnutelnost a hned z nej odist. Alebo ako to robia teraz jedny znami, idu docasne asi na pol roka k rodicom byvat.
Odpovedať
my sme tiez vzdy isli hned do volneho bytu alebo domu. ale viem z pocutia, ze sa to tak robi ako pisala jankazb, ze dohodnes sa na cene a pokial je s tym druha strana ok, si vo svojom povodnom byte/dome, kym sa nemozes prestahovat do noveho.len to treba dobre zmluvne upravit
Odpovedať
@arven86 Presne tak - platíš aj nájom aj hypotéku.... A ak sa rozhodnem predať dom, tak predsa musím vedieť, že z neho musím odísť a zabezpečím si bývanie vopred. Ako môžem predať dom a nevedieť, kde hlavu zložím? A ak viem, tak predsa nemôže trvať 2-3 mesiace, kým zbalím veci. Príde mi to trochu špekulantské - predám dom, vezmem peniaze, bývam stále v dome ale za peniaze z predaja staviam nový . A nový majiteľ platí hypotéku a aj nájom niekde v byte... A ja si veselo bývam ďalej zadarmo a míňam peniaze už nového majiteľa :-) Nie je to také...hm...slovenské? :-)
Odpovedať
@arven86 S domom to nemá prečo byť komplikovanejšie. Postup je presne rovnaký...
Odpovedať
@lubica2403 Predavajuci ti kludne mohol o tisicku pridať do kupnej ceny a do zmluvy dať za každy jeden mesiac z tych troch najomne 333€ Ty by si bola spokojna že maš zaplatene najomne a aj tak by si bola na stejnom.
Odpovedať
@ruren Otázka je, či by som kupovala nejaký dom " za každú cenu" :-) A nájomné platím teraz 1000 Eur, takže čím dlhšie musím - aj po tom, čo mám kúpený dom - zostať v terajšom byte, tým viac ma to bolí... Za 3 mesiace stratím 3000 Eur... Nemal by mi teda aj pôvodný majiteľ platiť nájomné 1000 mesačne, keď chce ešte bývať v mojom dome? :-) PS: Myslím, že majiteľ domu, ktorý chceme kúpiť, je seriózny a určite sa dohodneme :-) Len ma trochu zarážajú niektoré postoje a názory Slovákov... Ale asi je to OK, nie každému sa zdá rovnaká vec "normálna" a iná "nenormálna" :-) Pekný deň všetkým
Odpovedať
@lubica2403 ked sme my zostavali v byte kvoli dokonceniu domu, tak sa upravila cena v prospech kupujucich, ktori nam takto vysli v ustrety..., ked sme predavali dom, tak pani ho chcela takmer hned, tak sme sli do podnajmu..., nedalo sa dohodnut
Odpovedať
@lubica2403 Podla mna by to malo byt zname vopred, aka je cena nehnutelnosti a ako rychlo ju vie predavajuci uvolnit. Potom si vies spocitat kolko ta to bude stat. Ak chce zostat tri mesiace ktore ty budes platit po 1000e najom tak si spocitas ci sa ti to oplati k tej cene nehnutelnosti este platit tri tisicky. Ak to zacne byvaly majitel riesit po podpise zmluvy a v cene to nezohladni, je to vychcane. Teba to bude stat par tisic a on tych par tisic usetri. Nenazvala by som to slovnske ale je to chrapunske.
Odpovedať
@lubica2403 Mesačne najomne 1000 € ? To kde byvaš v Bonaparte ako Fico? Keď si da predavajuci pri ponuke podmienku 3 mesiace, tak ty ako kuujuci ju buď akceptuješ keď maš o nehnutelnosť važny zaujem, alebo nie a hladaj si inu. Čo je na tom Slovenske a lebo chrapunske? Nekupiš ty, kupi niekto iny a ty budeš možno hladať ešte pol roka a najom ta vyjde ešte 2 x tolko.
Odpovedať
@lubica2403 je to o dohode, urobte kompromis na tie 2 mesiace. Ak neuvolnia, tak nech zaplatia zmluvnú pokutu. Treba im vysvetliť, že aj vy potrebujete bývať, že platíte podnájom. Z môjho pohladu je 3 mesiace trošku prehnaná požiadavka. CHápem mesiac, max 2 ak majú aj malé deti a kupujú inú nehnutelnosť, kam sa sťahujú.
