Prosím o pripomienky ku navrhu kuchyne

Ahoj. Prosím o pripomienky k 2 návrhom kuchyne, je to zatial len jednoduchý graficky návrh. Kuchyne je spojená s obyvacky, ide o bytovú kuchynu, linka bude na stene so šírkou 4160mm a 1790mm, výška stien 2600mm, je urobený vývod na priestor, nie je nutné ho použiť. Do kuchyne je po strop otvoreny vstup (vedla chladnicky), na tej kratdej stene, na stene oproti bude velke francúzske okno (na ľavej strane). Na prvom navrhu je v rohu vznika take hluche miesto, na druhom navrhu je zas malo miesta medzi varnou doskou a drezom. Ktorý návrh sa vam pozdáva viac? Prip.ako by ste riešili ten roh? Chladnicky budeme mať asi volne stojaci len vloženú do skrine nkuchh.linky.Dakujem
Odpovedať
1
2
Ospravedlňujem sa za gramatiku, píšem v rýchlosti z mobilu a automaticky vyber slov tu urobil takyto gulas
Odpovedať
@lubako ja by som mozno pouvazovala nad rohovym drezom. Mne pride neprakticke stat v rohu linky a nieco krajat. Radsej sa postavim k rovnej casti. To potom budes musiet mat to zosikmenie alebo ako sa to vola a nie pravy uhol. Rohova skrinka 900 plus chladnicka 600 tak ti tam este vychadza cca 20 cm co vies vyuzit na vysuvny suflik na flasky. Myslim ze do takej skrinky s tym sikmym sa aj viac zmesti. Ja mam tak riesenu aj hornu skrinku. A obe su na velke veci, taka bordelaren. Len nie asi kazdemu sa paci takto vyrieseny roh. Potom mozes varnu dosku posunut viac do stredu linky a vznikne ti pekny pracovny priestor z oboch stran. Myslim ze to ocenis ked budes potrebovat mat vytiahnuty robot ale nejaky vacsi spotrebic, ktory mozes ulozit z jednej strany varnej dosky a z druhej strany varnej dosky mas priestor na cistenie, krajanie a vies to rovno aj do hrncov hadzat a nic ti nezavadza. Vies si chladnicku posunut este o 40 cm? Velmi som to z tvojho popisu nepochopila. Ku chladnicke by som dala 40 cm skrinku na kos. Tym padom by som ku umyvacke dala dve suflikove skrinky. Vyhla by som sa dvierkam. Otvoris suflik a lahko si aj zo zadu vyberies co potrebujes. Horne skrinky by som tiez inak riesila. Ale je to o tom co sa tebe hlavne paci.
Odpovedať
Profilova fotka
Za mna je rohova skrinka super miesto na odkladanie, mame tam chlebnik a stroj. Pripadne najst rohovy chlebnik :D. CO mi pride daleko je chladnicka od pracovnej plochy, kde napriklad budes chystat ranajky, takze ak nepotrebuje tu skrinku vedla chladnicky nutne a vies ju posunut, dala by som tam pokracovanie linky vo forme nizkej 60tky, kde uz si komfortne ranajky pripravis. Inak ja osobne by som volila presne opacny postup: Zlava chladnicka, 90tka pracovna plocha (pod nou umyvacka), umyvadlo, 90tka pracovna plocha (roh, neviem ako to presne vychadza), sporak a rura. Ja som napriklad pravacka a mam umyvacku na lavo od umyvadla, lebo ergonomicky lahsie sa mi tam riad vklada. Medzi umyvadlom a sporakom budes pracovat najcastejsie, tam si daj cim vacsi priestor, ja mam 60tku a je to malo. Zvazujem kuchynu prerobit, investovat do novej pracovnej dosky, pre prave tuto plochu rozsirim na 120cm.
Odpovedať
@lubako este taky postreh nebude ti to otravne ked budes stat za sporakom a nieco miesat a niekto bude chciet nieco zo suflika pod nim a ty sa budes musiet uhybat? Mne pride praktickejsie ze mam pod varnou doskou ruru. Stojim pri hrncoch a z jednej strany otvorim suflik vyberiem lyzicu, z druhej strany vyberiem nieco ine co potrebujem a skoro sa vobec nepohnem. Rozmysli si co kde asi budes mat odlozene a ci ti to bude aj po ruke. Videla som celkom zaujimave video s dobrymi radami. Skusim ho najst a poslem ti. A navrh si rob rovno v nejakom online programe kde ti rovno 3D urobi a vies sa tam ako keby aj poprechadzat.
