Návrh kuchyne - postrehy a pripomienky

Profilova fotka
Ahojte, chcela by som sa poradiť s návrhom kuchynskej linky. Ak máte nejaké pripomienky, postrehy, rada si ich prečítam. :-) ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Mne sa to páči nemá to chyby :-)
Odpovedať
mne osobne sa nepáči ak je varna plocha v rohu, ale keď nie je iná možnosť...
Odpovedať
Profilova fotka
Vrchne skrinky budu dost vysoko ked pod nimi budu aj vyklopne... Spodok 90 plus medzera 50 plus vyklop 40 to mas dokopy 180 !!! Dociahnes tak vysoko ked spodok tej skrinky bude 180?
Odpovedať
@janetliptay suhlasim s madein 1974, prilis vysoke, pouzivat schodiky, nepraktické. A hlavne ak máš špajzík, a pozor na mikrovlknu, aby nebola prilis vysoko, dávať tanier s polievkou do takej výšky...
Odpovedať
Ak uz chces takyto typ rohovej skrinky, tak urcite daj do rohu umyvadlo a nie varnu dosku. Sam seba sa pytam, ci je na Slovensku tolko pravidelne pecucich gazdiniek, ked si v modernych kuchyniach davaju pec do strednej casti linky. Beriem to ako modnu zalezitost, s ergonometriou to ma malo spolocne. Ved taka umyvacka sa otvara ovela castejsie, ta by si ovela viac zasluzila vyssie miesto (ozaj,nie je ten ostrovcek nejako blizko? Ked sa otvoria dvierka na peci, kolko tam ostane miesta? Bude sa dat predtym stat?). Ten ostrovcek stoji za zvazenie. Ak to ma byt pracovna plocha, tak tam treba vsetko prenasat, kraje nevyuzijes kvoli moznosti padu. K tomu barovy pult a hned vedla stol? Preco nie radsej stol pre 6 ludi? Myslim, ze ten obrovsky priestor by sa dal lepsie vyuzit, predpokladam, ze si si tuto kuchynu robila skor podla optiky, ako podla praktickosti.
Odpovedať
Ten digestor je hlbsie ako varna doska, ak ma efektivne fungovat, tak by mal mat prednu hranu zarovno s varnou doskou a v takom pripade neotvoris tie vyklopne dvierka.. Najlepsie by bolo to cele prerobit. Bolo by fajn zvacsit pracovnu plochu medzi chladnickou a umyvadlom, prides z nakupu a najskor ho niekam vylozis a potom to davas postupne do chladnicky a mraznicky. Skrinka nad chladnickou je v takejto podobe zbytocna, tam sa dostanes iba rebrikom, to daj radsej vacsiu chladnicku. Mikrovlnku by som dal na konzoly pod hornu skrinku, tam nezabera takmer ziadne miesto a ak z nej vyberas nieco horuce, mozes to polozit hned pod nu. Co by si povedala na linku v tvare U? Vstup tade, kde mas ten ostrovcek?
Odpovedať
Profilova fotka
@madein1974 Ďakujem, dočiahnuť by nemal byť problém, ja meriam 181, manžel je vyšší. :-) Veľmi som chcela skrinky až po vrch, viac ľudí si ich chváli, že na najvrchnejšie časti si dá to, čo vyťahuje raz do roka. @sagapo
Odpovedať
Profilova fotka
@stowasser Ďakujem za postrehy, nuž umývadlo už sa nedá posunúť kvôli odpadom, varnú dosku som v rohu veľmi chcela, aj keď mnohý tu to kritizujú. no skúšala som si tak variť , bola som s tým spokojná a kto to tak má, tak každý si to chválil. Medzi ostrovčekom a rúrou vzniká medzera 100- 110 cm, to by malo stačiť, čo som tu čítala majú aj menej a vraj to nieje problém. Stôl bude pre 6 ľudí a ešte rozťahovací. barový pult by mal byť pre dvoch nieje troch. Neviem, ako by som to prerobila do U, keď sú tam už rozvody.
Odpovedať
@janetliptay ja jedine, čo by som zmenila, že by som vymenila chladničku s mikrovlnkou a trubou. Predsalen sa dosť. Nádvoria,ked budeš variť a niečo budeš potrebovať s chladničky, čo je dosť časté.
Odpovedať
@janetliptay podla mna tiež až po vrch nie.Mne to evokuje sklady v podnikoch. Opticky sa potom kuchyna zmenší.A tiež do rohu ked už tak drez-nie varnú dosku.Je to nepraktické a nevyužiješ roh za varnou doskou.Ked budeš variť a dáš si tam trebárs kanvicu na vodu bude riziko,že sa ti šnura pripletie do horáka. A potom načahovanie ponad horáky za niečím,čo si tam odložíš.Vždy si lepšie dočiahneš ponad drez. Pozri na to aj z tohto hladiska. Môja skúsenosť je aj taká,že drez od varnej dosky by mal byť max 600mm. Ked potrebuješ zliať niečo,alebo dopustiť vodu do polievky 8-) 8-) 8-) neurobiť vela krokov po kuchyni. Ja mám momentálne velku kuchynu a niekedy som z toho kvázi varenia taká "nachodená". A dalšia pripomienka z mojej vlastnej skúsenosti. Rodina sa mi rozrástla a stôl nestačí. Tak teraz prerábame a mám miesto na stôl pre 10 ludí.Pretože pri stretnutiach jeme na striedačku,čo je obmedzujúce. Ked sme stavali prvý byt,tiež som nerozmýšlala. Ty máš krásny priestor a stolovanie iba pre 4-och ludí. Zváž väčší stol aj za cenu zrušenia ostrova s 3-mi nepraktickými iba ozdobnými stoličkami. Je to iba módny výstrelok. Nevyjadrujem sa k dizajnu. To je vec vkusu.Zatial ma napadlo iba toto.