Odpovedať
@lubica2403 Ja v tom ale tiež nevidím nič nenormálne ... Teda pokiaľ Vám to povedal pred tým, ako ste išli podpisovať kúpno predajné zmluvy ... Všetko je to o dohode ... Ak je cena nehnuteľnosti nižšia, ako porovnateľné v okolí, tak už viete, prečo nižšia je. Ak nie je, tak treba skúsiť pýtať zľavu ... Ak ju nedá, je to jeho rozhodnutie a vy musíte vedieť, či Vám to za to stojí ...
Odpovedať
Profilova fotka
@lubica2403 nuz my sme predali dom vo februari a posledny den na prestahovanie mame az koniec septembra. :-D :-D :-D Dovodov bolo kopec - my sme hned pri zverejneny inzeratu mali info, ze dom bude dostupny najskor v lete/najneskor na jesen...dovod je jednoduchy, staviame novy dom a nevieme odhadnut kedy presne sa budeme vediet nastahovat. Ako na potvoru bola studena zima a teraz je dazdiva jar ]-( Nechceli sme si predat strechu nad hlavou a potom neustale posuvat prestahovanie... Nasi kupujuci tiez musia vybavit hypo, predat ich byt - lebo cast financuju aj z predaja bytu...takze aj im vyhovovala dlhsia lehota... ;-) Je to o dohode, ak nevedia upustit od lehoty 3 mesiace tak si budete musiet hladat nieco ine...niekedy tlacit na termin nie je najlepsie...
Odpovedať
Profilova fotka
@lubica2403 uprimne, ked teraz citam tovoj prispevok tak nechapem preco riesis co je slovenske... Zila si vobec niekedy v zahranici??? Moji znamy cakali na uvolnenie domu v zahranici 6 mesiacov... Ak to majitelia oznamili dopredu, ze sa nevedia vystahovat tak je to seriozne. Ak by to povedali po podpise zmluvy, tak by som to povazovala za neseriozne, ale toto treba riesit v kupno-predajnej zmluve. A vobec neviem preco vidis problem v nejakej lehote...nikdy nemozes vediet kedy sa ti podari co predat. My sme to tiez nevedeli, realitka hovorila, ze taky stred je 6 mesiacov - vsetko zalezi od dopytu a tak sme to dali na poredaj skor - tiez sa nam nechce platit dva domy. Nakoniec sme do tyzdna mali dom predany :-D :-D :-D U nas je vyhoda, ze dom staviame z hypo co nie je naviazana na terajsi dom a financie z predaja terajsieho domu, ale tiez nemam chut ist do podnajmu s troma detmi, lebo som neodhadla ake bude pocasie... :-|
Odpovedať
@lenka_21 V zahraničí som prežila väčšiu časť svojho "dospelého" života :-) Niekoľkokrát sme sa sťahovali do nájmu, aj kupovali nehnuteľnosť... Vždy sme sa sťahovali OKAMŽITE po podpísaní zmluvy. Ak je v inzeráte uvedené - dom voľný od.... - tak OK. Ak mi ten termín nevyhovuje, nebudem sa o nehnuteľnosť zaujímať. Ak termín nie je uvedený, investujem čas - aj množstvo precestovaných km ( lebo nie vždy sa sťahuješ 2km od bydliska) , potom sa rozhodnem nehnuteľnosť kúpiť a potom sa dozviem, že vlastne majiteľ si najskôr ( už za moje peniaze) musí dostavať nový dom-.... Hm..... A "slovenské" mi príde hlavne to myslenie - Slováci sú už tak zdupaní, že im je všetko normálne - kľudne zaplatia niekomu vopred,nech si postaví dom, aby sa mohli nasťahovať do jeho starého... Mne to celkom normálne nepríde.... Samozrejme je všetko o dohode, ale ak niekto povie - predám ti auto, ale ešte 3 mesiace potrebujem na ňom jazdiť , ty zatiaľ cestuj na bicykli, aj keď peniaze si už zaplatil... pošlem ho do kelu :-) A rovnako mi to príde pri predaji hocičoho......... Ak chcem niečo predať, tak to mám uložené niekde bokom a len čakám na záujemcu :-) Pekný deň
Odpovedať
@lubica2403 Všetko je vec dohody. Nevyhovuje mi to - neberiem.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?