Odpovedať
@madeleine ta priprava ranajok je velmi individualna. Ja mam v kuchyni velky stol a z chladnicky idu veci rovno na stol. Vedla chladnicky mam na linke mikrovlnku, vedla kavovar a v rohu drez. Tuto cast linky pouzivam iba na pripravu kavy caju. Pracovny priestor mam na tom dlhsom L kde v strede mam varnu dosku a z oboch stran 90 centimetrovu pracovnu plochu. Ja napriklad chlebnik mam na stole lebo tam si chystame. Dost je to o tom ako je kto zvyknuty.
Odpovedať
@wivik ahoj. Čo sa týka dresu a umyvacku, prívody na vodu su presnepod drezovou vanickou, prívody urcite nechceme prerabat. To ze je chladnicka daleko mi nevadí, keďže bude len volne stojaca alebo len v skrini vložené, nie vstávam a, chcela som ju dat uplne na kraj linky ku vstupu. Rúru som chcela takto vyššie, vyhovuje mi to viac, aj ked je pravda, ze by som tym ušetrila viac miesta na prac.plochu
Odpovedať
@lubako tak potom tam nemas velmi co spekulovat ked privody uz mas dane. Este by som umyvacku dala zlava drezu a tak ti vznikne vacsi priestor medzi varnou doskou a drezom.
Odpovedať
@lubako osobne by som vsetky spodne skrinky okrem poddrezovej vymenil za sufle...
Odpovedať
mne sa z praktického hladiska viac pozdava ten spodny navrh, bez vysokej skrine vedla chladnicky, akurát by som prehodila umyvacku z drezovou skrinkou, aj ked mate spravebe rozvody, toto nie je problem prehodit bez toho aby ste burali steny. Kazda linka ma vzadu "instalacnu medzeru" tam to spravite
Odpovedať
Viac sa mi pozdava 2 navrh. Akurat digestor by som dala zabudovany do skrinky. Ale to je len taky maly detail, lebo mne osobne sa tieto moc nepacia
Odpovedať
Čo sa týka pracovnej plochy, ten druhý návrh vyzera mozno krajsie, ale v tom rohu budem chrbtom ku celemu priestoru v kuchynoobyvacke( budu spojene) a na tej rovnej ploche skoro ziadna pracovna plocha nie je. Pravdupovediac ma viac láka skor ten prvý návrh, kde je aspon nejaka aj ked mala asi 60 cm plocha na prípravu medzi vášňou doskou a drezom. Do toho skrytého rohu som uvažovala vlozit panvici slebo nejake spotrebiče a dat roletkovu skrinku aby boli schované.
Odpovedať
@marek_norway bude tam umyvacku, podbrezová skrinka, rohova s otočným karuselom pre lepsi pristup- tam sufle nebudu, vsade inde dam.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Mne sa viac pozdáva tá prvá varianta. To hluché miesto vieš využiť, svokrovci majú tiež také miesto a dali si tam urobiť poličku a majú tam lieky, čo denne berú a podtým majú chlebník. Im to tak vyhovuje. ;-)
Odpovedať
Ano asi aj ten priestor dame integrovaný do skrinky.
