Poprosím o pripomienky k návrhu

Ahojte, plánujeme prerobiť kuchyňu. Digestor a varnú dosku som dala na vonkajšiu stenu, nechcem len filter. Bojím sa, že to bude šero, preto nie chladnička vedľa vchodu, aby netienila. Aké máte skúsenosti s rúrou pod varnou doskou? Mám teraz starú teplovzdušnú rúru a strašne zohrieva. Alebo ju dať radšej vedľa chladničky? Chladničku pri linke a mikrovlnku ako poslednú pri stole? alebo opačne ? Mikrovlnka nebude vstavaná (aktuálna mi vyhovuje), tak ju dám len so otvorenej skrinky, ktoré by bola vnútorne olemovaná materiálom ako pracovná doska. A tak nejako aj zavesená malá tv vo vrchnej skrinke. Ľavý roh bude slepý a pravý ten otočný systém poličiek. Pod drezom koše. Vrchné skrinky až po vrch v dvoch radoch cca v 55 cm. No keďže som nízka (153cm), asi nie výkopy, aby manželovi nezavadzali a aby som ich dočiahla zatvoriť. Poprosím o pripomienky, čo by ste spravili inak. Čo mám zle, nedomyslené? ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, mozes pridat obycajny podorys? Digestor je n'a obvodovej stene, ked je okno oproti? Preco TV v kuchyni? Az tak moc ju pozerate?
Odpovedať
@lenkito10 len tak na rýchlo som niečo načrtla. A tým, že obývačka je na opačnej strane domu a ja väčšinu času, keď som doma trávim v kuchyni varenie, pečenie, zaváranie a momentálne ju tam mám a používam často. Ako rozmýšľala som, že sa jej vzdám. no zvažujem aj možnosť s ňou,
Odpovedať
Profilova fotka
Plan kuchyne 2D z toho programu. Aka je hlbka prac dosky ? Moja rura vypusta teply vzduch vrchom, ked bola pod varnou doskou bolo neprijemne tam stat. Teraz je vo vyske. Nechala by som chladnicku pri linke. Do praveho rohu otocne policky zo skrinky 40 cm pri sporaku?
Odpovedať
@lenkito10 Dík za názor. Tak asi dám rúru medzi varnú dosku a chladničku. Nerada by som ju dávala do výšky, bo by prichádzala do úvahy iba na koniec, ku stolu. Čo nebude vhodné pri stolovaní. Pracovná doska bude klasika 60 cm, možno tá ľavá strana bude i menej, vzhľadom na krivosť uhlov stien a aby to sadlo, keďže je to na tesno a pri rohu mám umývačku a je tam potrebný odskok, aby sa dala otvoriť. Pravá spodná rohová skrinka bude asi 95 s otvorom 45 a musieť byť atypická, keďže bude do nej pár cm (2-3cm) zasahovať asi drez. Inak predstava buď to výkyvne kovanie ( viď foto... sorry, zle som sa predtým vyjadrila). Alebo len skrinka s vrchnou užšou poličkou cca 35 cm na malé hrnce a panvice ( je tak lepší prístup k spodnej poličke) a na spodok hrnce. (V súčasnosti to tak mám a je to v pohode.) Nie som nejako zdatná v tých programoch a hlavne v jednom kde sú i rozmery nemám možnosť to uložiť. a momentálne nemám čas to robiť odznova. Prikladám len niečo. Ale ďakujem za ochotu. 😉
Odpovedať
😉 😎
Odpovedať
@lenkito10
Odpovedať
Profilova fotka
Myslim ze moze byt, mozes skusit dat ruru do vysky a chladnicku n'a koniec, skrinku na mw pripravit sposobom ak by si v buducnosti dala vstavanu, dvojumyvadlo sa tam nezmesti, ci tam ma byt umyvacka 45? a porozmyslat nad sirkou hornych skriniek. Mozno na lavu stranu jeden 110 cm vysuv.
