Aký je váš názor, pripomienky na návrh kuchyne?

Kuchyna bude spojena s obyvackou. Zvyraznenie na obrazku je umiestnenie umyvacky riadu. V pravom rohu je komin, do ktoreho sa napoji krb v obyvacke... Co mi nie uplne sedi je ten sivy odtien a taktiez ten bledsi odtien skrinovej casti kuchyne... Co by ste navrhli?
Odpovedať
@radoslavc Prepac ale mne sa to vobec nepaci. Hrany su ostre vyzera to neutulne, policka u obyvacky je akurat na rozbitie hlavy a rura je daleko od linky a pokladat nieco horuce na ostrovcek ak by tam nedajboze este sedeli deti a otravovali :-) nie nie. Skus ruru posunut k linke, vymen stolicky- tie su hrozne :-D a vyskusaj nejaku kreativitu ako napr. ovalny ostrovcek. Osobne by som sa pohral trochu s farbami. Pride mi to mdle a nevyrazne.
Odpovedať
farby mi tam neladia, pride mi to ze ozaj su to tri odlisne farby a to je podla mna moc, uplne by stacila kombinacia bledej sivej a tmavsej a vybavene. Co sa tyka usporiadania kuchyne akoze celkovo tak ta rura a varna doska mi tam moc neto..nesedi, riesil by som to nejako aby to bolo co najblizsie aby clovek nemusel chodit cez celu kuchynu zbytocne ;-)
Odpovedať
Ja by som variacu zónu dala na jedno miesto. Čiže, varnú dosku a el. rúru bližšie k sebe. Tá polička na pravej strane je fakt zbytočná. Tá stredná fotka sa mi nepáči. Posledná je ok. Dáke farby tam pridať a bude to ok.
Odpovedať
@radoslavc no neviem ale pre mňa ako ženu nepraktická kuchyňa odtieň a štýl to už je vec vkusu ale tuto by som si nevedela predstaviť fungovať nepáči sa mi prepojenie v rohu pri skriňovej časti a prídu mi nízko skrinky či už pri drese a varnej doske a aj ako @linlex002 píše dosku bližšie k rúre....
Odpovedať
Na mna to posobi cele velmi nevyrazne a nudne. Chybaju mi tam nejake farebne kontrasty a ozivenie. Ten ostrovcek bude sluzit aj na stolovanie, ci iba taky doplnok? Ak aj na jedenie, tak by som to riesila radsej stolom a stolickami, nie takto. Vadi mi tam: -ten hluchy kut v rohu linky -rozmiestnenie spotrebicov- je take neprakticky porozhadzovane po celej kuchyni -ruru by som radsej dala pod varnu dosku a umyvacku pod umyvadlo. -asi by som jednu,dve skrinky v linke nechala otvorene,iba policky, aby to trosku "prevzdusnilo" priestor.lebo mi to pripada moc "mohutne" Ale samozrejme, vsetko je vec vkusu.Kazdy mame ine poziadavky a vkus a kazdemu vyhovuje nieco ine ;-)
Odpovedať
Ta pripomienka rura blizsie k linke je rozumna a stotoznujem sa s nou. Pod varnu dosku som ju umyselne nedal kvoli ohybaniu a nutnemu krceniu sa pri sledovani stavu pecenia.... Ten ostrovcek je len doplnok. Stol bude v obyvacke. Tie farby suhlasim, aj mne to pride take chladne. Uvazoval som nad nejakou svetlozelenou...povedzme obklad nad pracovnou doskou... https://www.google.sk/search?q=kitche... Do toho "hlucheho kuta" ma vazne nic nenapada co dat. Co sa tyka umyvacky, neviem ci je najvhodnejsie aby elektricky spotrebic bol pod umyvadlom, ktore moze zatekat... Stolicky sa samozrejme zmenia...to je len akoze:) Ta polica na kvety susediaca s obyvackou nebude takto...tam skor nejaku kvetinovu stenu alebo nieco podobne by som dal...
Odpovedať
@majki555 umyvacku nemozes dat pod umyvadlo, ved sa nezmestia, umyvadlo ma nejaku hlbku a mycka je vysoka po pracovnu dosku. Dokonca umyvacka sa neda dat ani pod varnu platnu...lebo aj ta potrebuje priestor pod pracvnou doskou. @radoslavc tu ruru by som nedavala do stredu vysokých skrin ale na kraj aby ked vyberies z rury horuci plech mal po ruke hned pracovnu dosku... dobre uvazujes ze neches pod varnu platnu do spodnej skrinky netreba sa ohybat.. Ten hluchy kut sa i tiez nepaci... tam by som asi vedla rury napravo dala normalne horne a dolne skrinky.... pracovna doska by bola rohova...