Odpovedať
Profilova fotka
@staronova Už som napísala vyššie odpady sú urobené, tak voda musí byť kde je. S tým umývadlom to je pravda, je asi 1,20 vzdialený od varnej dosky. A stôl bude pre 6 ludi+ rozťahovanie na 8-10 uvidím čo povie stolár. :-)
Odpovedať
@janetliptay Aj my sme prerábali už hotové prívody, pred konečným návrhom linky a zadaním do výroby. A som velmi rada, že manžel to pochopil.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Este k tomu sporaku, ked stojis pred rohovou skrinkou, mas zaroven ciastocne blokovany pristup k pracovnym plocham po oboch stranach. Naozaj by to chcelo este popremyslat nad zmenou. To ze si to niekto chvali este neznamena, ze je to tak dobre pri dennom pouzivani. To prerobenie do U je mozne, ten drez by bol rohovy (mala by si aj lepsi ocny kontakt so zvyskom domacnosti). Z bezpecnostneho hladiska sa mi stale nepozdava ta rura a ta mikrovlnka v krajnej skrinke. Predstav si ze ides zo spajze, ides zabocit doprava do kuchyne a tam niekto zrovna otvara pec, alebo mikrovlnku.. Ak chces ostat pri svojom navrhu, tak urob aspon jednu zmenu - vloz medzi chladnicku a drez jednu skrinku naviac, nech tam mas vacsiu pracovnu plochu.
Odpovedať
Vysoke skrinky su elegatne,ale ebe celu elehganciu zabijaju tie vyklopy. Mna uplne rusia. Var.plocha v rohu je zle. A aj ta chladnicka je rusiva. Bar.pultik, je tiez zbytocny, tiez by som ju celu "prekopala" ako tu niekto pisal. Ak je to novostavba posunut odpad,vodu ci elektrinu nieje problem.
Odpovedať
My keď sme si navrhli kuchyňu, tak nám spravili nákres aj s elektroinštaláciou a vodou aj odpadmi a až potom to vodári a elektrikári robili podľa toho nákresu. Čo sa týka barového pultu, tak u nás sa využíva viac ako jedálenský stôl. Možno by pomohlo, keby si pridala aj iný pohľad, lebo tento dosť skresluje.
Odpovedať
@janetliptay Keď patríte medzi vyšších, nechcete umiestniť drez vyššie? V akej výške máte pracovnú dosku?
Odpovedať
Profilova fotka
@evabb35 95- 97cm. :-) to myslím stačí.
Odpovedať
Profilova fotka
Mne sa tvoj navrh paci. Aj ked osobne sa mi moderne kuchyne nepacia. Ja som skor za vidiecky styl:-). Paci sa mi aj to riesenie spotrebicov. Je to spravna postupnost chladnicka, dres, a potom varenie. Aj vysoke skrinky su fajn, ked ste vysoki. Paci sa mi aj barovy pult, je to dobra alternativa na ranajky, nemusis sadat za stol. Pekne ti oddeluje priestor kuchyne a stolovej casti. Za mna urcite ano ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
barový pult je podle mne absolutně zbytečný, nepraktický a jaký má význam, kdo chce sedět v počtu tři lidi jako v baru a koukat na kuchyni? A pak souhlasím zvětšit pracovní prostor, velká kuchyně a tak málo prostoru, rozhodně bych pozměnila umístění varné desky
Odpovedať
návrh je fajn :) a ani ta varna doska v rohu neni az taka blbost ako sa na prvy pohlad zda :) (aspon vyluciz zbytocne rohove skrinky hore a nezabijes inde priestor digestorom @bibiolka otazka baroveho pultu a jeho zbytocnosti je vec nazoru a zvykov rodiny, ja osobne radsej sedim a citam pri priatelovi v kuchyni ako by som mala sediet na gauci a cumiet na telku (ktoru pokladam za tak zbytocnu a neprakticku ako ty barovy pult) a naopak priatel pri mne tiez pracuje kym ja nam chystam jedlo sme spolu a komunikujeme, a to iste platilo ked som bola mala pri mne a mame.. travis cas s ludmi a mozes pri tom robit ine veci..a nezavadzias
Odpovedať
@debora_7 to je pravda, že je to věc názoru, mi přijde barový pult nepohodlný a zavázející, já bych tam určitě netrávila čas, ale někomu může vyhovovat
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?