Odpovedať
@riuska16 ja len k tej rure - mam ju pod varnou doskou a inak by som ju ani nechcela. Mne napr vôbec nevyhovuje mat ju vo výške. Mala som možnosť si to vyskúšať, ale vyhovuje mi to viac mat ju dole. A to, ze ide teply vzduch, mne to nevadi, mozno trochu v lete, ale keď sú horúčavy, tak ja sa snažím nepiect v rure. V lete väčšinou aj tak robíme všetko na grile.
Odpovedať
Profilova fotka
Zdravím. Pekný jednoduchý a praktický návrh. Na mňa trochu priveľa madiel, ale to je otázka vkusu a ceny. Tú chladničku by som nechal tam kde ste si ju navrhli. Máme to tak isto a je to veľmi praktické, keď niečo vyberiem z chladničky a mám to hneď kam položiť. Ja som za praktické riešenia a toto sa mne osobne veľmi páči. Držím palce. A tá rúra, ak vám to vyhovuje tak je to v poriadku.
Odpovedať
My mame pod varnym panelom sufliky s priborom a naradim atd. Vedla vysoku skrinku s rurou a mikrovlnkou, pod rurou skrinka s plechmi, a ostatnymi serepetickami na pecenie, a vedla chladnicku. A nemenil by som uz. Nemusime sa zohybat ked sa nieco pecie. A vyhoda, ked varim, ze si hned vyberiem varesku, lyzicky. Aj mamina cely zivot mala ruru pod varnou doskou, a ked si skusila u nas, tak do novej kuchyne automaticky navrhla ruru do vysky. Ale to asi kazdemu ako vyvhovuje.
Odpovedať
@lenkito10 Umývačka by mala byť 60. Dúfam, že sa tam zmestí. Stena má cca 266, šírka linky 2*60 tým pádom v strede U mi zostáva 146..teda 60 umývačka plus nejaká 6 cm lišta na ľavom boku a 80 skrinka na drez s odkvapkávačom nad umývačkou (našla som drezy do 80 skrinky..napr. Blanco legra 8 S či Zia 8S ). Tá drezová skrinka bude musieť mať prispôsobené osadenie výsuvu, aby bola na boku lišta-vôľa a nezapieralo sa to.
Odpovedať
@bederko ďakujem za názor. Aj ja som pôvodne pod var. dosku chcela šuflíky. No tým, že nemám kde dať rúru do výšky(a dole mi nevadí), keď chcem mať chladničku vedľa linky. Tak buď ju dám pod varnú dosku, kde mi bude hrať pri varení, alebo vedľa pod pracovnú plochu, kde by hriala pri príprave. a čo sa týka tých šuflíkov, podstate je to o zvyku a je v tom minimálny rozdiel, či budú pod doskou, alebo hneď vedľa.. vpravo, čiže po ruke.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@durim V tých programoch sa mi nedalo zmeniť dizajn madiel. Chcela by som bez úchytiek, keď tak len také tie úchytky na hranu dvierok. niečo minimalistické.
Odpovedať
@lenkito10 Nie je 110 výsuv, už moc namáhaný? Osobne sa toho bojím.
Odpovedať
Profilova fotka
Tak ta drezova skrinka nebude mat 80, ale menej. Aby mala 80 a doska 60, listy 3 cm, co by mohlo postacit. Preco 2 male drezy a nie jeden velky? http://www.modrastrecha.sk/forum/kuch...
Odpovedať
Profilova fotka
@riuska16 Veď ja nič. Mrknite na Blum, ako sa dajú urobiť bez úchytkové riešenia. Ináč ja som dal na horné skrinky také hliníkové tenké z IKEA na spodnú hranu a rovnaké na chladničku s mrazničkou, no vodorovne medzi hornými a dolnými dvierkami. Lacné, nenápadné a pre mňa elegantné riešenie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?