Odpovedať
Ruru nie dole,ale aj teraz je zasa velmi vysoko. Do hlucheho rohu potiahni vysoke skrine,bude to krajsie. Ta vysoka vedla varnej plochy je preco taka? Narusa to symetriu ani prakticke to nieje. Ostrov s barom je fajn,kedze jedalen je za stenou.
Odpovedať
@radoslavc Farby by som tiez nejako pomenila. Ale ako tak pozeram, mam presne tak isto rozlozenu kuchynu. A poviem ti, ze ja som maximalne spokojna. Nechapem, preco by mal byt sporak blizsie k rure. Ked nieco vyberies z rury, mozes to polozit kamkolvek, kde budes mat pripravenu podlozku. Proste vyberiem veci z chladnicky (vlavo), umyjem, dam na moju hlavnu pripravnu plochu (medzi umyvadlo a sporak). Napr. supem zemiaky, dosupem, supy hodim do kosa pod umyvadlo, v umyvadle umyjem zemiaky, nakrajam a supnem na sporak, ktory mam hned po ruke. Ked dojeme, takisto vsetky riady odkladame na hlavnu pripravnu plochu. Potom vezmem servitku, ak treba, do smetiaku supnem zvysky, pripadne este oplachnem v umyvadle, zaroven mam otvorenu umyvacku riadu a ladujem to do nej. Este doplnim, ze ja mam pod sporakom pribory, taniere a hrnce. Proste veci, ktore sa najcastejsie pouzivaju. Takze nebeham po celej kuchyni, vyberiem z umyvacky a bez toho, aby som urobila krok, upratujem do suflikov. Ja si neviem predstavit praktickejsiu kuchynu.
Odpovedať
Nikto nic konkretne? uvitam kazdy konkretny navrh na zmenu...vdaka
Odpovedať
@radoslavc treba to zahodit a urobit uplne nieco nove
Odpovedať
@marrad asi som sa zle vyjadrila.Samozrejme, ze som nemyslela priamo pod umyvadlo,ale mala som na mysli pod odkvapavajucu cast umyvadla
Odpovedať
Článok sa načítava...
@radoslavc Príde mi to trošku nezmyselný návrh kuchyne. Máš pekný priestor ale trošku inak by som to tam všetko poumiestňovala. Najideálnejšie by bolo keby žena ktorá tam bude varievať si to navrhla ako to bude jej najlepšie
Odpovedať
Je to zle, je to naprt...ale nikto ziadny konkretny navrh...
Odpovedať
@radoslavc to vpravo je teda komín, čo tie šuflíky pod/pred ním? Tie sú len "akože"?
Odpovedať
@iva71 no to prave neviem, zmenilo by sa to asi za skrinu...a ano je to komin..
Odpovedať
@radoslavc ale tam je reálne komín, hocičo tam bude, tak to bude len akože, nebude sa to dať využívať. Nechápem, ako tam niekto mohol navrhnúť šuflíky. Nech sa to potom radšej tvári ako vysoká skrinka. Skúsila by som dať urobiť návrh niekde inde.
Odpovedať
@iva71 za toto som dal 150e, avsak este sa to da zmenit..preto sa pytam na navrhy...
Odpovedať
co hovorite na toto
Odpovedať
@radoslavc len čo má tak narýchlo napadá ... Prehodiť drez a indukcku alebo indukcku do stredu a nad ňu nejaky pekný digestor, aj keď neviem či máš odťah a nie si limitovany umiestnením. Zredukovať horné skrinky , daj len dve horné skrinky, širšie ako vyššie, takto je to také tazkopadne, stiesnene. Netreba ich toľko, čo tam dáš... Mikrovlnku a ostatné spotrebiče dáš kam? Podľa mňa nemas nikde dostatočne dlhú/velku súvislú pracovnú plochu. Chladnička? A farby daj zene vybrať/zladit, určite ... Poličku vpravo doprec, načo to tam je, daj tam radšej okno výdajne 😀.
Odpovedať
@kriloter mikrovlnku roky nepouzivame. Ostatne spotrebice tam maju miesto. Stiesnene mi to neprijde. Farby vybrala aj priatelka. Kuchynu ozivia kvety ktore navyse budu zabezpecovat cisty vzduch a optimalnu vlhkost (sukulenty, draceny, aloe... a ine vhodne do sick building:)).
Odpovedať
@radoslavc tento druhy navrh je lepsi. Ten roh tomu pomohol .....
Odpovedať
Varnu dosku tak aby vedla bol aspon 60cm priestor. Takyto mini ostrovcek je zbytocny, dal by so ho od steny a policu samozrejme prec, je to nezmysel. Btw. chyba tam digestor. A chladnicka vedla rury?