Odpovedať
@wivik praveze tie horné skrinky sa mi veľmi nepáčia ako sú usporiadane. Ako by si ich dala ty? A aky online program odporucas?Ja sa v tom nevyznam velmi
Odpovedať
@lubako tak si daj prac.plochu a tu medzeru medzi varnou doskou a umyvadlom z 1 navrhu, do toho 2 navrhu
Odpovedať
@lubako ja som si cely dom nakreslila a zaroven aj zariadila v homestyler.com To zariadovanie nemyslim ci cervene alebo cierne ale hlavne velkostne ci sa mi tam zmestia veci co chcem. Ja by som isla do vyklopnych dvoch skriniek nad sebou. Ked mas aj dvierka otvorene tak ti to nezavadzia. A urcite by som ich nerobila uzke. Napr v 90 cm hornej skrinke sa mi ukurat vedla seba zmestia male taniere, hlboke a plytke. Nad nimi mam misky. Vyssiu skrinku mam.bez policky a tam mam cestoviny, ryzu a take lebo mam malu potravinovu skrinku. Ja som chcela radsej velku pracovnu dosku. Ja mam skrinky jednom systeme ze dole 90 cm tak aj hore 90 cm. Ta kratsia cast L kde mam dole umyvacku a kos tak hore je tiez jedna velka siroka skrinka. Uplne hore mam robot ktory az tak casto nepouzivam. Neviem akej si vysky ja tej mensej tak som sa postavila a natiahla ruku aby som aj dosiahla tu hornu skrinku zatvorit. Ja napriklad mam horne skrinky od pracovnej dosky osadene trosku nizsie ako sa bezne dava. Co by som naopak dala vyssie je digestor lebo muz si stale hlavu otrieska ked sa chce nad hrniec nadhnut. A reci od stolarov nepocujvaj ze ved tak sa to osadza stale ale stoj si za svojim ked chces nieco inak. Navrhovala by som ti aby si si predstavila ako v takej kuchyni chystas rozne jedla a ako by si si v skrinkach asi usporiadala riady a podla toho volila velkosti skriniek. Radsej urobit sirsiu ako potom nelogicky mat oddelene veci v skrinkach ktore k sebe pasuju len preto ze sa do jednej nezmestili. Neviem ako planujes investovat do linky ale ked budes mat otvoreny priestor tak by to chcelo uz nieco kvalitnejsie. A vtedy by som vazne porozmyslala nad zmenou privodov. Ale to uz je na tebe.
Odpovedať
@lubako pozri si toto video https://youtu.be/Ful_z5yuDUE Ja som sa podla toho rozhodla ako vyriesit roh. Iba dve suflikove skrinky k sebe. Objemovo nic nestratim a tie rohove systemy su aj celkom drahe. A hlavne ja som chcela dole iba sufliky. Mozno sa niecim inspirujes.
Odpovedať
@lubako este mi tak napada ze by si mohla poslat cely priestor kuchynu s obyvackou ako podorys aj s rozmermi. Mozno sa da vymysliet uplne ine riesenie.
Odpovedať
Osobne by ma to hluché miesto iritovalo, nemám rada hentaké priestory keď vzniknú, ktoré sa nedajú nejako rozumne využiť :-x
Odpovedať
Profilova fotka
@wivik presne to som chcela napisat
Odpovedať
@zuzcek1988 tak by to bolo si myslím najlepšie, ale nedával by som vysokú skriňu tam vpravo, lebo to miesto čo tam vznikne bude tmavé a zbytočné, myslím, že tam sa budú potom odkladať také zbytočnosti ;-)
Odpovedať
@dromitan v pripade, ze by napravo bola iba chladnicka, ako by ste riešili horné skrinky? Nebude to prepchate, ak bude hore cely rad skriniek az po chladničku?
Odpovedať
Este som rozmyslala, ze cela stena napravo budu skrinky , v rozsahu prac.dosky iba od dosky nahor skrinky vyklopne. Potom na stene vľavo horne skrinky nebudu po celej dlzke steny, aby sa tie vyklopne dali dotvárať
Odpovedať
@lubako Ty musis vediet kolko ulozneho miesta potrebujes. Ci ti tie skrinky nebudu chybat. Ja mam rada odlozene veci v skrinke a nie aby sa valali na doske. Ty tej dosky ani vela nebudes mat. Ale ked das do rohu klasicky otvaravu skrinku tak s vyklopmi po oboch stranach nebudes mat problem. Vsetky svoje napady rovno zakresluj a porovnavaj ako ked len o tom premyslas.
Odpovedať
@dromitan presne tak som to myslela
Odpovedať
Profilova fotka
Ako ja by som bola isto povedala tak, ze ulozneho priestoru nie je nikdy dost. Moze sa ti zdat, ze ti to staci no pockaj ked sa zabyvate. Pomto to moze byt vsetko zas o inom
Odpovedať
@lubako ahoj. Nahod tu prosim podoris celej miestnosti (kuchyna s obyvackou)
Odpovedať
Profilova fotka
@matka_bob to je jasne, v kuchyni ho treba vela toho ulozneho priestoru, ale zase aby bol aj nejako rozumne vyrieseny, aby neboli nejake hluche miesta v tej linke ;-)
Odpovedať
@lubako vrchne skriny nemusis mat vobec, ja ich nemam, a je to super.. isla by som tak zlava: chladnicka, vysoka skrina (v rovnakej vyske), spodne skrinky (90/60/60/60) a plny roh, vysoka skrina s rurou, vysoka skrina.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?