Odpovedať
@xaxaxaxa to je tiez dobry postreh, ze ta chladnicka by mala byt dalej od rury. Digestor sa tam da...
Odpovedať
Profilova fotka
Mne sa to páči, len drobné detaily...Drez by som posunula co najviac so lava, nech odkladacia plocha je čím viac v rohu ktorý je jedine takto efektívne využiteľný :). Ostrovček by som čo najviac roztiahla do prava. Plochy nikdy nie je dosť. Troska by mi bolo ľúto mať otvorený priestor s obyvackou a celý čas byť otočená rodine či návšteve zadkom :). Ja by som určite na ten predĺžený ostrov dala varnu dosku. Ak by bol ostrovček hlbší, nie je problem s prskanim oleja :)
Odpovedať
Profilova fotka
@jankazb Úplne s tebou súhlasím. Nechápem ako niekto môže navrhnúť linku tak, aby bol človek otočený zadkom a mal za sebou dve miestnosti...
Odpovedať
@radoslavc Rúru ďalej od chladničky,varnú dosku bližšie k drezu, UMR doprava a vyššie horné skrinky, úplne pod strop, podľa mňa sa tam bude zdržiavať nečistota z varenia...masnota s prachom.Tak isto dať digestor ak máš na to podmienky, alebo uhlíkový v nutnom prípade....No ale každý podľa uváženia... ;-) No a nezabudni si dať nad linku zásuvky, vypínač... :-)
Odpovedať
Z mojich skusenosti z 1 kuchyne Co sa tyka farieb, tak by som urcite nekombinoval dve nevyrazne farby, a uz vobec nie sivu s hnedou (ak ma oci neklamu) a so zltou zastenou. Keby som bol bezradny, tak kludne by som dal celu kuchynu bielu s ciernou doskou. Alebo naopak, ja som dal ciernu metalizu s bielou doskou (vhodne len vo svetlom velkom priestore). A zastenu vo farbe dosky. Mam podobny tvar, az na to ze ostrov je pri stene a na nom je varna doska. Pri velkosti 270x100 nic neprska ale ci je to najlepsie riesenie mat drez a dosku na roznych castiach kuchyne som si nie celkom isty. Keby som mal inak pripravenu instalaciu, tak by som to asi spravil tak aby to bolo spolu (+ moj druhy hacik bolo okno po celej sirke kuchyne nad pracovnou doskou). Urcite nie drez do rohu. Ja som pri podobnom tvare a velkosti kuchyne vyriesil problem rohu tak ze som tam dal police za roletou. Okrem nepraktickosti drezu v rohu je dalsi dovod pristup k smetnemu kosu pod drezom - je lepsie ked je pristup z oboch stran. Predpokladam, ze davas vysuvny kos pod drez. Inak je tam dost priestoru na dosku aj drez pri stene, len by som ich posunul viac ku stredu.
Odpovedať
Bavil som sa s ludmi z fachu a udajne dnes truba moze byt kludne vedla chladnicky, vsetky su dostatocne tepelne izolovane. Co sa tyka drezu blizsie do rohu nevidim ako rozumne riesenie. Ostrovcek bude len ostrovcek, ziadnu elektroniku a elektriku tam tahat nebudem, zivot mam komplikovany aj bez toho. Posunut ho vsak do rohu je mozne...a aj pouvazujem. Clovek v kuchyni nebude otoceny zadkom k ludom v obyvacke...lebo ti ho neuvidia, cize je to jedno ako bude otoceny... Co sa tyka farieb, ciernu v domacnosti nemusim, cize ak nemusi byt nebude, takze v ziadnom pripade okrem spotrebicov ju inde davat nebudem. Je to negativna farba vyvolavajuce negativne vnemy... Uvaha zvysit tie skrine az po strop je zaujimava. Co tam navrhujete? tie hlboke skrine by som zvysil..avsak ako by ste riesili tie skrine neblbokej casti by ste ich predlzlili do hora alebo len posunuli dohora? Ten drez pod umyvadlom je zaujimavy napad, vie dat niekto foto ako to vyzera?
Odpovedať
Sufliky pod var.doskou by som dala siroke az po komin a dva plytke a jeden hlbsi. Pod kominom uz iba slepe sufle,alebo dosku. Kos pod drezom ma asi 90%ludi, foto netreba je to. normalny velky suflik,alebo dvierka. Skrinky az po strop,nemas spajzku, odkladaci priestor sa zide. Na tu stenu pri dverach ako vojdes vpravo by sa mozno zisla vysoka skrina na metly,vysavac,zehliacu dosku,zehlicku,cistiace veci ak na tooto nieje inde v dome miesto uz urcene.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?